REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.1° Constanța Joi, 20 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6766
26.1° Constanța Joi, 20 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6766
 

Jurj, membrul unui clan din Medgidia, vrea bani de la stat că a fost... persecutat din motive etnice

Jurj, membrul unui clan din Medgidia, vrea bani de la stat că a fost... persecutat din motive etnice

Bianca NEDELCU 1 martie 2024 | 00:00 8950

Saga juridică a clanului Jurj continuă! Cunoscut în comunitatea din Constanța și Medgidia pentru implicarea în diverse activități infracționale în trecut, adaugă acum în portofoliul juridic înregistrarea unui nou dosar pe rolul Tribunalului Constanța, secția de Contencios Administrativ și Fiscal. Dosarul, având ca obiect anularea unui act administrativ, obligarea la emiterea unui nou act și pretenții, pune în lumină lupta pentru dreptate și recunoaștere a unor drepturi presupus încălcate.

Jurj, membrul unui clan din Medgidia, vrea bani de la stat ca a fost... persecutat din motive etnice

Jurj Constantin este o figură controversată, având în vedere antecedentele sale penale. A fost implicat și condamnat în cazuri de constituire a unui grup infracțional organizat și efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, alături de alți membri ai familiei și asociați. Aceste infracțiuni subliniază un model de comportament orientat spre activități ilegale, ce afectează comunitatea locală și pun în pericol ordinea publică.

Ordonanța nr. 105 din 1999, în jurul căreia se învârte obiectul dosarului actual, este destinată persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive entice. Este evident că invocarea acestei ordonanțe de către Jurj Constantin vizează o recunoaștere juridică și o compensare pentru prejudicii considerate nedrepte.

Vrea indemnziație cu caracter special, că a fost persecutat...din motive etnice

Potrivit legii, beneficiază de indemnizație cu caracter special ”Persoana, cetăţean român, care în perioada regimurilor instaurate cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 a avut de suferit persecuții din motive etnice, după cum urmează: a fost deportată în ghetouri şi lagăre de concentrare din străinătate; a fost privată de libertate în locuri de detenţie sau în lagăre de concentrare; a fost refugiată, expulzată sau strămutată în altă localitate; a făcut parte din detașamentele de muncă forţată; a fost supraviețuitoare a trenului morţii; soţul sau soţia persoanei asasinate ori executate din motive etnice sau în urma masacrelor îndreptate împotriva populaţiei minoritare, dacă ulterior nu s-a recăsătorit; a fost evacuată din locuinţa pe care o deţinea

Cu toate acestea, istoricul clanului Jurj ar putea influența percepția publică și judecătorească asupra cazului. Activitățile ilegale anterioare, inclusiv furtul de catalizatoare și implicarea în traficul de substanțe psihoactive, pentru care acesta a fost condamnat la 4 ani de închisoare în regim de detenție, ar putea cântări în defavoarea legitimității și sincerității demersurilor juridice ale lui Jurj Constantin.  Pe de altă parte, fiecare individ are dreptul la justiție și la un proces echitabil, indiferent de istoricul său. Este responsabilitatea instanței să asigure o examinare corectă și obiectivă a faptelor și argumentelor prezentate, rămânând ancorată în principiile imparțialității și echității.

Activitatea infracțională a lui Jurj

În 2022, au fost puse în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Medgidia, orașul Cernavodă și comuna Mircea Vodă, într-un dosar ce vizează hoții de catalizatoare. Patru din aceștia au fost arestați preventiv, fiind vorba despre Jurj David-Emanuel, Oancea Ion Ștefan, Ion Marian și Dima Cristian.

Jurj, membrul unui clan din Medgidia, vrea bani de la stat ca a fost... persecutat din motive etnice

În dosar mai este implicat și Jurj Constantin, acesta fiind condamnat în altă cauză. Cei cinci au sustras prin demontare sistemul catalitic de la mai multe automobile parcate în Constanța, Valu lui Traian și Cernavodă.

Trafic de stupefiante

Pe 19.06.2020, la Tribunalul Constanța a fost înregistrat un dosar cu obiectul ”constituirea unui grup infracţional organizat”, inculpați fiind: Jurj Constantin, Jurj David Emanuel, Jurj Paula Gianina, Oancea Cosmina Elena (dată și ea dispărută, în 2015; este din Caraş-Severin, stabilită fără forme legale în Medgidia), Marin Carmen Roxana, Nicolaie Mircea Mihai, Iomer Emrah, Jurj Anamaria Rahela, Manole Valentin Răzvan și Iaşar Emuran. Pe 8 ianuarie 2021, Constantin Jurj a fost condamnat la 4 ani de închisoare în regim de detenție, iar ceilalți s-au ales cu măsuri cu suspendare sau cu măsuri educative neprivative de libertate constând în asistare zilnică, având în vedere că mulți sunt minori. Precizăm că este vorba de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive în formă continuată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Văi Doamne toți traficanții,toți hoții cer indemnizație de persecutați etnici ,ce crede el că are întâietate ,unde? In hoție? La zdup cu el ,toți au ajuns mafioti ,au clanuri ,îți este frica să ieși seara din casa ,dar și pe zi este dezastru cu ei .la zdup cu toți nemernici ăștia
1
0
Putem sa ne aratam convingerile si altfel : ascultati pe yt bocetul lui Ioan cel fara de mormant.
3
0
Potzi sa te iei de mana cu mackedoni si sa te arunci in Marea Neagra mai burtosule caci voi minoritatzile asta doua va datzi victime ale romanilor cand tocmai voi furatzi cel mai mult de la statul roman sau de la cetatzeni romani.
13
1
Ceoara gipsana nascut crescut in puscarie. Ce fatza de degenerat are bun de puscarie are. Ce imbracaminte au magraunii pantalon de trening si burta.
11
0
Mare clan =)))))))))))))))) Nu vedeti ca stau in case din chirpici?
10
2
Vai de mine cit sapun iese din G.AROIUL asta , dasca il topim !In loc de IMUM , construiesc fabrica de sapun !
10
0
Ce guzgan. Pfff
13
1
Omu'nu are nici o vina! El cere! p***t este ala care da, nu care cere! In puscatorie, a auzit si a invatat si el de la unul , de la altul! Incearca...Ca si gura lui trebuie sa manance! Daca i-ar da ceva si sa vina si la primarie sa faca ceva ! Curatenie, sa mute mobila in birouri, ceva, pe acolo...
17
0
Arbacht mei frei !
18
0
La PUSCARIE CU PARAZITII ASTIA!
21
1
Duru, simplu!
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
324412253819
5/49
271712293632
joker
24193722616