REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Judecătorul Andreea Ianca a refuzat rejudecarea dosarului lui Dragoș Poteleanu. Cererea de abținere i-a fost respinsă

Judecătorul Andreea Ianca a refuzat rejudecarea dosarului lui Dragoș Poteleanu. Cererea de abținere i-a fost respinsă

Replica API 9 ianuarie 2020 | 00:00 793

Dragoş Poteleanu

Dosarul lui Dragoș Poteleanu, fostul șef al Casei Județene de Asigurări de Sănătate, condamnat pe fond la 3 ani cu executare în regim de detenție, se rejudecă la Curtea de Apel Constanța, după ce acesta a formulat apel. Pe 7 ianuarie, Poteleanu a avut termen în dosar, însă judecătorul desemnat să rejudece dosarul, Andreea Ianca, a formulat cerere de abținere de la judecarea cauzei. Cererea i-a fost respinsă de președintele Curții de Apel, următorul termen fiind stabilit pentru 9 ianuarie a.c.

Din câte se pare, magistratul a cerut să se abţină pentru că ar avea rude care deţin o farmacie.

Reamintim că, potrivit procurorilor, în perioada 2012 – 2015, inculpatul Dragoş Poteleanu, în calitate de director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa, a pretins şi primit de la reprezentanţii unor entităţi medicale private (denunţători în cauză), sumele totale de 102.300 euro şi 24.000 lei şi servicii medicale pentru sine şi rude apropiate (într-unul dintre cazuri serviciile respective s-au ridicat la suma de circa 3.000 euro). Aceste foloase necuvenite au fost pretinse şi primite de către inculpat, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare fie la stabilirea, fie la majorarea plafonului suplimentar de decontare a serviciilor medicale prestate de unităţile respective. În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra unor bunuri mobile şi imobile, inclusiv asupra conturilor bancare, ce aparţin inculpatului Poteleanu Dragoş. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Român de Informaţii.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astia distrug sanatatea in tara, sper sa arda in iad care fura de la stat.
1
0
Poteleanu un golan !
1
0
Cine a fost avocatu,domnului?.....?As dori sa l angajez!
0
2
Banuiesc ca ti ai asigurat curu' inainte de incarcerare. Tata bola ti a facut o bine
3
0
vrem sa vedem si recuperarea intregului prejudiciu si poate si o pedeapsa mai mare pe masura
6
0
Daca directorul asta a primit 102.300 euro doar intr-un caz,cum sa ii dati doar 3 ani ma judecatorilor pentru ca cel care a dat spaga asta a castigat ilegal de la CJAS cel putin dublu,poate chiar si rudele judecatoarei sa fi facut"afaceri"cu directorul,altfel dece ar refuza sa isi faca treaba folosind scuza asta.
6
0
golanul asta a fost adus la conducerea cas cu ajutorul lui raducu carmen , careia absolventul de studii marinaresti ii provoca orgasme lasand-o sa-i faca felatie boului... acum vad ca despre muierea rea de musca se zvoneste sa fie pusa intr-un post banos... oras de prosti votanti precum oile de sub apa la Midia...!
4
0
Casa de Asigurari de SANATATE, desteptule, nu Casa de PENSII
5
1
judecatoare cu multe probleme....
5
3
Anularea tuturor pensiilor speciale. Eliminarea functionarilor publici pensionari. Reducerea numarului de functionari publici. Reducerea salariilor si pensiilor exagerat de mari. Reducerea numarului de parlamentari. Parlament unicameral.
7
5
mai sunt si altii la casa de pensii care ar trebui luati din vechea garda ,care stau pe salarii mari de directori si iau spaga si azi,ia mai cercetati cateva fetize pe acolo..nu era doar el singur, el le ardea pe mai multe doar
3
2
cine casrtreaza spagarii astia de judecatori care iau baji cu caruta ca sa nu faca nimic???
8
0
Un caz de manual, in care lacomia si prostia au fost intr-o simbioza perfecta.
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108