rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

În atenţia CSM şi a Inspecţiei Judiciare:

Judecătoarea Carmen Duţă de la Tribunalul Constanţa, mână în mână cu lichidatorii judiciari?!?

Strigător la cer! Aşa ceva intră în istoria neagră a instanţelor de judecată: un magistrat părtinitor, care cu vădită rea intenţie refuză dreptul unei părţi la un proces corect! Protejată de principiul inamovibilităţii, judecătoarea Carmen Duţă de la Tribunalul Constanţa, Secţia Comercială, calcă în picioare dreptul la apărare, având de la bun început o atitudine ostilă faţă de una din părţile dintr-un dosar, în beneficiul unui lichidator judiciar. Situaţia scandaloasă trebuie să intre urgent în atenţia Consiliului Superior al Magistraturii şi a Inspecţiei Judiciare.

Procesul la care facem referire a fost înregistrat pe rolul instanţei în 2015. Magistratul care s-a ocupat iniţial de dosar a fost înlocuit cu judecătoarea Carmen Duţă. Încă de la început, pârâta C.I. ne spune că procesul a decurs execrabil, în sensul că mai multe termene la rând a fost refuzată solicitarea de acceptare a probei cu expertiza contabilă, care să stabilească fără dubiu, clar şi în baza legii, cuantumul debitului şi penalităţilor invocate de lichidatorul judiciar Cătălina Vizitiu. Când în sfârşit a fost acceptată această probă, instanţa a respins obiectivele formulate de pârâtă, judecătoarea formulând ea însăşi obiectivele expertizei. Asta, în ciuda faptului că pârâta a subliniat în mod contstant că o expertiză trebuie realizată în mod profesional şi cu respectarea legilor în vigoare.

Expertiză contabilă pe două pagini, depusă “la mişto”, luată de bună de judecătoare

În momentul prezentării expertizei contabile la instanţă, aşa cum a fost ea realizată de către un expert desemnat de instanţă, concluzia a fost că documentul în cauză este lovit de nulitate absolută. Expertul a depus expertiza (pe două pagini!) fără viza expertului-parte (desemnat de pârâtă) şi fără viza CECAR, obligatorii în situaţia de faţă. În condiţiile date, a fost solicitată o nouă expertiză, efectuată şi de această dată de acelaşi expert, şi din nou aceleaşi probleme: lipsa vizei CECAR; nu există răspunsuri la obiecţiunile formulate de parte ori răspunde ambiguu şi interpretativ la obiecţiuni, nu calculează corect debitul şi penalităţile. Un expert contabil trebuie să cunoască OMF 3055/2009, pct. 180, alin. 2 şi 3, aşadar, în cuprinsul expertizei trebuie să menţioneze clar că „În baza contabilităţii de angajamente, entităţile trebuie să evidenţieze în contabilitate toate veniturile şi cheltuielile, respectiv creanţele din penalităţile stabilite stabilite conform clauzelor contractuale, despăgubiri datorate pentru contracte întrerupte înainte de termen şi alte elemente de natură similară” (citat din OMF invocat mai sus). Cu alte cuvinte, un lichidator nu poate solicita, după 5 ani, penalităţi pe care iniţial nu le-a calculat sau nu le-a cuprins în debitul pentru care a fost iniţiată acţiunea în instanţă. În lipsa menţionării OMF 3055/2009 sau a celorlalte legi financiar-contabile în baza cărora se stabilesc debite, prejudicii, penalităţi, pârâta a arătat, din nou, că are obiecţiuni, în sensul că expertiza a fost realizată cu grave încălcări ale legislaţiei în vigoare şi evident în defavoarea pârâtei şi în beneficiul lichidatorului.

Expertiză LOVITĂ DE NULITATE ABSOLUTĂ, acceptată de judecătoare!

Chiar şi aşa, instanţa nu ţine cont de obiecţiunile pârâtei şi le respinge ca „nefondate” – dar nu la termenul din data de 20.06.2017, pentru a-i da dreptul părţii de a contesta! –, ci rămânând în pronunţare la data de 23.06.2017. aşadar, la această dată, instanţa respinge obiecţiunile, iar la data de 16.08.2017, când pârâta cere o altă expertiză, cu un alt expert şi prezintă în acest sens motivele temeinice care stau la baza solicitării (faptul că prima expertiză a fost lovită de nulitate absolută, iar a doua expertiză nu a avut viza CECAR şi aşa mai departe), judecătoarea decide că nu este nevoie şi refuză categoric refacerea unei expertize lovite de nulitate!!! Cum poate uin judecător să acţioneze de această manieră? Fiind magistrat din 2011, putem să ne întrebăm dacă nu cumva „vinovată” este tinereţea, lipsa de exeprienţă, nepriceperea sau la mijloc este vorba despre altceva?

Dreptul la apărare, un lux pentru judecătoarea Carmen Duţă

Pe parcursul procesului, avocatul pârâtei a solicitat recuzarea magistratului, sesizând atitudinea partizană a acestuia. Recuzarea a fost respinsă.

La cel mai recent termen din proces, pârâta s-a prezentat cu împuternicire şi delegaţie din partea avocatului, prin care dovedea că acesta este în imposibilitatea de a se prezenta şi, deci, pârâta nu se poate apăra. Era primul termen la care pârâta făcea uz de acest drept, de amânare pentru lipsa apărării. În plus, în sală nu se afla nici reprezentantul părţii adverse, însă judecătorul a decis că va analiza dosarul „la a doua strigare”, întrucât avocatul reclamantului este prezent, situaţie însă neadevărată (avocatul nu se afla, la momentul respectiv, în sală!), după cum susţine pârâta. Ulterior, avocatul părţii adverse a apărut în sala de judecată. De unde se ridică semnul de întrebare: de unde ştia judecătoarea că avocatul este prezent sau că urmează să apară în scurt timp? „Comunicau prin SMS?” – se întreabă pârâta.

INCREDIBIL! Judecătoarea recuzată rămâne în pronunţare!

Refuzul judecătoarei de a amâna cauza a determinat pârâta să ceară din nou (!) recuzarea, moment în care magistratul a întrebat în ce calitate cere pârâta acest lucru, întrucât nu ar fi parte în dosar (!!!), deşi, cu puţin timp înainte, consultase documentele depuse de pârâtă: motivarea absenţei avocatului, delegaţia, înscrisuri cu privire la calitatea persoanei prezente în sală care cerea amânarea. „I-am comunicat că fac solicitarea în calitate de reprezentant legal al societăţii pârâte. Faţă de cele expuse, instanţa a decis timbrarea cu 100 de lei a cererii de recuzare şi a comunicat că va rămâne în pronunţare, după judecarea cererii de recuzare. Ori, consider că trebuie tranşată întâi problema recuzării, iar în funcţie de verdict, anunţi că rămâi în pronunţare ori care este verdictul”, explică reprezentantul legal al societăţii pârâte.

La acest termen, comentariile din sală, aparţinând lichidatorului, au fost de maniera: se încearcă tergiversarea, soluţionarea cazului este clară, situaţie care a condus la indicii că între judecător şi lichidator există o înţelegere şi că verdictul este dinainte cunoscut.

Prin urmare, speriată că ar putea veni un alt judecător care să judece drept cauza, la acest termen judecătoarea a anunţat că oricum rămâne în pronunţare. Cu alte cuvinte, după formularea cererii de recuzare a pârâtei, în loc să întrerupă orice act până la soluţionarea cererii de recuzare, judecătoarea îi dă cuvântul părţii adverse pe fond. Practic, judecătoarea a anticipat soluţionarea cererii de recuzare şi s.a antepronunţat. Cum să rămână în pronunţare atâta timp cât nu există o soluţionare a solicitării de recuzare? Cum poate un judecător să judece pe o expertiză lovită de nulitate absolută şi să încalce dreptul la apărare? Asta este Justiţie? Judecătorul trebuie să aplice legea, nu să facă afaceri!

Şi pentru ca o culme a Justiţiei să fie atinsă, ne aşteptăm ca şi judecătoarea Carmen Duţă să solicite, printr-o adresă la CSM şi Inspecţia Judiciară, să îi fie apărată reputaţia, că doar este inamovibilă!

REPLICA

vineri, 27 octombrie 20172561
mai mult...Replica
20 apr 23:45ReplicaVIDEO. CARAMBOL cu cinci mașini în Mangalia! Una s-a răsturnat!

Un accident rutier a avut loc, sâmbătă seara, 20 aprilie a.c., în municipiul Mangalia. La fața locului, pe strada...3912

20 apr 15:56ReplicaAdolescentă din Constanța, GĂSITĂ MOARTĂ într-un apartament din Suceava. Se bănuiește o SUPRADOZĂ DE DROGURI2970
20 apr 15:58ReplicaUn șofer BĂUT a făcut prăpăd în fața Postului de Poliție Negru Vodă! VIDEO902
20 apr 13:40ReplicaUn tren a deraiat între stațiile Năvodari și Constanța. VIDEO

Un tren privat de marfă a deraiat, sâmbătă, între stațiile Năvodari și Constanța Mărfuri. Reprezentanții CFR...1489

20 apr 11:43ReplicaInspectorii Protecției Consumatorului Constanța, pe urmele peștelui din magazine. VIDEO1243
20 apr 00:00ReplicaAFACERIST din Constanţa, condamnat la muncă în folosul comunităţii într-un dosar de înşelăciune!3156
20 apr 00:00ReplicaAcuzaţii la Teatrul de Stat Constanţa: un regizor a primit bani pentru un spectacol care nu a mai avut loc

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli, a Listei de Investiții și a...988

20 apr 00:35ReplicaISU Dobrogea cere pompieri şi dotări de la alte inspectorate, din ţară!699
20 apr 00:00ReplicaUn hotel cu 11 etaje se va construi în Mamaia, în zona Teatrului de Vară. Investitorul, surpriză!3078
20 apr 00:00ReplicaConturile unei primării din judeţul Constanţa, BLOCATE

O societate din Bucureşti, ce are ca domeniu de activitate servicii complete de arhivare fizică, arhivare...1251

20 apr 00:00ReplicaTÂMBĂLĂU la Consiliul Judeţean, pe tema Festivalului Berii. Consilierii PNL au pus tunurile pe Palaz: ‘Consumul de alcool este un act cultural?’984
20 apr 00:00ReplicaOne Star Security a prins contractul de pază la Primăria Constanţa1097
Vremea
12.6°2.6° - 12.6° duminică, 21 aprilie 2019
cer acoperit de noriUmiditate: 36%
Vânt: 1.03 m/s din NNV
Presiune: 1024.088 milibari

Loto
6/496813313342
5/4013192035385
joker9142628335
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 apr 00:00SportNicolae Stanciu a marcat primul său gol în campionatul de fotbal al Arabiei Saudite

Mijlocaşul român Nicolae Stanciu a marcat primul său gol în campionatul de fotbal al Arabiei Saudite, vineri, în...319

20 apr 00:00SportRăzvan Marin, dezlănţuit! Românul a marcat din nou pentru Standard

ăzvan Marin e de neoprit la Standard Liege. Românul a înscris din nou, în disputa de pe teren propriu cu Genk, scor...463

20 apr 00:00SportAstra - Craiova 0-1. Mihăilă, primul gol în Liga 1

Universitatea Craiova a câştigat primul meci după plecarea lui Devis Mangia. Conduşi de Corneliu Papură, oltenii au...289

20 apr 00:00SportHalep și compania, în haine de armată! Militarii români din Afghanistan susțin echipa României de Fed Cup

Românii din țară și din străinătate abia așteaptă să urmărească meciul din semifinalele Fed Cup, dintre...361

Local
20 apr 00:52LocalIancu Cuşu INSISTĂ. Proiectul privind aprobarea PUD-construire hotel în staţiunea Mamaia, în atenţia consilierilor locali

A doua oară cu noroc?! Planul urbanistic de detaliu - construire imobil S+P+5-8E - hotel-apartament, staţiunea Mamaia,...2302

20 apr 01:26LocalModificări în parcările din oraș!

Începând de vineri, 19 aprilie, mai multe parcări din municipiul Constanța care înainte erau deservite de taxatori...1175

20 apr 01:28LocalNava militară britanică HMS 'Echo' va face escală în Portul Constanța

Nava maritimă hidrografică britanică HMS „Echo” sosește în portul Constanța duminică, 21 aprilie, pentru o...334

20 apr 01:33LocalCâini duși la adăpostul de pe Vârful cu Dor, revendicați de proprietari!

Primăria Constanța îi anunță pe constănțenii proprietari de câini că, dacă vor constata dispariţia câinelui...636

20 apr 01:48LocalTânăr din Cernavodă, anchetat pentru FURT DE TELEFOANE!

Urmare a cercetărilor în cazul săvârșirii unei infracțiuni de furt calificat, polițiștii din cadrul Poliției...428

20 apr 02:08LocalElevii Liceului Teoretic „George Călinescu” din Constanța au dăruit de Paște

Săptămâna aceasta, Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanṭa a demarat două acțiuni caritabile în...334

20 apr 01:34LocalZIUA COPILULUI, sărbătorită la Constanţa! Prichindeii vor fi costumaţi în personajele preferate

Primăria Constanţa a demarat procedura de achiziţie a contractului de prestări servicii organizare evenimente...474

20 apr 01:35LocalAcțiuni ale studenților de la Universitatea „Ovidius” pentru copiii cu nevoi speciale

Liga Studenților din Universitatea „Ovidius” din Constanța organizează în perioada 22 – 25 aprilie a.c....295

20 apr 01:43LocalTone de lemne, confiscate de polițiștii constănțeni

Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică și ai Postului de Poliție Ostrov, împreună cu reprezentanți ai...507

20 apr 01:42LocalINCENDIU în Constanța: centrală termică distrusă!

Un apel dat la numărul unic de urgență 112, dat în miez de noapte, anunța izbucnirea unui incendiu într-o...1688

Politică
20 apr 01:17PoliticăConsilierii municipali, convocaţi în şedinţă. Vezi ordinea de zi!

În conformitate cu prevederile art. 39 alin. (1) din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală,...858

20 apr 01:26PoliticăZeci de angajaţi ai Primăriei Constanţa au donat sânge!

Ajutor! 50 de angajați ai Primăriei Municipiului Constanța au donat vineri, 19 februarie, sânge în cadrul campaniei...434

20 apr 00:50PoliticăPrimăria Constanţa continuă acţiunea privind ridicarea maşinilor abandonate

Primăria Municipiului Constanța a ridicat, inventariat și depozitat în ultimele zile un număr de 5 autovehicule...475

20 apr 01:54PoliticăLiviu Dragnea, ironic „Sunt mâhnit că a ieșit Lazăr la pensie“

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, ironic, că este mâhnit că Augustin Lazăr a ieșit la pensie. Declarația a...378

20 apr 00:51PoliticăÎCCJ a decis: Judecătorii au respins redeschiderea dosarului lui Traian Băsescu

ÎCCJ a decis, vineri, respingerea cererii procurorilor de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în cazul...426

20 apr 01:57PoliticăPreşedintele Iohannis a sesizat CCR cu privire la legea referitoare la retragerea titlului de doctor

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, Curţii Constituţionale a României (CCR) o sesizare de...476

20 apr 01:51PoliticăBogdan Licu, înlocuitorul lui Augustin Lazăr. Magistratul va fi delegat de CSM procuror general interimar

Bogdan Licu va fi delegat procuror general interimar de Secția pentru Procurori a CSM, pentru o perioadă de două...423

20 apr 00:51PoliticăAugustin Lazăr, eliberat din funcţia de procuror

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Augustin...469

20 apr 01:45PoliticăDecebal Făgădău şi Costin Răsăuţeanu ALEG autobuzul albastru

Luni, 22 aprilie, angajații Primăriei Municipiului Constanța, cei ai structurilor subordonate, împreună cu primarul...866

20 apr 01:40PoliticăRareș Bogdan publică o scrisoare a unei eleve de 17 ani către Liviu Dragnea: 'Nu vă mai bateți joc!'

Capul de listă al PNL la alegerile europarlamentare, Rareș Bogdan, susține că a primit o scrisoare din partea unei...479

Monden
20 apr 00:00MondenCătălin Botezatu a vorbit despre problemele de sănătate. „Merg să îmi fac analizele în Turcia”

În ultimii ani, Cătălin Botezatu a avut probleme cu inima și se află în permanență sub supravegherea medicilor....258

20 apr 01:36MondenCine este blonda cu care a fost surprins Mario Fresh la mall. Iubitul fiicei Andreei Esca a strâns-o în braţe

Toate îi merg din plin lui Mario Fresh. A făcut o figură frumoasă la "Exatlon", în Republica Dominicană, a revenit...299

20 apr 00:00MondenAndreea Bălan s-a întors în sala de dans, după cele patru operații suferite

Andreea Bălan a publicat în mediul online câteva imagini cu care a reușit să își bucure admiratorii. Vedeta s-a...225

20 apr 18:01MondenBianca Drăguşanu le dă peste nas cârcotaşilor: „Unii cred că mănânc botox la micul dejun”

Nu e un secret pentru nimeni că Bianca Drăguşanu este adepta operaţiilor estetice pe care le face ori de câte ori...307

20 apr 00:00MondenFerma 2019. Kamara l-a eliminat pe Silviu Țolu din competiție

Un nou duel la Ferma! Joi, 18 aprilie, Silviu Țolu și Kamara au fost concurenții care s-au luptat pentru locul lor...223

20 apr 00:00MondenReacţia furibundă a Ralucăi Podea după ce a aflat că Florin Pastramă se însoară cu Brigitte

De când Florin Pastramă şi Brigitte Năstase formează un cuplu atât la Ferma, cât şi în viaţa reală, Raluca...303

20 apr 00:00MondenPăr și barbă verde-neon! Cine sunt artiștii care o concurează pe Delia

Vedetele fac tot posibilul să sară ”în ochi”. Dacă Gianina Corondan ne-a obişnuit deja, de mai bine de două...212

20 apr 00:00MondenCorina Chiriac cântă cu trupa Azur, Angela Similea lansează album nou

Interpreta şlagărelor “Strada Speranţei”, “Opriţi timpul!” sau “Trenul fericirii”, Corina Chiriac, nu...272

20 apr 00:00MondenDe ce băiatul lui Charlize Theron poartă rochiţe şi haine de fetiţe?

În ultimii ani, fanii actriţei s-au întrebat de ce fiul ei, adoptat acum şapte ani, poartă mereu rochiţe şi...283

20 apr 00:00MondenCannes 2019 - Un film regizat de o cineastă născută în România, selectat în secţiunea Cinefondation

Filmul "As Up To Now", regizat de cineasta Katalin Moldovai, care s-a născut la Sovata şi locuieşte în prezent la...215

Mapamond
20 apr 00:00MapamondPreşedintele Republicii Moldova agită spectrul alegerilor parlamentare anticipate, îndeamnă la discuţii mai constructive

Cu cât mai aproape va fi termenul de dizolvare a Parlamentului, cu atât discuţiile dintre formaţiunile care au acces...203

20 apr 00:00MapamondNoua armă tactică testată de Coreea de Nord este pentru confruntări terestre

"Noua armă tactică ghidată" testată miercuri de Coreea de Nord este un sistem de rachete pentru confruntări...219

20 apr 00:00MapamondMarea Britanie: Femeia ucisă în cursul revoltelor de la Londonderry era o tânără jurnalistă de investigaţie

Femeia împuşcată mortal joi seara la Londonderry era o ziaristă considerată o ''speranţă'' a jurnalismului de...216

20 apr 00:00MapamondFranţa desfăşoară 60.000 de poliţişti şi jandarmi pentru încă un protest al „vestelor galbene“

Peste 60.000 de poliţişti şi jandarmi vor fi desfăşuraţi sâmbătă în Franţa, la cea de-a 23-a manifestaţie...230

20 apr 00:00MapamondJaponia: Un şofer octogenar a provocat un grav accident de circulaţie la Tokyo

Un şofer octogenar a provocat vineri un grav accident de circulaţie la Tokyo, soldat cu zece răniţi, dintre care doi...234

20 apr 00:00MapamondO mie de migranţi cubanezi în ultimele zile, la graniţa dintre Mexic şi SUA, anunţă autorităţile mexicane

O mie de migranţi cubanezi au sosit în oraşul mexican Ciudad Juarez, la graniţa de nord cu SUA, şi alţi 400 s-au...203

20 apr 00:00MapamondIrlanda de Nord: O femeie ucisă la Londonderry, poliţia suspectează „un incident terorist“

O femeie de 29 de ani a fost ucisă în cursul nopţii de joi spre vineri într-un schimb de focuri la Londonderry, în...200

20 apr 00:00MapamondGrecia: Explozia unei grenade în faţa consulatului rus, revendicată de anarhişti

Un grup anarhist grec a revendicat joi explozia unei grenade, în martie, în faţa consulatului Rusiei la Atena,...206

20 apr 17:21MapamondFranţa aduce un omagiu „eroilor“ salvatori ai catedralei Notre-Dame din Paris

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a mulţumit joi pompierilor care s-au luptat cu flăcările la catedrala...211

20 apr 00:00MapamondONU: Mii de copii ai jihadiştilor străini, concentraţi într-o tabără în Siria

Un înalt responsabil al ONU a invitat joi ţările lumii să-şi asume responsabilitatea pentru cetăţenii lor aflaţi...210

Sănătate
19 apr 00:19SănătatePacienta cu arsuri grave, transferată în Belgia, va avea nevoie de mai multe operații. „Dacă mai stătea 2 zile în România nu mai avea șanse!”

Tânăra Mădălina Neculai, din Tulcea, care a fost transferată la un spital din Belgia, după ce a suferit arsuri...1606

17 apr 01:37SănătateSpitalul Judeţean Constanţa a fost decorat de Klaus Iohannis

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Spitalului Clinic...1311

17 apr 04:05SănătateREVOLTĂTOR! Pacientă cu arsuri grave, din Tulcea, plimbată între spitalele din Constanța și Timișoara!

O tânără de 25 de ani din Tulcea, aflată în stare gravă, fiind intubată, după ce a suferit arsuri pe 40% din...850

13 apr 01:48SănătateProiect benefic pentru comunitate: cursuri de asistente medicale în Hârșova!

Sistemul sanitar din orașul constănțean Hârșova se dezvoltă. Astfel, în Spitalul Orășenesc Hârșova vor fi...1422

13 apr 17:54SănătateAsistenta șefă de la Neurologie, schimbată din funcție după controlul ministrului Sănătății! Atenționare pentru directorul de Îngrijiri!

S-a încheiat ancheta internă desfășurată de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei”...3977

13 apr 00:29SănătateReacția SANITAS după controlul de la Spitalul Județean Constanța: „Personalul este insuficient, merită să fie tratat cu respect!”

Referitor la recenta vizită a Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență...2379

12 apr 00:50SănătatePacienții vin la Constanța să se trateze, dar ministrul Sorina Pintea LAUDĂ spitalul din Tulcea pentru... curățenie!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, continuă controalele în spitalele din țară. În noaptea de miercuri spre...7355

11 apr 00:35SănătateSpitalul Județean Constanța, decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar”

În vreme ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit despre „dezastrul” pe care l-a găsit pe secțiile...3152

9 apr 01:42SănătateANCHETĂ la Spitalul Județean Constanța, după controlul inopinat al ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut, duminică seara, 7 aprilie a.c., de Ziua Mondială a Sănătății, un...5024

5 apr 22:57SănătateMedicii Adrian Streinu Cercel și Mihai Craiu, prezenți la Constanța pentru a vorbi despre vaccinare!

Vaccinarea împotriva virusului hepatitei B, vaccinarea în cancer între prevenție și tratament și prevenirea...2018