REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
13.3° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Joe Biden a ordonat bombardarea a unor ținte militare din Siria

Joe Biden a ordonat bombardarea a unor ținte militare din Siria

Mirela PASCAL 27 octombrie 2023 | 09:01 613

Loviturile vin ca represalii la atacurile asupra forțelor americane efectuate de milițiile susținute de regimul de la Teheran. Președintele american Joe Biden a ordonat loviturile asupra celor două facilități militare folosite de Poliția Gardienilor Revoluției din Iran și de facțiunile pe care aceasta le susține, a comunicat Pentagonul.

Joe Biden a ordonat bombardarea a unor tinte militare din SiriaJoe Biden

Ministerul american al Apărării a avertizat că SUA vor efectua noi lovituri, dacă atacurile sponsorizate de Iran asupra trupelor Statelor Unite vor continua.

Trupele americane din Irak și Siria, atacate de mai multe ori în ultimele zile de grupări susținute de Iran

Tirurile americane de vineri au avut loc în jurul orei locale 04:30, în apropiere de Abu Kamal, un oraș sirian situat la granița cu Irakul, și au fost efectuate de două avioane de luptă F-16 care au folosit muniție de precizie, au precizat surse militare oficiale din SUA. În ultima săptămână, trupele americane și ale coaliției internaționale desfășurate în Orientul Mijlociu împotriva gherilelor jihadiste au fost atacate de cel puțin 19 ori în Irak și în Siria de forțe susținute de Iran.  Presa internațională amintește în context că grupările Hamas și Jihadul Islamic din Gaza și gruparea Hezbollah din Liban sunt, toate, susținute de Teheran.

Amenințări iraniene formulate la ONU

Ministrul iranian de externe, Hossein Amirabdollahian, a avertizat joi, la ONU, că dacă ofensiva Israelului împotriva Hamas nu se oprește, Statele Unite "nu vor fi scutite de foc". În acest context, Israelul a anunțat, vineri, că raidurile militare în Gaza pregătesc "următoarea etapă a operațiunii" anti-Hamas. Israelul a început bombardamentele în enclava palestiniană dens populată la scurt timp după atacul Hamas din 7 octombrie asupra comunităților israeliene de la granița cu Gaza.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
treaba devine foarte serioasa. toate generatiile au trait evenimente majore. se pare ca nici noi nu sintem scutiti.
2
0
Ce caută trupele amerlocilor în Siria și Irak?!?!?! Au o situație din care să rezulte cît au furat și cîți oameni au ucis?!?! Pace ar fi pe pămînt dacă n-ar fi existat hoitul numit nato ...
0
4

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407