REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Judecătorii decid miercuri dacă dosarul lui Vlad Pascu va fi strămutat

Judecătorii decid miercuri dacă dosarul lui Vlad Pascu va fi strămutat

Victor ROTARU 2 aprilie 2024 | 16:43 1354

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au solicitat strămutarea dosarului în care Pascu Matei Vlad este judecat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului, după accidentul în care au murit doi tineri. Solicitarea procurorilor a fost înregistrată pe data de 19 martie, iar în cursul zilei de marți, 2 aprilie a.c., magistrații Curții de Apel Constanța au judecat cererea, însă au amânat pronunțarea, urmând a se stabili miercuri, 3 aprilie, dacă dosarul va fi strămutat.

Judecatorii decid miercuri daca dosarul lui Vlad Pascu va fi stramutatVlad Pascu

Cererea privind strămutarea cauzei a fost înregistrată marți, 19 martie 2024, pe rolul Curții de Apel Constanța. Solicitarea procurorilor din Mangalia a fost analizată pe data de 2 aprilie 2024, însă, având nevoie de timp pentru a delibera,  a fost stabilit un nou termen pentru pronunțare și anume miercuri, 3 aprilie. În cazul în care cererea procurorilor va fi acceptată, dosarul va fi trimis spre soluționare unei alte instanțe din circumscripția Curții de Apel Constanța. Motivul cererii de strămutare a cazului a fost adusă în vedere cu  pericolul de tulburare a ordinii publice.

A fost făcută o cerere de strămutare a cazului de către domnul Prim Procuror a Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia în temeiul articolului 71 procedură penală. A fost adusă în vedere sintagma pericol de tulburare a ordinii publice, având în vedere mediatizarea cazului dar și cercetarea judecătoarei de către Inspecția Judiciară. Urmează să se stabilească data termenului cereri de strămutare”, a declarat pentru Replica avocata din oficiu Neagu Mara.

Judecatorii decid miercuri daca dosarul lui Vlad Pascu va fi stramutat

Dosarul de fond se află în atenția completului de judecată prezidat de Ioana-Ancuța Popoviciu, judecătoarea care a ajuns cunoscută după ce a stârnit un val de revoltă, când a întrebat dacă în sală se află și una dintre persoanele pe care Vlad Pascu a ucis-o.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, instanța a amânat judecarea dosarului la data de 4 aprilie 2024, ora 10:00, pentru a da posibilitatea părţilor de a depune la dosar înscrisuri cu privire la cererea de schimbare a încadrării juridice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Targoviste cu cateva gloante in cap
0
0
Cu atâtea amânări...mai e puțin si se prescrie
4
1
30 de ani de puscarie pentru fiecare victima in total 60 plus 1 milion de euro despagubiri morale. Ce e asa de complicat? In 10 zile gata judecata
6
1
Sa îl judece acasă la București capitala golaniei din Ro.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468