REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Josep Borell îl calcă pe nervi pe Putin: Aliații nu vor trimite numai tancuri, ci și avioane de luptă

Josep Borell îl calcă pe nervi pe Putin: Aliații nu vor trimite numai tancuri, ci și avioane de luptă

Valentina CAMARA 3 februarie 2023 | 00:00 252

Ţări cum ar fi Statele Unite sau Germania ar putea trimite până la urmă Ucrainei avioane de luptă, este de părere înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell, citat joi de dpa. Şi furnizarea de tancuri occidentale pentru forţele ucrainene a fost iniţial foarte controversată, a reamintit şeful diplomaţiei europene înaintea summitului UE-Ucraina programat vineri la Kiev. În cele din urmă s-a ajuns însă la un acord şi această "linie roşie" a fost încălcată; toate livrările de armament pentru Ucraina au fost însoţite de avertismente privind escaladarea războiului cu invadatorii ruşi, a adăugat el.

Josep Borell il calca pe nervi pe Putin: Aliatii nu vor trimite numai tancuri, ci si avioane de lupta

Borrel a refuzat să se exprime pro sau contra livrării de avioane de luptă, deoarece "treaba mea este să încerc să ajungem la un consens, iar una din cele mai bune modalităţi este de a nu lua poziţii care l-ar putea periclita".

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a afirmat recent că este deschis la ideea ca Ucraina să primească avioane de luptă, însă Germania şi SUA, care le-au promis recent tancuri ucrainenilor, au respins până acum această posibilitate, potrivit știripesurse.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108