rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

În atenţia CSM şi a Inspecţiei Judiciare:

Judecătoarea Carmen Duţă de la Tribunalul Constanţa, mână în mână cu lichidatorii judiciari?!?

Strigător la cer! Aşa ceva intră în istoria neagră a instanţelor de judecată: un magistrat părtinitor, care cu vădită rea intenţie refuză dreptul unei părţi la un proces corect! Protejată de principiul inamovibilităţii, judecătoarea Carmen Duţă de la Tribunalul Constanţa, Secţia Comercială, calcă în picioare dreptul la apărare, având de la bun început o atitudine ostilă faţă de una din părţile dintr-un dosar, în beneficiul unui lichidator judiciar. Situaţia scandaloasă trebuie să intre urgent în atenţia Consiliului Superior al Magistraturii şi a Inspecţiei Judiciare.

Procesul la care facem referire a fost înregistrat pe rolul instanţei în 2015. Magistratul care s-a ocupat iniţial de dosar a fost înlocuit cu judecătoarea Carmen Duţă. Încă de la început, pârâta C.I. ne spune că procesul a decurs execrabil, în sensul că mai multe termene la rând a fost refuzată solicitarea de acceptare a probei cu expertiza contabilă, care să stabilească fără dubiu, clar şi în baza legii, cuantumul debitului şi penalităţilor invocate de lichidatorul judiciar Cătălina Vizitiu. Când în sfârşit a fost acceptată această probă, instanţa a respins obiectivele formulate de pârâtă, judecătoarea formulând ea însăşi obiectivele expertizei. Asta, în ciuda faptului că pârâta a subliniat în mod contstant că o expertiză trebuie realizată în mod profesional şi cu respectarea legilor în vigoare.

Expertiză contabilă pe două pagini, depusă “la mişto”, luată de bună de judecătoare

În momentul prezentării expertizei contabile la instanţă, aşa cum a fost ea realizată de către un expert desemnat de instanţă, concluzia a fost că documentul în cauză este lovit de nulitate absolută. Expertul a depus expertiza (pe două pagini!) fără viza expertului-parte (desemnat de pârâtă) şi fără viza CECAR, obligatorii în situaţia de faţă. În condiţiile date, a fost solicitată o nouă expertiză, efectuată şi de această dată de acelaşi expert, şi din nou aceleaşi probleme: lipsa vizei CECAR; nu există răspunsuri la obiecţiunile formulate de parte ori răspunde ambiguu şi interpretativ la obiecţiuni, nu calculează corect debitul şi penalităţile. Un expert contabil trebuie să cunoască OMF 3055/2009, pct. 180, alin. 2 şi 3, aşadar, în cuprinsul expertizei trebuie să menţioneze clar că „În baza contabilităţii de angajamente, entităţile trebuie să evidenţieze în contabilitate toate veniturile şi cheltuielile, respectiv creanţele din penalităţile stabilite stabilite conform clauzelor contractuale, despăgubiri datorate pentru contracte întrerupte înainte de termen şi alte elemente de natură similară” (citat din OMF invocat mai sus). Cu alte cuvinte, un lichidator nu poate solicita, după 5 ani, penalităţi pe care iniţial nu le-a calculat sau nu le-a cuprins în debitul pentru care a fost iniţiată acţiunea în instanţă. În lipsa menţionării OMF 3055/2009 sau a celorlalte legi financiar-contabile în baza cărora se stabilesc debite, prejudicii, penalităţi, pârâta a arătat, din nou, că are obiecţiuni, în sensul că expertiza a fost realizată cu grave încălcări ale legislaţiei în vigoare şi evident în defavoarea pârâtei şi în beneficiul lichidatorului.

Expertiză LOVITĂ DE NULITATE ABSOLUTĂ, acceptată de judecătoare!

Chiar şi aşa, instanţa nu ţine cont de obiecţiunile pârâtei şi le respinge ca „nefondate” – dar nu la termenul din data de 20.06.2017, pentru a-i da dreptul părţii de a contesta! –, ci rămânând în pronunţare la data de 23.06.2017. aşadar, la această dată, instanţa respinge obiecţiunile, iar la data de 16.08.2017, când pârâta cere o altă expertiză, cu un alt expert şi prezintă în acest sens motivele temeinice care stau la baza solicitării (faptul că prima expertiză a fost lovită de nulitate absolută, iar a doua expertiză nu a avut viza CECAR şi aşa mai departe), judecătoarea decide că nu este nevoie şi refuză categoric refacerea unei expertize lovite de nulitate!!! Cum poate uin judecător să acţioneze de această manieră? Fiind magistrat din 2011, putem să ne întrebăm dacă nu cumva „vinovată” este tinereţea, lipsa de exeprienţă, nepriceperea sau la mijloc este vorba despre altceva?

Dreptul la apărare, un lux pentru judecătoarea Carmen Duţă

Pe parcursul procesului, avocatul pârâtei a solicitat recuzarea magistratului, sesizând atitudinea partizană a acestuia. Recuzarea a fost respinsă.

La cel mai recent termen din proces, pârâta s-a prezentat cu împuternicire şi delegaţie din partea avocatului, prin care dovedea că acesta este în imposibilitatea de a se prezenta şi, deci, pârâta nu se poate apăra. Era primul termen la care pârâta făcea uz de acest drept, de amânare pentru lipsa apărării. În plus, în sală nu se afla nici reprezentantul părţii adverse, însă judecătorul a decis că va analiza dosarul „la a doua strigare”, întrucât avocatul reclamantului este prezent, situaţie însă neadevărată (avocatul nu se afla, la momentul respectiv, în sală!), după cum susţine pârâta. Ulterior, avocatul părţii adverse a apărut în sala de judecată. De unde se ridică semnul de întrebare: de unde ştia judecătoarea că avocatul este prezent sau că urmează să apară în scurt timp? „Comunicau prin SMS?” – se întreabă pârâta.

INCREDIBIL! Judecătoarea recuzată rămâne în pronunţare!

Refuzul judecătoarei de a amâna cauza a determinat pârâta să ceară din nou (!) recuzarea, moment în care magistratul a întrebat în ce calitate cere pârâta acest lucru, întrucât nu ar fi parte în dosar (!!!), deşi, cu puţin timp înainte, consultase documentele depuse de pârâtă: motivarea absenţei avocatului, delegaţia, înscrisuri cu privire la calitatea persoanei prezente în sală care cerea amânarea. „I-am comunicat că fac solicitarea în calitate de reprezentant legal al societăţii pârâte. Faţă de cele expuse, instanţa a decis timbrarea cu 100 de lei a cererii de recuzare şi a comunicat că va rămâne în pronunţare, după judecarea cererii de recuzare. Ori, consider că trebuie tranşată întâi problema recuzării, iar în funcţie de verdict, anunţi că rămâi în pronunţare ori care este verdictul”, explică reprezentantul legal al societăţii pârâte.

La acest termen, comentariile din sală, aparţinând lichidatorului, au fost de maniera: se încearcă tergiversarea, soluţionarea cazului este clară, situaţie care a condus la indicii că între judecător şi lichidator există o înţelegere şi că verdictul este dinainte cunoscut.

Prin urmare, speriată că ar putea veni un alt judecător care să judece drept cauza, la acest termen judecătoarea a anunţat că oricum rămâne în pronunţare. Cu alte cuvinte, după formularea cererii de recuzare a pârâtei, în loc să întrerupă orice act până la soluţionarea cererii de recuzare, judecătoarea îi dă cuvântul părţii adverse pe fond. Practic, judecătoarea a anticipat soluţionarea cererii de recuzare şi s.a antepronunţat. Cum să rămână în pronunţare atâta timp cât nu există o soluţionare a solicitării de recuzare? Cum poate un judecător să judece pe o expertiză lovită de nulitate absolută şi să încalce dreptul la apărare? Asta este Justiţie? Judecătorul trebuie să aplice legea, nu să facă afaceri!

Şi pentru ca o culme a Justiţiei să fie atinsă, ne aşteptăm ca şi judecătoarea Carmen Duţă să solicite, printr-o adresă la CSM şi Inspecţia Judiciară, să îi fie apărată reputaţia, că doar este inamovibilă!

REPLICA

vineri, 27 octombrie 20172590
mai mult...Replica
23 sep 00:00ReplicaMANGALIA: A început amenajarea parcărilor, în locul fostelor garaje

Primăria Mangalia a demarat proiectul de amenajare a parcărilor de reședință pe locul fostelor garaje. Primele...442

23 sep 16:43ReplicaInconștiență periculoasă în traficul din Constanța. O tânără a ieșit prin trapa mașinii și a început să își facă selfie-uri1656
23 sep 16:20ReplicaProiectul de hotărâre privind aprobarea planului de restructurare a obligațiilor fiscale al SC Confort Urban SRL a fost votat în unanimitate. VIDEO442
23 sep 12:41ReplicaACCIDENT RUTIER, două TIR-uri S-AU CIOCNIT pe Autostrada A4, între Agigea și Ovidiu!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină luni, 23 septembrie 2019, pe Autostrada A4 cu...2530

23 sep 16:02ReplicaBărbat DEPISTAT în trafic la Ovidiu fără PERMIS și DROGAT1526
23 sep 00:00Replica'Speculă' cu remorchere: contract impresionant pentru o firmă din Constanța2372
23 sep 00:00ReplicaUn poștaș din Constanța A FURAT pensiile mai multor bătrâni, după care a fugit în Franța!

Mai mulți pensionari din zona KM 5 au rămas fără pensii, după ce poștașul le-a furat banii, după care a fugit...3239

23 sep 00:00ReplicaProiectul deputatului Babuş, la mâna consilierilor locali municipali1387
23 sep 00:00ReplicaFostul primar din Negru Vodă, OBLIGAT să plătească un prejudiciu stabilit de Curtea de Conturi! Nicolin se opune!2621
23 sep 09:15ReplicaOvidiu Cupșa, directorul CERONAV: Ne batem pentru deschiderea unui pavilion românesc!

De 20 de ani, România nu mai are flotă maritimă comercială. Țări fără ieșire la mare au flote, însă pentru...1979

23 sep 23:04ReplicaVoi unde petreceţi Revelionul? Păltiniş, ideal pentru o vacanţă reuşită alături de familie şi prieteni911
23 sep 00:02ReplicaAccident rutier grav, la ieşire din Medgidia! Un bărbat A MURIT! VIDEO4714
Vremea
17.7°17.7° - 18.9° luni, 23 septembrie 2019
ConstantaUmiditate: 60%
Vânt: 5.54 m/s
Presiune: 1013.64 milibari

Loto
6/49172024252729
5/40192530354012
joker101723262914
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 sep 22:33SportFCSB și CFR Cluj s-au anihilat reciproc și au remizat, 0-0

FCSB și CFR Cluj au remizat în derby-ul etapei a 10-a din Liga 1, scor 0-0, după un meci în care cele mai bune două...275

23 sep 18:26SportWeekend fabulos pentru antrenorii români din străinătate

Cosmin Olăroiu, Ladislau Boloni, Răzvan Lucescu, Daniel Isăilă și Marius Șumudică au obținut victorii pe linie...461

23 sep 00:00SportJaponeza Naomi Osaka a cucerit trofeul la Osaka

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, locul 4 în ierarhia internaţională, principala favorită, a câştigat...356

23 sep 00:00SportRugby: Italia s-a impus lejer în faţa Namibiei, la Cupa Mondială 2019

Naţionala de rugby a Italiei a câştigat duminică meciul cu Namibia, din grupa B a Cupei Mondiale 2019 din Japonia,...267

Local
23 sep 23:58LocalActivități sportive, bucurie și mișcare pe bulevardul Tomis! VIDEO!

Bulevardul Tomis pietonal, pentru o zi! Constanța s-a angrenat în activitatea desfășurată de Primăria Constanța,...1003

23 sep 00:40LocalUn record și o premieră pentru România pe Plaja Modern, de Ziua Păcii

La inițiativa JCI (Junior Chamber International) Constanța, pe 21 septembrie, de Ziua Internațională a Păcii, peste...855

23 sep 00:39LocalAutoutilitară căzută în canal, la Movilița

Duminică dimineață, în jurul orei 06.30, salvatorii de la Detasamentul Urziceni au fost alertați pentru a interveni...534

23 sep 00:36LocalPieton lovit de mașină pe strada Unirii

Medicii constănțeni au fost solicitați să intervină duminică, 22 septembrie, pe strada Unirii, în urma unui...979

23 sep 00:33LocalSpirit civic: pompierii constănțeni au participat la o acțiune de igienizare a orașului

Pompierii constănțeni au lăsat, preț de câteva ore, lupta cu focul, s-au echipat cu saci și mănuși și,...566

23 sep 00:44LocalIncendiu la Gârliciu. O casă și un adăpost de animale, cuprinse de flăcări

Panică la Gârliciu sâmbătă, 21 septembrie, după ce a izbucnit un incendiu la o casă și un adăpost de animale pe...567

23 sep 00:45LocalDeblocare de ușă în Medgidia: persoană găsită MOARTĂ

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, sâmbătă, 21 septembri, pe strada Ecaterina...1985

23 sep 00:47LocalInfracțiuni economice, depistate de polițiști

În perioada 14 – 20 septembrie a.c., polițiștii de investigare a criminalităţii economice au efectuat 42 de...758

23 sep 00:47Local18 persoane predate între România și state membre U.E.

Poliţiştii români au desfășurat, în ultima săptămână, misiuni, în state membre ale Uniunii Europene, pentru...522

23 sep 00:07LocalIndisponibilitatea Unității 1 de la Cernavodă se prelungește până marți. Prețurile spot la electricitate au ajuns la cer

Indisponibilitatea unității 1 a centralei nucleare se prelungește până marți dimineață, lucru care ține sus...1846

Politică
23 sep 00:43PoliticăCătălin Ivan şi-a depus candidatura pentru alegerile prezidenţiale; ADN înseamnă alternativă la actuala clasă politică

Fostul europarlamentar social-democrat Cătălin Ivan şi-a depus, duminică, la Biroul Electoral Central, candidatura...472

23 sep 00:43PoliticăFifor: Din cauza blocajelor preşedintelui, România investeşte mai puţin, absoarbe mai puţini bani europeni

Vicepremierul Mihai Fifor a afirmat că au trecut 5 zile de la decizia Curţii Constituţionale şi 26 de zile de când...376

23 sep 00:39PoliticăViorel Cataramă nu se lasă, după ce i-a fost respinsă candidatura: intră în joc Curtea Constituțională

Preşedintele Partidului Dreapta Liberală Viorel Cataramă anunţă că va depune contestaţie la CCR după ce Biroul...483

23 sep 00:35PoliticăLiviu Pleșoianu, anunț în creierii nopții: NU își depune candidatura pentru alegerile prezidențiale

Deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, care dorea să candideze independent la pezidențiale anunță că nu a reușit să...754

23 sep 00:35PoliticăElena Udrea își adună forțele: O să fie o surpriză ce voi face în continuare

Elena Udrea, fost ministru, lider de partid si candidat la prezidentiale, spune că o să fie o surpriză traseul ei...1122

23 sep 00:34PoliticăForțele pro-Guvern și alianța anti-PSD se ciocnesc pe 'ruinele' ALDE: Harta teatrului de război la moțiunea de cenzură

Parlamentarii din gruparea care susține Guvernul Viorica Dăncilă sunt oficial aproape la fel de mulți ca cei din...773

23 sep 00:34PoliticăPalaz spune că n-a aflat despre verdictul în cazul lui Băsescu; e în concediu!

Judecătorii Curții de Apel București au dat vineri un verdict prin care au confirmat rezoluția CNSAS că Traian...632

23 sep 00:33PoliticăViorica Dăncilă le răspunde celor care o critică pentru numirea unui jurnalist în fruntea PSD Cluj

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că partidul vrea să obțină rezultate...605

23 sep 00:33PoliticăViorel Ionescu, primarul din Hârșova, despre președintele executiv al Asociației Orașelor din România: AOR este apolitică, nu este SC CHIRIȚĂ SRL

Primarul din Hârșova, Viorel Ionescu, supărat pe Ionel Chiriță, despre care spune că umblă cu tertipuri pentru a...863

23 sep 00:32PoliticăMircea Diaconu și-a depus candidatura la prezidențiale: Cum a explicat absența lui Tăriceanu și a lui Ponta

Candidatul independent Mircea Diaconu şi-a depus, sâmbătă, candidatura la alegerile prezidenţiale, el afirmând la...688

Monden
23 sep 00:00MondenMunti, uriaşul de la "Chefi la cuţite", a ajuns de nerecunoscut după ce a slăbit aproape 100 de kilograme

Câştigătorul sezonului 6 Chefi la cuţite este de nerecunoscut după ce a reuşit să ajungă de la 170 de kilograme...494

23 sep 00:00MondenAlexandru Darie a fost înmormântat în lacrimile fostei soţii şi ale actorilor care l-au iubit

Durere apăsătoare şi lacrimi amare duminică la înmormântarea lui Alexandru Darie. Regizorul s-a stins din viaţă,...439

23 sep 00:00MondenPictoriţa Mariana Calfa a venit cu un cocoş la iUmor. Cheloo i-a ascultat uimit povestea

Mariana Calfa are o adevărată grădină zooligică la castelul de pe malul Lacului Fundeni, în care stă, iar vineri...273

23 sep 00:42MondenFiica lui Gigi Becali se mărită. Latifundiarul din Pipera, mândru de viitorul ginere: „E dintr-o familie avută”

Fiica cea mare a lui Gigi Becali, Teodora, face nuntă mare luna viitoare, în octombrie. La eveniment ar urma să...793

23 sep 00:00MondenCum arată fiul rebel al lui Nicholas Cage după ce a învins "demonii" alcoolului

Nicolas Cage își promovează noul film, „Running with the Devil”, iar la premiera din Los Angeles, de pe 16...391

23 sep 00:00MondenCum arată Stallone la 37 de ani de la lansarea filmului „Rambo”

Sylvester Stallone se ţine incredibil de bine la cei 73 de ani ai săi. După o carieră de 40 de ani de supererou,...314

23 sep 00:00MondenDouă poze din şedinţa foto realizată de Marilyn Monroe pentru Look Magazine, scoase la licitaţie

Casa Christie's va scoate la licitaţie la 29 octombrie, la New York, două poze din legendara şedinţă foto...246

23 sep 00:00MondenLogoul Batman, proiectat pe mai multe clădiri din lume cu ocazia aniversării a 80 de ani de la crearea personajului

Simbolul supereroului Batman a fost proiectat sâmbătă pe mai multe clădiri din lume pentru a celebra 80 de ani de la...197

23 sep 00:00MondenTaylor Swift şi-a anulat concertul din cadrul unei competiţii hipice australiene

Vedeta pop americană Taylor Swift şi-a anulat concertul programat în cadrul Melbourne Cup, o cursă hipică vizită...205

23 sep 00:00MondenPremiu de 1.300 de dolari pentru cel care vizionează, înainte de Halloween, 13 filme după Stephen King

Un concurs oferă în SUA un premiu de 1.300 dolari persoanei care va putea să vizioneze înainte de Halloween...204

Mapamond
23 sep 00:00MapamondJuncker: Brexit-ul este un moment tragic pentru Europa

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, prevăzută la 31 octombrie, "este un moment tragic pentru Europa", a...225

23 sep 00:00MapamondRepublica Moldova: Numele beneficiarilor furtului miliardului care apar în raportul Kroll

Membrii Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor devalizării sistemului bancar al Republicii Moldova şi...276

23 sep 00:00MapamondONU - Adunarea Generală: Trump va avea o mulţime de întâlniri individuale cu lideri mondiali

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, va avea trei zile pline la New York săptămâna viitoare, când va reveni...191

23 sep 00:00MapamondMalta: Familia jurnalistei Daphne Caruana Galizia denunţă componenţa comisiei de anchetă independente

Familia jurnalistei malteze Daphne Caruana Galizia asasinate în 2017 a criticat componenţa comisiei de anchetă, în...206

23 sep 00:00MapamondPartidul Laburist ar rezolva Brexitul în şase luni

Un guvern condus de Partidul Laburist, principala formaţiune de opoziţie din Marea Britanie, va asigura un acord...215

23 sep 17:38MapamondSUA: Democratul Joe Biden îi cere preşedintelui Trump să dezvăluie conţinutul unei conversaţii telefonice controversate

Favoritul democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, Joe Biden, a solicitat ca Donald Trump să facă publică...214

23 sep 00:00MapamondGuvernator bancă centrală: Noile sancţiuni americane demonstrează că Washingtonul nu deţine nicio pârghie asupra Iranului

Guvernatorul Băncii centrale iraniene Abdolnasser Hemmati a afirmat că noile sancţiuni americane impuse instituţiei...204

23 sep 00:00MapamondIsraelul este o ţară rusofonă, consideră preşedintele rus Vladimir Putin

Rusia consideră Israelul drept o ţară rusofonă, a afirmat preşedintele rus Vladimir Putin, în cadrul unui discurs...216

23 sep 00:00MapamondCâteva mii de persoane au manifestat la Berna contra introducerii tehnologiei 5G

Câteva mii de persoane au manifestat sâmbătă în capitala Elveţiei, Berna, pentru a-şi exprima opoziţia faţă de...215

23 sep 00:00MapamondCel mai bătrân supravieţuitor austriac al Holocaustului a murit la vârsta de 106 ani

Cel mai bătrân supravieţuitor austriac al lagărelor morţii, Marko Feingold, a murit joi la vârsta de 106 ani, a...230

Sănătate
20 sep 15:18SănătateSalam și crenvurşti de la Lidl, inclusiv Constanța, PLINI de ADITIVI ALIMENTARI!

Asociația Pro Consumatori (fostă Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România - APC România),...6658

16 sep 00:59SănătateCorpul de Control al ministrului Sorina Pintea face verificări la Spitalul Județean Constanța

Corpul de Control al ministrului Sănătății se află la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Conform surselor...2890

12 sep 01:00SănătateTulcea: Patru cazuri de West Nile, confirmate în judeţ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a înregistrat, de la începutul sezonului cald, patru cazuri de infecţie...957

5 sep 00:43SănătatePintea: 90% dintre rapoartele realizate în urma controalelor la unităţi medicale - depuse la Parchet sau DNA

Aproape toate rapoartele realizate în urma controalelor efectuate la unităţi medicale au fost depuse la Parchet sau...910

5 sep 00:44SănătateAutoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și-a început activitatea la Constanța. VIDEO!

Oficiul Teritorial Sud-Est al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (A.N.M.C.S), cu...1209

29 aug 00:53SănătateINSP: 19 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Nouăsprezece cazuri de infecţie cu virusul West Nile s-au înregistrat în perioada 3 iunie - 28 august, potrivit unei...986

27 aug 00:00SănătateSARCINA în perioadă NEPOTRIVITĂ: Cât de mult contează VÂRSTA la care rămâi ÎNSĂRCINATĂ?

Primul lucru la care ne gândim când vine vorba să avem un copil este perioada în care acesta va apărea. Ne gândim...1519

22 aug 00:00SănătateSorina Pintea vrea o lege care există deja: să dea posibilitatea psihiatrilor să interneze nevoluntar bolnavii periculoși

Ministrul Sănătății , Sorina Pintea, intenționează să modifice legea în domeniul psihiatriei, propunerile...1142

20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...1128

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...1350