REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Județul Constanța, CĂLCAT de MASCAȚI: rețete falsificate și decontate!

Județul Constanța, CĂLCAT de MASCAȚI: rețete falsificate și decontate!

Replica API 26 ianuarie 2017 | 00:01 414

37.000 de lei, înscrisuri și calculatoare ridicate, șapte persoane conduse la audieri, în urma a șapte percheziții efectuate de polițiștii din Ialomița, la persoane bănuite de înșelăciune, spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fraudă informatică, fals și complicitate la fals intelectual, uz de fals și complicitate la înșelăciune. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române. Precizăm că vizat a fost și județul Constanța.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, la data de 25 ianuarie a.c., au efectuat 7 percheziții, la domiciliile unor persoane bănuite de înșelăciune, spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fraudă informatică, fals și complicitate la fals intelectual, uz de fals și complicitate la înșelăciune. Perchezițiile au fost efectuate în orașul Țăndărei, comuna Mihail Kogălniceanu și în județul Constanța. Din cercetări a reieșit că, șase dintre persoanele bănuite, în perioada 2010 – 2014 ar fi falsificat un număr de 4.508 rețete medicale, ce au fost decontate prin intermediul unei unități farmaceutice, cauzând un prejudiciu de 667.000 de lei. De asemenea, în perioada 2013 – 2014, ar fi fost introduse în evidențe rețete falsificate, emise de un cabinet medical. În cursul anului 2013, administratorul unei unități farmaceutice ar fi efectuat 10 transferuri bancare, în valoare de 80.000 de lei, bani proveniți în urma decontării unor rețete false, în scopul de a ascunde sau disimula originea ilicită a acestora. În urma perchezițiilor au fost ridicate înscrisuri, calculatoare și 37.000 de lei, în vederea administrării probatoriului în cauză. Șapte persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, pentru audieri, șase dintre acestea fiind reținute pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Polițiștii continuă cercetările, sub îndrumarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Decontari ilegale cu ajutorul angajatilor de la CASA DE SANATATE se fac si la farmacia din com.Costinesti sat .Schitu Bell-Farm cu ajutorul doctoritei Gruia.Verificati si veti descoperi ilegalitatile facute de ani de zile .
3
0
Se tot repeta la tv ca cei de afara sustin ca spitalele din Romania sunt supraaglomerate. Se stie de ce; ca se i8nterneaza oameni aiurea, fara sa fie nevoie, se pun diagnostice aiurea, sa aiba cat mai multi internati. Dnul RUGINA, dat in judecata, exponential major de astfel de procese, este chiar Rector. Huuuuoooo!
1
1
Sa inteleg ca Learciu nu stie absolut nimic? Ca tot este la moda, cum ii platea Euromedic concediile? Lui Learciu, bineinteles.
4
0
Atentie,tiganii de la siloz devasteaza padurea Cuza-Voda.Azi la ora11:30 4 carute incarcate cu lemn ieseau din padure.Si nu este prima oara.
4
0
Luati l si pe stelian alexe care insela lumea cu mansardele lui
4
1
nu sapati prea adanc sa nu gasiti ceva prea tare pentru voi !
2
0
Fura tot Fura tot pana numai ramane nimik
4
0
Decontarile ilegale se faceau cu complicitatea unor sefi de la Casa de Asig. Dar se pare ca au scapat pt ca au sifonat pe alti medici. Dar Cineva e acolo sus si vede!
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102