REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
12.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Joe Biden vrea să îl sune pe Xi Jinping, înaintea celei mai controversate vizite americane din Asia

Joe Biden vrea să îl sune pe Xi Jinping, înaintea celei mai controversate vizite americane din Asia

Replica API 26 iulie 2022 | 00:00 532

Preşedintele american Joe Biden anunţă că l-ar putea suna pe omologul său chinez Xi Jinping săptămâna aceasta, însă aşteaptă o confirmare, relatează AFP.

Întrebat de jurnalişti despre un eventual astfel de apel - foarte aşteptat în contextul unei eventuale vizite a preşedintei Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi în Taiwan, care alimentează tensiunile între Washington şi Beijing -, Joe Biden a răspuns ”este lucrul la care mă aştept, dar vă voi ţine la curent când se va organiza”.

Nancy Pelosi, preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, unul dintre primii oameni în stat, urmează să efectueze o vizită în Taiwan în august, însă nu a confirmat dacă va efectua sau nu această vizită, informează News.ro.

Într-un gest neobişnuit, şeful statului american a avertizat săptămâna trecută că armata americană consideră că această vizită a lui Pelosi în Taiwan ”nu este o idee bună”.

Guvernul american de teme că China nu face o diferenţă între aripile legislativă şi executivă a statului, mai ales în contextul în care Beijingul consideră susţinerea tot mai are a Taiwanului de către Statele Unite drept o susţinere a unei declaraţii de independenţă oficială a insulei, pe care China o revendică drept parte a teritoriului chinez.

Această polemică intervine în contextul în care Xi Jinping, cel mai puternic lider al Chinei din ultimele decenii, se pregăteşte să-şi consolideze şi mai mult puterea într-un Congres al Partidului Comunist Chinez (PCC, unic), prevăut anul acesta. Potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212