REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Judecătorul Stanciu, trimis în judecată! Este acuzat de DNA că a luat mită de la un celebru om de afaceri

Judecătorul Stanciu, trimis în judecată! Este acuzat de DNA că a luat mită de la un celebru om de afaceri

Replica API 4 ianuarie 2018 | 00:19 568

Fostul preşedinte al Curţii de Apel Constanţa, judecătoruul Nicolae Stanciu, a fost trimis în judecată de DNA, pentru fapte de corupţie, comise în 2012. În acelaşi dosar, a fost deferit justiţiei şi un cunoscut om de afaceri, Vasile Costea, administratorul unei societăţi comerciale.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada noiembrie-decembrie 2012, judecătorul Nicolae Stanciu, care avea şi fucnţia de președinte al Curții de Apel Constanța, a pretins și primit de la afaceristul Vasile Costea, mai multe obiecte de mobilier în valoare de 14.815.03 lei. Obiectele respective au fost livrate la locuința magistratului în data de 21 decembrie 2012. În schimbul acestora, Stanciu a promis că își va exercita influența derivată din calitatea sa de președinte al Curții de Apel Constanța asupra magistraților ce urmau să instrumenteze dosarele care priveau societatea omului de afaceri, în așa fel încât acesta să obțină soluții favorabile. Această promisiune s-a concretizat ulterior, în cursul anului 2014, cu ocazia soluționării unui dosar înregistrat pe rolul Curții de Apel Constanța având ca obiect plângerile formulate de concurenții societății afaceristului Costea, în cadrul unei proceduri de achiziții publice. Această cauză s-a finalizat cu pronunțarea unei decizii prin care au fost respinse acele plângeri, contractul rămânând atribuit firmei administrate de Vasile Costea. Potrivit DNA, în declarația de avere întocmită la data de 12 iunie 2013, Nicolae Stanciu nu a declarat suma de 14.815 lei, reprezentând contravaloarea obiectelor de mobilier. În cauză s-a dispus luarea măsurii asiguratorii a sechestrului în vederea confiscării foloaselor necuvenite reprezentate de obiectele de mobilier. Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Constanța, cu propunere de a se menține măsura asigurătore dispusă în cauză.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Omul lui Grecu de la Macul Rosu, makidon nenorocit! Lapuscarie!!!
0
0
facea gasca cu Revi Moga judecatoare si se hilizeau in sala facand tot felul de observatii care excedeau cauzei ce o judecau, aceeasi situatie o face si judecatoarea Pulbere care dicteaza tot in Curtea de Apel
6
0
DNA Constanta ar trebui sa verifice si hotararile pronuntate de ,, judecatorul nicolae stanciu ,, in dosarele , in care parti au fost SC,,DELTA JUPITER,,SRL si SC,,DELTA AURORA ,,SA.
4
0
Luativoi la purificat toate casele vilele Mamaia,lacul Sudghiol pana la Navodari Ovidiu chiar si pe Deliorga C si Panfile F.sa ii intrebati cine le au facut case.Hotii.
5
1
E PLATITA DE STROE LA RAJA CU 5000 EURO LUNAR SI NU FACE DECAT FRECTII!
3
0
VEDETI CA MATEI CU Termica SA si cu inca 2 infractori i-au facut vila de 2 milioane de euro din MAMAIA SAT
3
0
Lasa ca intra legea aia, sa raspundeti voi, sa vedeti cat de prosti sunteti unii dintre voi.La cat aveti salariu tot nu va ajunge, huaaaa
8
1
Asa s-a intamplat si cu judecatorul lui Mazare care i-a dat dreptul sa paraseasca tara.Huo...Justitia de cacat !
7
1
Pe ruxandra infractorul pescar de la satu nou cand il baga ti la facultate?
5
0
Va fi cu finalizare?
4
0
Va urma...
8
0
Lu asta ia dat mitu vasea 100 de mii prin vizan sa scape de puscarie
9
0
Doar atat ziceti voi ca a primit hotul asta ? E o gluma, cautati-l la avere pe derbedeu
10
1
O sa ia ca pensie
4
2
Asta s-a lins pe bot de pensia speciala.Poate sa-l spele nevasta-sa cu toata apa din dunare ca nu mai papa pensia speciala
6
0
Lasa judecatorii procurorii etc si intrati in guvern, asa, ca in parlamentarii PSD Ce mama dracu, doar sunteti DNA !
6
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108