REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.1° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Karam la închisoare, clădirea rămâne în paragină, în mijlocul orașului!

Karam la închisoare, clădirea rămâne în paragină, în mijlocul orașului!

Replica API 1 februarie 2020 | 17:21 356

George Karam a intrat la închisoare, iar clădirea groazei a rămas, încă, mărturia infernului! Chiar dacă aceasta nu e proprietatea afaceristului, cert este că numele său va rămâne mereu asociat cu locul și cu teribilul eveniment.

S-a incercat mascarea locului și a urmelor incendiului devastator, din urmă cu aproape șase ani, clădirea, amplasată în centrul orașului Constanța, fiind acoperită cu o prelată opacă, însă, pe alocuri, se mai pot observa urmele de fum și degradare rămase în urma tragediei din data de 5 aprilie 2014, în care trei artiste au ars de vii, din cauza unui incediu izbucnit în interiorul restaurantului.

Atunci și-au pierdut viața Ioana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă și Nicoleta Vasilițeanu. Acestea au fost surprinse de flăcări în cămăruţa de la mansarda în care stăteau pe durata programului artistic în care evoluau. Au simţit mult prea târziu mirosul de fum, în timp ce toţi ceilalţi evacuaseră deja restaurantul. Când au încercat să iasă din încăperea în care stăteau, uşa de termopan se blocase, umflată de căldură, iar fetele au murit intoxicate cu monoxid de carbon, fiind, mai apoi, arse de flăcări.

În urma procesului, patronul restaurantului de la acea vreme, George Karam, a fost condamnat la opt ani, o luna și zece zile de închisoare cu executare.

După incident, acesta a încercat să se ascundă, dar a fost depistat, câteva zile mai târziu, la Cluj. În acest caz, Curtea de Apel Constanța a decis acordarea unei despăgubiri de un milion de euro pentru pagubele morale și materiale, aceasta fiind o decizie definitivă a Curții.

Alina MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un bordel mai putin in Constanta!
9
4
la fel ca in cazul colectiv , de ce parchetul nu s-a indreptat si impotriva primarului si angajatilor din primarie care au dat avize de functionare acestei carciume...?!?
9
3
cladirea nu e a lui Karam,o stie tot orasul....proprietar e Dovi
10
0
Prin 1995, in fata elevilor Liceului Ovidius, fratii George si Marian Catinas, doi batausi din cartier, fara legatura cu liceul, dar care ii terorizau pe elevi, au batut pana la lesin un baiat de clasa a 12-a. L-au umplut de sange. Nimeni nu a intervenit. Cu toate ca erau multi elevi care se laudau cu relatii la machidonii din Piata Chiliei. Nu a fost chemata Ambulanta sau Politia. O profesoara de matematica, Danila Mirela, l-a ajutat si l-a dus acasa. Cu asa ceva se confruntau elevii pe atunci. George Catinas, zis Sarpe, am vazut ca ai copii. Ce ai face daca ar pati asa ceva, nemernicule?
8
0
Cladirea e a lui Viorel - Dovi, contrabandistul de tigari. In cladirea lasata in paragina ascunde baxurile de tigari de contrabanda !
10
9

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468