REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
12.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Jocuri și trucuri care te ajută să îi înveți pe copii despre protecția solară

Jocuri și trucuri care te ajută să îi înveți pe copii despre protecția solară

Replica API 16 iulie 2020 | 00:00 858

Pielea copiilor este mult mai delicată și mai sensibilă când este vorba de daunele provocate de radiațiile ultraviolete (UV) decât cea a adulților. De aceea, ca părinți, este important să îi educăm pe cei mici în acest sens și să îi învățăm câteva reguli esențiale despre protecția solară, scrie doc.ro.

Această educație a copilului poate lua forma unor jocuri sau a unor trucuri, pentru a-l face pe cel mic să conștientizeze importanța aplicării cremei cu factor de protecție solară. Ca părinte, este bine să începi să fii un exemplu bun pentru cel mic, explicându-i câteva reguli pe care să le aplice ori de câte ori stă afară, la plajă sau la piscină:

- Stați la umbră în intervalul orar în care temperaturile sunt extrem de ridicate pe timpul verii, de preferabil între 11.00 și 15.00 sau în intervalul 10.00 - 16.00.

- Acoperă pielea celui mic cu haine lejere, amintește-i să poarte pălărie și ochelari de soare care îi protejează ochii.

- Folosiți o crema sau loțiune cu SPF mare.

- Nu uita să îl hidratezi pe cel mic.

- Descurajează statul prea mult la soare. Și nu uită că trebuie să practicați și voi, părinții, regulile pe care i le prezentați celui mic: părinții sunt cel mai bun model pentru copii, așa că dacă vrei să le arăți cât de importantă este protecția solară, trebuie să va protejați și voi pielea.

Ca să îi înveți pe copiii tăi regulile "de aur" ale protecției solare, încearcă să îi prezinți anumite aspecte sub formă unor jocuri sau activități distractive. Apelând la aceste trucuri, cel mic nu se va împotrivi atunci când trebuie să îi aplici pe piele loțiunea de plajă, de exemplu.

Jocuri contracronometru cu loțiunea de protecție solară

Când sunteți la plajă ori la piscină, poți face cu cel mic o întrecere de tipul "Cine își aplică primul loțiunea cu factor de protecție solară pe obraji, pe nas și pe față". Puteți participa atât voi, părinții, cât și cei mici. Regulile de baza sunt simple: toți veți avea în palmă aceeași cantitate de loțiune de plajă, vei începe numărătoarea inversă și veți da startul acestui mic concurs, pentru a-l încuraja pe cel mic să își aplice crema pe zonele importante ale fetei.

Dacă fiul sau fiica voastră este mai mare și merge deja la școală, puteți extinde aria concursului și la alte zone de pe corp - de pildă, "Cine își aplică primul loțiunea de plajă pe brațe sau pe picioare". Desigur, totul pornește în joacă și nu trebuie să îl cerți pe cel mic dacă a omis o zona de pe piele. Aici veți interveni voi, părinții, pentru a va asigura că nu există zone pe pielea copilului care nu au fost acoperite cu crema cu SPF.

Jocuri cu plasturi

Este vorba de plasturii de unică folosință Sun Meter, care va ajută să va expuneți controlat la soare. Acești plasturi sunt ușor de folosit și pot fi aplicați oriunde pe pielea copilului, pentru că nu există riscul să se desprindă. Sub formă unui joc simplu, îi poți spune copilului atunci când va aflați la plajă sau la piscină, că, după ce îi aplici pe piele și pe plasture loțiunea de plajă care îl protejează de razele soarelui, el va trebui să urmărească momentul în care se face roz "față" lui Sun Meter.

Când aplici loțiune cu SPF și pe plasturele Sun Meter, acesta se comportă exact că pielea copilului tău. După ce îl aplici, îl poți îndemna pe micuț să urmărească schimbările "fetei" acestui plasture mic, în timp ce se joacă sub umbrela ori construiește un castel de nisip. Când culoarea plasturelui s-a modificat, iar cel mic ți-a atras atenția că s-a făcut portocaliu, vei ști că este momentul să reaplici crema de protecție solară pe pielea lui.

Copilul va putea să stea în continuare la soare, însă nu fără protecție. Dacă cel mic îți spune că acest plasture a căpătat culoarea roz, ști că este momentul să va retrageți la umbră și să îl îmbraci pe cel mic, pentru a evita arsurile solare.

Mai poți inventa și alte jocuri sau trucuri pentru cel mic, pentru a face protecția solară chiar mai distractivă. Trebuie doar să îți pui imaginația la lucru. Nu uita: aplică întotdeauna crema sau loțiunea pentru protecția solară pe pielea copilului tău, înainte de a ieși afară, fie că mergeți la piscină, fie că mergeți la plajă ori faceți o drumeție pe munte.

Că să faci lucrurile mai distractive pentru cel mic, învață-l să scrie cu loțiune de plajă

Mai ales dacă cunoaște deja literele alfabetului - un cuvânt simplu, ales de ține, care să îl ajute să își amintească să acopere cu loțiune toată suprafață pielii. Dacă cel mic scrie cu loțiune cuvântul "PIELEA", va avea apoi o altă misiune de îndeplinit: să întindă loțiunea de plajă și să acopere zonele care sunt, de multe ori, omise: în spatele genunchilor, urechile, zona de sub ochi, pe gât și pe ceafă.

Sau îl poți pune să își deseneze pe piele, folosind loțiunea de plajă, o floricică, un soare, ori un alt obiect preferat, iar apoi, după ce a desenat cu ajutorul cremei, este momentul să o întindeți bine pe piele. Asigura-te că nu ai omis nicio zona de pe corp, astfel încât cel mic să nu aibă arsuri solare în acel loc.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108