rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 7 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

În atenţia CSM şi a Inspecţiei Judiciare:

Judecătoarea Carmen Duţă de la Tribunalul Constanţa, mână în mână cu lichidatorii judiciari?!?

Strigător la cer! Aşa ceva intră în istoria neagră a instanţelor de judecată: un magistrat părtinitor, care cu vădită rea intenţie refuză dreptul unei părţi la un proces corect! Protejată de principiul inamovibilităţii, judecătoarea Carmen Duţă de la Tribunalul Constanţa, Secţia Comercială, calcă în picioare dreptul la apărare, având de la bun început o atitudine ostilă faţă de una din părţile dintr-un dosar, în beneficiul unui lichidator judiciar. Situaţia scandaloasă trebuie să intre urgent în atenţia Consiliului Superior al Magistraturii şi a Inspecţiei Judiciare.

Procesul la care facem referire a fost înregistrat pe rolul instanţei în 2015. Magistratul care s-a ocupat iniţial de dosar a fost înlocuit cu judecătoarea Carmen Duţă. Încă de la început, pârâta C.I. ne spune că procesul a decurs execrabil, în sensul că mai multe termene la rând a fost refuzată solicitarea de acceptare a probei cu expertiza contabilă, care să stabilească fără dubiu, clar şi în baza legii, cuantumul debitului şi penalităţilor invocate de lichidatorul judiciar Cătălina Vizitiu. Când în sfârşit a fost acceptată această probă, instanţa a respins obiectivele formulate de pârâtă, judecătoarea formulând ea însăşi obiectivele expertizei. Asta, în ciuda faptului că pârâta a subliniat în mod contstant că o expertiză trebuie realizată în mod profesional şi cu respectarea legilor în vigoare.

Expertiză contabilă pe două pagini, depusă “la mişto”, luată de bună de judecătoare

În momentul prezentării expertizei contabile la instanţă, aşa cum a fost ea realizată de către un expert desemnat de instanţă, concluzia a fost că documentul în cauză este lovit de nulitate absolută. Expertul a depus expertiza (pe două pagini!) fără viza expertului-parte (desemnat de pârâtă) şi fără viza CECAR, obligatorii în situaţia de faţă. În condiţiile date, a fost solicitată o nouă expertiză, efectuată şi de această dată de acelaşi expert, şi din nou aceleaşi probleme: lipsa vizei CECAR; nu există răspunsuri la obiecţiunile formulate de parte ori răspunde ambiguu şi interpretativ la obiecţiuni, nu calculează corect debitul şi penalităţile. Un expert contabil trebuie să cunoască OMF 3055/2009, pct. 180, alin. 2 şi 3, aşadar, în cuprinsul expertizei trebuie să menţioneze clar că „În baza contabilităţii de angajamente, entităţile trebuie să evidenţieze în contabilitate toate veniturile şi cheltuielile, respectiv creanţele din penalităţile stabilite stabilite conform clauzelor contractuale, despăgubiri datorate pentru contracte întrerupte înainte de termen şi alte elemente de natură similară” (citat din OMF invocat mai sus). Cu alte cuvinte, un lichidator nu poate solicita, după 5 ani, penalităţi pe care iniţial nu le-a calculat sau nu le-a cuprins în debitul pentru care a fost iniţiată acţiunea în instanţă. În lipsa menţionării OMF 3055/2009 sau a celorlalte legi financiar-contabile în baza cărora se stabilesc debite, prejudicii, penalităţi, pârâta a arătat, din nou, că are obiecţiuni, în sensul că expertiza a fost realizată cu grave încălcări ale legislaţiei în vigoare şi evident în defavoarea pârâtei şi în beneficiul lichidatorului.

Expertiză LOVITĂ DE NULITATE ABSOLUTĂ, acceptată de judecătoare!

Chiar şi aşa, instanţa nu ţine cont de obiecţiunile pârâtei şi le respinge ca „nefondate” – dar nu la termenul din data de 20.06.2017, pentru a-i da dreptul părţii de a contesta! –, ci rămânând în pronunţare la data de 23.06.2017. aşadar, la această dată, instanţa respinge obiecţiunile, iar la data de 16.08.2017, când pârâta cere o altă expertiză, cu un alt expert şi prezintă în acest sens motivele temeinice care stau la baza solicitării (faptul că prima expertiză a fost lovită de nulitate absolută, iar a doua expertiză nu a avut viza CECAR şi aşa mai departe), judecătoarea decide că nu este nevoie şi refuză categoric refacerea unei expertize lovite de nulitate!!! Cum poate uin judecător să acţioneze de această manieră? Fiind magistrat din 2011, putem să ne întrebăm dacă nu cumva „vinovată” este tinereţea, lipsa de exeprienţă, nepriceperea sau la mijloc este vorba despre altceva?

Dreptul la apărare, un lux pentru judecătoarea Carmen Duţă

Pe parcursul procesului, avocatul pârâtei a solicitat recuzarea magistratului, sesizând atitudinea partizană a acestuia. Recuzarea a fost respinsă.

La cel mai recent termen din proces, pârâta s-a prezentat cu împuternicire şi delegaţie din partea avocatului, prin care dovedea că acesta este în imposibilitatea de a se prezenta şi, deci, pârâta nu se poate apăra. Era primul termen la care pârâta făcea uz de acest drept, de amânare pentru lipsa apărării. În plus, în sală nu se afla nici reprezentantul părţii adverse, însă judecătorul a decis că va analiza dosarul „la a doua strigare”, întrucât avocatul reclamantului este prezent, situaţie însă neadevărată (avocatul nu se afla, la momentul respectiv, în sală!), după cum susţine pârâta. Ulterior, avocatul părţii adverse a apărut în sala de judecată. De unde se ridică semnul de întrebare: de unde ştia judecătoarea că avocatul este prezent sau că urmează să apară în scurt timp? „Comunicau prin SMS?” – se întreabă pârâta.

INCREDIBIL! Judecătoarea recuzată rămâne în pronunţare!

Refuzul judecătoarei de a amâna cauza a determinat pârâta să ceară din nou (!) recuzarea, moment în care magistratul a întrebat în ce calitate cere pârâta acest lucru, întrucât nu ar fi parte în dosar (!!!), deşi, cu puţin timp înainte, consultase documentele depuse de pârâtă: motivarea absenţei avocatului, delegaţia, înscrisuri cu privire la calitatea persoanei prezente în sală care cerea amânarea. „I-am comunicat că fac solicitarea în calitate de reprezentant legal al societăţii pârâte. Faţă de cele expuse, instanţa a decis timbrarea cu 100 de lei a cererii de recuzare şi a comunicat că va rămâne în pronunţare, după judecarea cererii de recuzare. Ori, consider că trebuie tranşată întâi problema recuzării, iar în funcţie de verdict, anunţi că rămâi în pronunţare ori care este verdictul”, explică reprezentantul legal al societăţii pârâte.

La acest termen, comentariile din sală, aparţinând lichidatorului, au fost de maniera: se încearcă tergiversarea, soluţionarea cazului este clară, situaţie care a condus la indicii că între judecător şi lichidator există o înţelegere şi că verdictul este dinainte cunoscut.

Prin urmare, speriată că ar putea veni un alt judecător care să judece drept cauza, la acest termen judecătoarea a anunţat că oricum rămâne în pronunţare. Cu alte cuvinte, după formularea cererii de recuzare a pârâtei, în loc să întrerupă orice act până la soluţionarea cererii de recuzare, judecătoarea îi dă cuvântul părţii adverse pe fond. Practic, judecătoarea a anticipat soluţionarea cererii de recuzare şi s.a antepronunţat. Cum să rămână în pronunţare atâta timp cât nu există o soluţionare a solicitării de recuzare? Cum poate un judecător să judece pe o expertiză lovită de nulitate absolută şi să încalce dreptul la apărare? Asta este Justiţie? Judecătorul trebuie să aplice legea, nu să facă afaceri!

Şi pentru ca o culme a Justiţiei să fie atinsă, ne aşteptăm ca şi judecătoarea Carmen Duţă să solicite, printr-o adresă la CSM şi Inspecţia Judiciară, să îi fie apărată reputaţia, că doar este inamovibilă!

REPLICA

vineri, 27 octombrie 20172644
mai mult...Replica
7 iul 00:22ReplicaEXCLUSIV! 3.000 de lei COSTĂ OBȚINEREA unui PERMIS de CONDUCERE FALS, în Constanța!

Țara noastră nu stă deloc bine la capitolul accidente rutiere și nici în privința persoanelor care își pierd...1932

7 iul 00:22ReplicaTERASA ROMÂNEASCĂ din zona CAZINO MAMAIA va fi DEMOLATĂ!1921
7 iul 00:23ReplicaCIRCUL Bellucci a dat DRUMUL la SPECTACOLE fără AUTORIZAȚIE de securitate la incendiu440
7 iul 00:23ReplicaSTELIAN ION, ÎNTÂLNIRI FĂRĂ CONCLUZII pentru UNIFICAREA DREPTEI

Reprezentanții USR, PLUS și Alianței Național Țărăniste și-au dat mâna și au făcut oficial primul pas pentru...454

7 iul 00:42Replica'INFLAȚIE' de ASISTENTE TV pe LITORALUL ROMÂNESC1250
7 iul 00:25ReplicaOBICEIURILE unui POLIȚIST: MESE PLĂTITE de INCULPAȚI și ȘPĂGI ca să ÎNCHIDĂ OCHII!1282
7 iul 00:00ReplicaNache, de la City Protect, a PIERDUT contractul cu Apele Române!

În urmă cu mai bine de două luni, mai exact pe 27 aprilie a.c., Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral...631

7 iul 00:00ReplicaCRIMĂ în CONSTANȚA! Victima găsită de FIU, în fața CASEI1667
7 iul 00:00ReplicaCâți CONSTĂNȚENI infectați cu COVID au fost EXTERNAȚI din SPITALE?691
7 iul 00:00ReplicaGeorge Vișan: Sunt LIBERALI care vor VOTA moțiunea de cenzură!

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură care...371

7 iul 00:50ReplicaSCANDAL pe BANI la Consiliul Județean: ‘Asta-i GOLĂNIE!’521
7 iul 00:00ReplicaFilipescu de la Pro România a descoperit VINOVATUL pentru DEZASTRUL de la Evaluarea Națională382
Vremea
24.3°24.3° - 26° marţi, 7 iulie 2020
ConstanțaUmiditate: 76%
Vânt: 2.37 m/s
Presiune: 1003 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
7 iul 23:57Sport​Liga 1, play-out: Chindia Târgoviște vs Hermannstadt 0-1

Formaţia FC Hermannstadt a obţinut a doua victorie consecutivă, după ce a învins, luni, în deplasare, cu scorul de...191

7 iul 00:00SportGlasgow Rangers va debuta în noul sezon al campionatului de fotbal al Scoţiei în deplasare cu Aberdeen

Glasgow Rangers, echipa internaţionalului român Ianis Hagi, va debuta în noul sezon al campionatului de fotbal al...201

7 iul 00:00SportDan Alexa, despre Rapid: 'Cea mai dezavantajată echipă de absenţa publicului suntem noi. Aveam cea mai mare forţă din punctul ăsta de vedere'

Antrenorul echipei de fotbal FC Rapid, Dan Alexa, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă online, că...185

7 iul 00:00SportRoger Federer a recunoscut că îi lipseşte turneul de la Wimbledon

Jucătorul elveţian de tenis Roger Federer a recunoscut, luni, că îi lipseşte turneu de la Wimbledon, după ce...172

Local
7 iul 00:01LocalFemeie de 71 de ani, ACCIDENTATĂ pe TRECEREA de PIETONI

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină luni, 6 iulie, pe bulevardul I.C. Brătianu din...768

7 iul 00:00LocalATENȚIE! CONTINUĂ lucrările de ASFALTARE pe bulevardul TOMIS

Primăria Constanţa a finalizat prima etapă de reabilitare a tronsonului de carosabil cuprins între strada Poporului...1063

7 iul 23:59LocalIncendiu la o magazie din localitatea Lazu

447

7 iul 00:05LocalPartenerul de SCANDAL al lui Lupu de la Costinești s-a PREZENTAT la POLIȚIE!

Partenerul de scandal al lui Cristian Lupu, fiind vorba de un bprbat de 42 de ani, din Suceava, s-a prezentat la sediul...2265

7 iul 00:02LocalRAZII și AMENZI pentru NERESPECTAREA NORMELOR: MĂȘTI și DISTANȚARE!

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi, polițiști locali, precum...1155

7 iul 00:02LocalIncendiu în Neptun

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină luni, 6 iulie, în localitatea Neptun, acolo unde a...480

7 iul 23:59LocalA fost semnat contractul 'Îmbunătățirea mobilității între Gara CFR și stațiunea Mamaia'

În data de 17 februarie 2020 a fost semnat de către Unitatea Administrativă Teritorială Municipiul Constanța, în...694

7 iul 23:58LocalÎncă un VAL de ȘOFERI PENALI pe străzile de la malul mării

Polițiști din cadrul Poliției stațiunii Eforie, la data de 5 iulie a.c., în jurul orei 22.55, au depistat un...502

7 iul 23:58LocalTrei persoane, ÎNCĂTUȘATE de POLIȚIȘTI în MAMAIA

758

Politică
7 iul 00:00PoliticăOrban: Sunt semnatar al iniţiativei 'Fără penali'; sprijinim orice proiect care include integritatea

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, la ''Ora prim-ministrului'', în plenul Camerei Deputaţilor, că este...175

7 iul 00:00PoliticăPonta către Orban: Aţi reuşit să ucideţi toate firmele româneşti

Liderilor deputaţilor Pro Europa, Victor Ponta, a declarat luni că Guvernul Orban a reuşit ''să ucidă'' toate...214

7 iul 00:00PoliticăOrban: Hoţul, adică PSD, strigă hoţii; nu am luat niciodată niciun capăt de aţă

178

7 iul 00:00PoliticăRoman: Cele mai mari achiziţii pe perioada pandemiei le-a făcut PSD

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, susţine că cele mai mari achiziţii pe perioada pandemiei le-a făcut PSD,...183

7 iul 00:00PoliticăCiolacu către Orban: De patru luni vă spunem clar şi răspicat - guvernaţi, nu mai furaţi

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat luni că premierul Ludovic Orban trebuia să fie...189

7 iul 00:00PoliticăOrban: PSD caută să facă legături fără fundament între mine şi activitatea unei societăţi a statului

176

Interviuri
25 mai 00:17InterviuriINTERVIU! Primarul Cristian Cârjaliu dă de pământ cu Guvernul Orban: Trebuie sancționată incompetența

Cristian Cârjaliu este primarul care, dacă nu ar fi existat, probabil ar fi trebuit inventat, spun unii....4496

21 mai 00:06InterviuriVirginia Uzun: Eforie, lipsit de strălucire din cauza proastei gestionări a banilor VIDEO

Virginia Uzun a fost directorul Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) din cadrul Primăriei Constanţa timp de...6125

6 mai 00:26InterviuriPrefectul Niculescu: Din 605 carantinați la Constanța, 21 aveau Coronavirus! VIDEO

4394

29 apr 00:26InterviuriProcurorul Teliceanu: dacă minți în adeverință, riști să te alegi cu ani grei de pușcărie! Video

Viorel Teliceanu este unul dintre cei mai tineri prim procurori din țară, el conducând, o bună perioadă de timp,...5497

14 apr 00:05InterviuriSorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar: NU se pune problema înghețării anului școlar! VIDEO

Elevii constănțeni sunt nerăbdători să revină la școală. Dacă la începutul Stării de Urgență aceștia au...3616

13 apr 10:16InterviuriMicrorezervaţia de la DELFINARIU, în PERICOL în cazul unei contaminări în masă

3184

Monden
7 iul 00:00MondenCharlie Sheen a sărbătorit un an de când s-a lăsat de fumat de Ziua Americii. Actorul le-a vorbit plămânilor lui

Charlie Sheen, în vârstă de 54 de ani, a sărbătorit la 4 iulie 2020, un an de când s-a lăsat de fumat. Actorul...202

7 iul 00:00MondenViaţa secretă a lui Lady Di: a fost bonă, s-a căsătorit cu iubitul surorii ei şi şi-a petrecut luna de miere într-un loc pe care îl ura

În urmă cu mai bine de 20 de ani, întreaga lume era în doliu după tragicul accident în care Prinţesa Diana şi-a...262

7 iul 00:00MondenActorul Nick Cordero a murit infectat cu coronavirus

197

7 iul 00:00MondenElton John, celebrat de Monetăria Regală a Marii Britanii printr-o monedă comemorativă

Elton John a devenit luni al doilea artist onorat de The Royal Mint, Monetăria Regală a Marii Britanii, printr-o...171

7 iul 20:23MondenCompozitorul italian Ennio Morricone a murit

Compozitorul italian Ennio Morricone a încetat din viaţă la vârsta de 91 de ani, a transmis luni ANSA Newswire,...177

7 iul 00:00MondenStuart Cornfeld, producătorul comediei de succes ''Zoolander'', a murit la vârsta de 67 de ani

170

Mapamond
7 iul 00:00MapamondPeste 200 de specialişti susţin că noul coronavirus circulă prin aer şi solicită OMS modificarea recomandărilor

Peste 200 de cercetători susţin că există dovezi conform cărora noul coronavirus poate persista în aer şi infecta...201

7 iul 00:00MapamondCoronavirus: Cu aproape 700.000 de cazuri, India urcă pe locul trei mondial la contaminări

India a urcat pe locul al treilea în clasamentul ţărilor lumii ca număr de infectări cu coronavirusul de tip nou...170

7 iul 00:00MapamondChina: Alertă de ciumă bubonică după descoperirea unui caz suspect în nordul ţării

187

7 iul 00:00MapamondUn avion suspectat că transporta droguri s-a prăbuşit în sudul Mexicului

Un avion suspectat că transporta droguri s-a prăbuşit în sudul Mexicului, a anunţat duminică Ministerul Apărării...177

7 iul 00:00MapamondCoronavirus: 39.379 de noi cazuri în 24 de ore în SUA

Statele Unite au înregistrat 39.379 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, potrivit bilanţului publicat duminică de...169

7 iul 00:00MapamondIran: Daune importante la instalaţia nucleară din Natanz, în urma unui incendiu

171

Sănătate
7 iul 00:00SănătateRemedii naturale pentru candidoză: eficiență și modalități de utilizare

Odată cu încălzirea vremii, simptomele candidozei vaginale sau peniene pot deveni din ce în ce mai supărătoare,...191

7 iul 00:00SănătateNoul coronavirus poate da complicații severe în rândul diabeticilor

În contextul creșterii, din nou, a numărului de infecții cu SARS-CoV-2 pe plan global, cercetătorii aduc la lumină...178

7 iul 00:00SănătateStudiu: Antihipertensivele ajută la prelungirea vieții bolnavilor

184

7 iul 00:00SănătateDe ce să bei ceai verde în fiecare zi

Renunță la băuturile carbogazoase și sucurile îndulcite și înlocuiește-le cu ceai verde! Această băutură...203

7 iul 19:40SănătateBăutura din 7 ingrediente care elimină INFECȚIA și INFLAMAȚIA

Infecția din organism, în cazul în care este minoră, poate fi tratată în mod natural, fără medicamente, cu...196

7 iul 00:00SănătateBaia relaxantă de seară: săruri și uleiuri care te ajută să dormi mai bine

Somnul tău poate fi mai odihnitor dacă îți faci, înainte de culcare, o baie relaxantă, cu uleiuri și săruri care...159

7 iul 19:18SănătateStudiu: Ketamina poate combate efectele depresiei severe

Depresia severă are efecte negative asupra vieții persoanei afectate și a celor dragi. Un studiu¹ recent sugerează...166

7 iul 00:00SănătateManometria esofagiană - când este recomandată

Manometria esofagiană este un test utilizat pentru a diagnostica problemele esofagului, cum ar fi acalazia sau...178

7 iul 00:00SănătateInstinctul: ar trebui să-l ascultăm sau nu?

182

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT