REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Judecătorii din Constanța, în GREVĂ!

Judecătorii din Constanța, în GREVĂ!

Replica API 31 ianuarie 2020 | 00:00 306

Camera Deputaţilor a adoptat, marți, în sesiune extraordinară, proiectul de lege privind abrogarea pensiilor speciale, cu 247 voturi pentru, niciun vot contra şi 21 abţineri. Astfel, proiectul prevede eliminarea tuturor pensiile speciale, cu excepţia pensiilor militarilor şi poliţiştilor. Magistrații din întreaga țară au anunțat că nu vor mai judeca dosarele, decât cele urgent. Magistrații constănțeni sunt în asentimentul colegoilor lor.

La data de 29 ianuarie 2020 ora 13.00 – la sediul Curţii de Apel Constanţa a avut loc şedinţa Adunării Generale a Judecătorilor, convocată de către preşedintele Curţii de Apel Constanţa, în temeiul art. 50 alin. 2 lit. a din Legea 304/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi art. 7 alin. 1 lit. p şi art. 17 pct. 1 din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, aprobat prin H.C.S.M. nr. 1375/2015, precum şi la solicitarea a unui număr de 31 de judecători, potrivit art. 17 alin. 2 din acelaşi Regulament, având înscrisă în ordinea de zi: Analiza consecinţelor aprobării propunerii legislative pentru abrogarea pensiilor de serviciu şi a necesităţii adoptării unor forme de protest. După dezbateri şi supunere la vot, cu majoritatea voturilor exprimate de către cei 34 de judecători prezenţi la şedinţă, având în vedere aprobarea la data de 28 ianuarie 2020 a propunerii legislative pentru abrogarea pensiilor de serviciu ale judecătorilor, Adunarea Generală a Judecătorilor a stabilit următoarele forme de protest pentru o perioadă nedeterminată: Cu majoritate de voturi (32 pentru, 1 împotrivă şi 2 abţineri) - amânarea cauzelor, cu excepţia cauzelor urgente; Cu majoritate de voturi (18 pentru şi 16 împotrivă) – încetarea desfăşurării şedinţelor de judecată la ora 16.00.

Aceeași poziție o adoptă și magistrații Tribunalului Constanța

Și la nivelul Tribunalului Constanta a fost convocată miercuri, 29 ianuarie, Adunarea Generală a Judecătorilor, în vederea formulării unui punct de vedere privind adoptarea proiectului de lege vizând abrogarea dispozițiilor legale care consacră pensia de serviciu. Judecătorii Tribunalului Constanta au hotărât continuarea protestului, prin suspendarea activităţii de judecată pe perioadă nedeterminată, cu excepţia cauzelor urgente, măsură care operează începând cu data de 30.01.2020; respectarea şi susţinerea dreptului la protest al personalului auxiliar şi conex al instanţei, în limitele prevăzute de dispoziţiile legale în materie; refuzul de a participa la constituirea Birourilor Electorale Judeţene în anul 2020 cu prilejul desfăşurării alegerilor locale şi parlamentare.

Adunarea Generală a Judecătorilor a hotărât, de asemenea, elaborarea unei scrisori deschise adresate Ministrului Justiției şi Consiliul Superior al Magistraturii referitoare la încălcarea brutală, prin adoptarea proiectului de Lege nr. Pl-x-292/2019, a independenţei justiţiei, precum şi referire la asigurarea normalei funcţionări a justiţiei ca serviciu public, în sensul: normării activităţii judecătorilor prin raportare la volumul de activitate al judecătorilor din Uniunea Europeană; reconfigurării situaţiei personalului din instanţe atât prin adaptarea schemelor de personal (judecători şi personal auxiliar de specialitate), cât şi prin asigurarea ocupării tuturor posturilor vacante din sistem; asigurării resurselor materiale adecvate în scopul desfăşurării în condiţii optime a actului de justiţie – sedii instanțe, infrastructură informatică etc.; creării unui cadru legislativ stabil, necesar asigurării predictibilității actului de justiție.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
oricum parca erau in greva din totdeauna , avand in vedere intervalele dintre termene , sau peroada de circa 1-2 ani pana redacteaza hotararea... Hai sictir cu toti prostii cu studii la ovidius !
9
0
si cu EI si fara EI tot asa merge . adica hotii ne conduc
4
0
Lasa tu scoala, ca altii au mult mai multa decat voi toti impreuna. Si mai au si constiinta, compasiune si simt al dreptatii, ceea ce la voi lipseste cu desavarsire
4
1
faceti greva si pentru aurul tari ca USR vrea sa deschida din nou dosarul Rosia montana un partid de hoti si de golani
6
1
stati calm, ca mergem la curte si castigam mereu, voi mergeti putin inainte pe la scoala si dupa aia vorbim
3
6
stati in greva pina la pensie
12
1
Oricum ei sunt mereu in greva. Lungesc procesele pe ani de zile si nu sunt instare sa analizeze corect dosarele. Platesti taxe de timbru doar ca sa- si incaseze ei salarii mari pe care nu le merita. Si mai vor si pensii de cateva ori mai mari decat s- ar cuveni. Asa justitie mai bine lipsa. DEMISIA.
12
1
La felul cum judecati nu meritati nici salariul minim pe economie. Dati-va demisia sa vina persoane competente in locul vostru.
11
1
parca prin lege ei nu au voie sa faca greva. coruptii dracului,niste judecatoare necautate la cur la timp se razbuna pe oameni
12
1
La munca imbuibatilor.
17
2
Judecatorii din cta sunt corupti de catre fosta administratie ... e o mare increngatura in orasul asta
16
2
Bucur Ionel te astept pe la mine.
1
1
Judecatori sunt turbati de corupti cand vad bani apoi cu bani merg la femei alti la minore alti la barbati sunt gay . In ct tribunalu este cirupt nu se judeca decat dupa fata
16
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272