REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

JOCURILE de CULISE ale USR PLUS, văzute prin ochii PSD-iștilor constănțeni

JOCURILE de CULISE ale USR PLUS, văzute prin ochii PSD-iștilor constănțeni

Replica API 8 septembrie 2021 | 00:38 2359

În ultimele zile, în spaţiul public sunt aruncate tot felul de zvonuri cu privire la o posibilă alianţă PNL-PSD, mai ales după acțiunile liderului social democraților, Marcel Ciolacu, din ultima perioadă. Social democrații s-au împărţit în două tabere pe subiectul moţiunii de cenzură a USR AUR. În timp ce liderul PSD este dispus să aștepte marea împăcare între PNL și USR, susținut fiind de Sorin Grindeanu, Mihai Tudose nu-și explică de ce PSD nu votează moțiunea, Tudose preferând să acţioneze rapid, astfel încât Guvernul Cîțu să plece acasă. Dar cum văd parlamentarii constănțeni jocurile de culise făcute de USR? În niciun caz cu ochi buni, după cum ne-au dezvăluit aceștia.

Parlamentarii constănțeni social democrați spun că vor vota moțiunea USR AUR, dacă aceasta este legală iar semnăturile despre care se spune că sunt scanate sunt autentice. Totodată, aceștia consideră că circul făcut de coaliție, în special de USR, nu este decât un joc de culise.

Lungoci: ”Dacă moțiunea USR AUR este în regulă, votăm”

”Variantele de lucru nu sunt multe: moțiunea USR AUR să fie în regulă și o votăm. Varianta a doua ar fi aceea să nu fie acceptată, pentru că ar fi semnături scanate, iar a treia variantă: îi invităm pe colegii USR și AUR să semneze textul moțiunii PSD, dar să-l semneze, să nu fie doar promisiuni. Dar, aici apar niște nuanțe, USR nu e de acord cu textul PSD, ei vor să criticăm doar miniștrii PNL, nu și pe ai lor. Ori, nu se poate, răul a fost făcut împreună”, a declarat deputatul Lucian Lungoci. În opinia acestuia România se află într-o criză politică, economic și socială, iar acum este momentul unei resetări.

Lucian Lungoci

”E clar că suntem într-un moment de criză, e nevoie de resetare, iar resetarea o dă populația, prin alegeri anticipate. Dacă moțiunea va trece, PSD va merge la discuții cu Iohannis, cu propunerea pentru funcția de premier în persoana lui Alexandru Rafila. Nu trec două guverne, se ajunge la alegeri anticipate. E singura cale de a debloca situația”, a mai spus social democratul. Cât despre o eventuală alianță PNL și PSD, în contextul moțiunii, Lungoci a declarat: „PSD e cel mai mare partid, a câștigat alegerile, nu poate fi folosit ca măciucă de PNL sau USR”.

Cristina Dumitrache: ”Vom discuta”

La rândul ei, Cristina Dumitrache a declarat că ”nu o să ieșim din viziunea partidului, vom discuta. Deocamdată, demisiile miniștrilor n-au fost semnate, vom lua decizia la momentul potrivit. Nu am apucat să citesc textul moțiunii USR AUR, dar lista de motive pentru care ar trebui să pice acest Guvern e lungă. Așa cum s-a discutat în forurile partidului, da, vom vota moțiunea”. Mai mult, Cristina Dumitrache a catalogat atitudinea USR, și aceea de a se alia cu AUR, ca fiind ipocrită.

Cristina Dumitrache

Horia Țuțuianu spune că USR bagă bățul prin gardul PNL, să mai obțină ceva

Deputatul Horia Țuțuianu nu crede în demisiile miniștrilor USR și spune că Barna și ai lui vor să bage bățul prin gardul PNL.

Horia Țuțuianu

”E frustrant că ăștia ne-au înjurat, iar acum se ceartă între ei, dar de fapt vor să-l dea pe Cîțu jos ca să vină alt Cîțu. Dar să rămână în continuare la butoane, să facă prostii. Unde e logica? Noi am depus două moțiuni și USR nu au votat. Noi să votăm, să facă în continuare dezastru? Hai să mergem până la capăt să ajungem la anticipate. Nu e moțiunea împotriva lui Cîțu, ci a guvernului. Vom analiza cu foarte mare atenție. E posibil să se împace. De ce nu și-au dat demisiile secretarii de stat, subprefecții, șefa Senatului? De ce nu semnat Cîțu demisiile? Ei îl șantajează pe Cîțu să mai obțină ceva. Este un joc al orgoliilor. Dacă trece de Birourile Parlamentare, vom vota moțiunea”, a spus Țuțuianu.

Până când jocurile politice se vor fi terminat, românii vor plăti cu vârf și îndesat: prețul la gaze, la electricitate, la alimente... și asta e doar începutul. Cât despre Planul național de redresare și reziliență... încă așteaptă să fie depus la Bruxelles, iar cei 29,2 miliarde de euro, bani care ar trebui atraşi de ţara noastră, i-am putea pierde.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca si analfabetul de Lungoci e parlamentar atunci totul e posibil in tara asta
4
0
Cristina bravo ! Parlamentar pe viata !
2
4
Lucica ai ajuns barosan,ai uitat cand papam o inghetata moca pe stefan cel mare
6
1
NU VREA P S D LA GUVERNARE ACUM STIE CA VINE CRIZA MARE.VOR SA PROFITE DE SITUATIA ACTUALA SI SUNT SIGURI DE GUVERNAREA CARE URMEAZA,LE VA REVENI.STIE COMUNISTII CUM SA PROCEDEZE.NU VOM SCAPA DE P S D NICIODATA CU UN POPOR DE ANALFABETI.
8
3
am fost sluga lui lungoci , acum sunt liber la protectia muncii .
8
9
Ce a ajuns partidul aici
10
1
Se trezesc si ei! Pana acum nu au facut nimic notabil si se baga n seama sa manance rahat, ca altceva nu pot face!
18
2
PNL PSD USR mizerie
17
2
Mai ce grozavi sunteti voi! Voi 'nici usturoi nu ati mancat, nici gura nu va pute', de parca noi nu am vazut ca peste 25 de ani ati fost 'bara-bara' cu PNL-ul.
22
6

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468