REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Județul Constanța, pe locul 10 la Recensământul populației

Județul Constanța, pe locul 10 la Recensământul populației

Replica API 16 aprilie 2022 | 17:07 3138

Vineri, 15 aprilie a.c., la sala Remus Opreanu,întâlnirea de lucru organizată de Comisia Județeană pentru Recensământul Populației și Locuințelor, în vederea analizării stadiului autorecenzării și autorecenzării asistate. Secretarul general al Institutului Național de Statistică, Romi Mihaescu a declarat că, județul Constanța se clasifică la jumătatea clasamentului privind numărul de chestionare de autorecenzare și autorecenzare asistată completate.

Vineri, 15 aprilie a.c., a avut loc o întâlnire de lucru organizată de Comisia Județeană pentru Recensământul Populației și Locuințelor, în sala Remus Opreanu, în cadrul căreia s-a analizat studiul autorecenzării și autorecenzării asistate. La întâlnire au fost invitați primarii din toate cele 70 de U.A.T.-uri din județul Constanța, și a fost prezent și secretarul general al Institutului Național de Statistică, Romi Mihaescu.

Prefectul Constanței, Iulian Coșa, directorul executiv al Institutului de Statistică Constanța, Monica Eliana Constantin, împreună cu secretarul general al Institutului Național de Statistică, Romi Mihaescu, au prezentat starea actuală a programului de autorecenzare

Monica Eliana Constantin, directorul executiv al Institutului de Statistică Constanța, a declarat că, județul Constanța se clasifică pe locul 10 pe țară la numărul de chestionare de autorecenzare.

Am organizat în incinta instituției prefectului o ședință de lucru cu reprezentanții unităților administrativ teritoriale, în care s-a analizat stadiul autorecenzării din județul Constanța și în fiecare localitate. Suntem exact la jumătatea perioadei de autorecenzare online, care se va termina pe 15 mai. După 31 de zile de autorecenzare avem 107.000 de chestionare la nivelul județului Constanța, ceea ce ne situează pe locul 10 pe țară, ca număr de chestionare completate. A fost o ședință de lucru cu domnii primari, secretari, viceprimari, în care s-au analizat posibilitățile de a promova autorecenzarea și autorecenzarea asistată, mai mult decât este deja. Perioada de autorecenzare se va încheia pe 15 mai, după care, începând cu data de 16 mai va începe perioada de recenzare pe teren”, a declarat Monica Eliana Constantin, directorul executiv al Institutului de Statistică Constanța.

Secretarul general al Institutului Național de Statistică, Romi Mihaescu, a declarat că ”Întâlnirea a prilejuit un inventar al mijlocului auto-recenzării a perioadei de auto-recenzare online și rezolvarea unor probleme punctuale ridicate de către administratorii unităților administrativ teritoriale din județul Constanța. Rezultatele de până acum arată că județul Constanța se situează aproximativ la jumătatea clasamentului la nivel național, la prima treime. Problemele ridicate aici sunt problemele comune întregii țări. Puțină dorință de a face altfel lucrurile din partea populației, să zicem puțin temătoare pentru că suntem într-o perioadă în care avem de-a face cu recensământul online, ceea ce este o premieră națională, o premieră în România. Sunt niște provocări care până acum, noi ne-am dorit să le depășim și cu siguranță sunt depășite într-un mod foarte bun, foarte frumos. Recensământul se desfășoară în condiții optime, au fost ceva probleme în perioada de început, când s-a înregistrat un flux mare de români care au vrut să se recenzeze, sau au fost curioși de funcționarea platformei, sau pur și simplu au avut probleme de conexiune, au fost depășite exact din prima zi. Mai mult de atât, ne dorim să fie bine.”

Romi Mihaescu, a precizat că reprezentanții și-au propus un prag de 30% din populație să fie autorecenzată până pe 15 mai, dintre care, 20% s-a autorecenzat deja.

Avem în prag pe care ni l-am propus singuri de 30% de recenzare online. Avem astăzi în prag național undeva la 20% recenzare online, deci mai mult de jumătate din ceea ce ne-am propus noi până pe data de 5 mai este deja depășit. Suntem optimiști și suntem încrezători că populația țării, respectiv populația județului Constanța se va și autorecenza și s-a autorecenzat deja într-un număr cât se poate de cuprinzător, astfel încât să cunoaștem cu exactitate care este populația rezidentă la nivelul fiecărui U.A.T., lucru foarte important. Să cunoaștem detalii privind spațiul locativ existent, să avem toate datele astfel încât să putem asigura prin U.A.T.-uri, primari, administratorii unităților administrativ teritoriale posibilități de dezvoltare a țării noastre.”

Video:

Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Facem si noi treaba asa cum isi fac autoritatile locale treaba, din doi in doi, cam asa cum se ocupa de infrastructura rutiera a orasului, de cativa ani incoace.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212