REPLICA ONLINE CONSTANTA

9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Kaiaciştii de la CS Agigea merg la Jocurile Olimpice de la Rio: „Este un vis devenit realitate”

Kaiaciştii de la CS Agigea merg la Jocurile Olimpice de la Rio: „Este un vis devenit realitate”

Replica API 15 iunie 2016 | 00:00 457

Doi sportivi de la clubul C.S. Agigea vor ajunge în această vară la Rio. Elevii lui Ionel Raţă şi ai lui Cosmin Raţă au adus în ultima perioadă opt medalii, dar, ce este mai important, au făcut un nou pas către Campionatul Mondial şi Jocurile Olimpice. Cu 30 de ore de antrenament pe săptămână şi cu multă ambiţie, kaiaciştii s-au calificat la Jocurile Olimpice.

Ceea ce aceşti sportivi în vârstă de 19, respectiv 21 de ani au reuşit este o adevărată performanţă. Şansa constănţenilor a venit atunci când tot lotul României de kaiac canoe a fost depistat pozitiv cu meldonium. „După ce a avut loc acest scandal, noi am participat la un concurs unde am avut de îndeplinit mai multe criterii. Le-am îndeplinit cu success, iar cel puţin doi băieţi, vor merge la Jocurile Olimpice”, a declarat Ionel Raţă, preşedintele clubului C.S. Agigea.

Faptul că doi sportivi vor participa la olimpiadă este o bucurie şi o onoare pentru comuna Agigea. Primarul comunei Agigea, Cristian Cârjaliu, este mai mult decât mulţumit: „Înseamnă că antrenamentele de ani de zile au dat rezultate şi că tot ceea ce am investit până acum în aceşti copii nu a fost degeaba. Performanţa pe care ei au făcut-o, mă refer la concursurile câştigate de aceşti sportivi până acum este de lăudat. Sunt nişte copii capabili, care au muncit foarte mult şi, dacă au ajuns unde au ajuns, este rezultatul muncii lor.

Mă aştept să vină cu cele mai bune rezultate de la Rio, deoarece sunt ambiţioşi şi pot să promoveze atât localitatea Agigea, cât şi România”, a declarat edilul. Clubul C.S. Agigea s-a format în anul 2010, datorită sprijinului oferit de Consiliul Local şi Primăria Agigea. Acesta a fost format în dublă legitimare cu L.P.S Constanţa, iar în timpul junioratului, sportivii au concurat pentru L.P.S, iar la campionatele naţionale şi de seniori pentru C.S. Agigea. Toate avantajele şi ajutoarele materiale au venit pe parcursul junioratului de la C.S. Agigea. „Sportivii Cosmin Lulciuc, Aurelian Ciocan şi Sorin Cical reprezintă acum clubul C.S. Agigea şi România în competiţiile internaţionale”, a spus antrenorul Ionel Raţă.

„Rezultatele lor au apărut imediat după înființarea clubului. Din 2010 avem performanțe la juniori și la seniori, obținând de-a lungul timpului titlul mondial la canoe, titluri europene. Lotul care va merge la Rio este format din 6 sportivi, dintre care trei sunt ai clubului nostru, iar doi dintre ei vor participa la Rio. Nu este o noutate pentru mine participarea la Jocurile Olimpice, am mai fost și în anul 2004 la Atena. Diferența de valoare dintre titulari și băieții noștrii nu este una foarte mare.

Am speranța că România se va prezenta onorabil”, a continuat antrenorul Ionel Rață. Toți cei trei tineri au început să practice kaiac-canoe deoarece iubeau sportul. Cosmin a început acest sport în Spania la îndemnarea părinților lui, iar Aurelian și Sorin au fost selectați de antrenori. Desigur la această selecție a contat și dorința lor de a accepta și de a practica acest sport. Sportivii sunt foarte încântați de participarea la Jocurile Olimpice și sunt foarte încrezători în forțele lor.

„Este un vis devenit realitate și în același timp o mare responsabilitate. Acum trebuie să demonstrăm că diferența dintre noi și cei care au fost depistați pozitiv nu este foarte mare. Nu am ajuns degeaba până aici, am ajuns muncind, făcând sacrificii.” a afirmat Cosmin Lulciuc. Și Aurelian este optimisti. „Sperăm să venim cât mai în față, însă nu dăm pronosticuri. Este destul de greu pentru că este vorba și de fusul orar și mulți sportivi vor fi afectați”, a spus acesta.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212