REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
14.3° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Joe Rogan răspunde controversei Neil Young - Spotify: 'Nu încerc să promovez dezinformarea'

Joe Rogan răspunde controversei Neil Young - Spotify: 'Nu încerc să promovez dezinformarea'

Replica API 1 februarie 2022 | 00:00 694

Joe Rogan a răspuns controversei în care este implicat podcastul său de pe Spotify, „The Joe Rogan Experience”, afirmând: „Nu încerc să promovez dezinformarea”, scrie Variety, citat de news.ro și stiripesurse.ro.

Joe Rogan

În aproape 10 minute, într-un videoclip publicat pe Instagram, Rogan a spus: „Cred că există mulţi oameni care au o percepţie distorsionată despre ceea ce fac, poate pe baza titlurilor unor articole care sunt denigratoare”.

El şi-a justificat alegerea de a discuta cu dr. Robert Malone şi dr. Peter McCulloough, ambii sceptici în privinţa vaccinurilor anti-Covid, descriindu-i drept „foarte calificaţi, foarte inteligenţi, foarte realizaţi şi cu o opinie diferită de naraţiunea mainstream”.

„Am vrut să aud care este opinia lor, i-am invitat şi din această cauză, acele episoade în special au fost catalogate ca fiind periculoase - erau dezinformări periculoase”, a spus Rogan.

Rogan a adăugat că a avut o problemă cu termenul „dezinformare” din cauză că ceea ce era considerat dezinformare în urmă cu câteva luni este acum acceptat ca fapt, citând exemple de ineficacitate a măştilor de pânză şi de a fi infectat cu Covid-19 după vaccinare.

Controversa a început atunci când 260 de medici, asistente medicale, oameni de ştiinţă, profesionişti din sănătate şi academicieni au acuzat, într-o scrisoare deschisă din 10 ianuarie, adresată Spotify, că platforma audio „impune o politică de dizinformare”, arătând în special către „The Joe Rogan Experience” şi „istoricul său de difuzare a dezinformării, în special în ceea ce priveşte pandemia Covid-19”.

În scrisoare a fost evidenţiat episodul din 31 decembrie al lui Rogan în care l-a avut invitat pe dr. Robert Malone, care a promovat un viitor miting anti-vaccin.

În consecinţă, cântăreţul americano-canadian Neil Young şi-a retras muzica de pe Spotify. Cântăreaţa Joni Mitchell a spus că îi va urma exemplul. „Ei îl pot avea pe Rogan sau pe Young. Nu pe amândoi”, a afirmat Neil Young săptămâna trecută.

Popularul Joe Rogan, al cărui contract cu Spotify anul trecut a fost estimat la 100 de milioane de dolari, este acuzat că a descurajat vaccinarea în rândul tinerilor şi că a îndemnat la folosirea unui tratament neautorizat, ivermectina, contra virusului.

În urma boicotului, Spotify a anunţat că va lua măsuri pentru combaterea dezinformării în legătură cu Covid-19 pe platformă. Aceasta va introduce în special link-uri în toate podcasturile privind Covid, care vor ghida utilizatorul către informaţii şi surse ştiinţifice, a anunţat, într-un comunicat, PDG şi fondatorul Daniel Ek.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108