REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.3° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Karate: Liviu Crişan (WUKF) - Obiectivul României la Campionatele Europene din Danemarca este locul 1 pe naţiuni

Karate: Liviu Crişan (WUKF) - Obiectivul României la Campionatele Europene din Danemarca este locul 1 pe naţiuni

Replica API 7 septembrie 2019 | 00:00 729

Preşedintele Federaţiei Române de Karate WUKF, Liviu Crişan, a declarat, pentru AGERPRES, că obiectivul delegaţiei României la Campionatele Europene WUKF, programate la Odense, Danemarca, între 25 şi 27 octombrie, este ocuparea locului 1 în clasamentul pe naţiuni.

Acesta a menţionat că sportivii români au început pregătirile în vederea Europenelor, primul cantonament desfăşurându-se zilele trecute la Eforie Nord.

"Este un cantonament tradiţional pentru federaţia noastră, îl organizăm din 2005 şi este activitatea de pregătire care porneşte motoarele cluburilor în avanpremiera Cupei României şi a Campionatelor Europene. Acest cantonament nu este neapărat unul de selecţie pentru Campionatele Europene din Danemarca, deşi antrenorii de lot sunt atenţi la cei consacraţi, dar şi la noutăţi. Antrenamentele tehnice de kata sunt conduse de Sensei Jean-Pierre Fischer, antrenorul francez fiind într-o colaborare de mai bine de 15 ani cu federaţia noastră. Iar antrenamentele de kumite sunt conduse de antrenorul federal Mihai Hanga, secondat de Drocsa Jozsef, care asigura şi pregătirea fizică. Pregătirea pentru CE va continua cu un cantonament pentru lotul naţional la începutul lunii octombrie. Vrem să ne menţinem locul 1 pe naţiuni la Campionatele Europene, după ce am reuşit asta la Campionatele Mondiale de la Bratislava din luna iunie", a spus Crişan.

El a explicat că în perspectiva Europenelor de la Odense, o competiţie importantă este Cupa României, care se va desfăşura între 27 şi 29 septembrie la Râmnicu Vâlcea. "Cupa Românei este criteriul cel mai important de selecţie, care verifica nivelul de pregătire al sportivilor din lotul lărgit, în special după o vacanţă de vară destul de lungă", a adăugat Crişan.

Numărul sportivilor legitimaţi la Federaţia Română de Karate WUKF este în continuă creştere, susţine preşedintele. "Avem o creştere a numărului de cluburi care solicită afilierea, în prezent federaţia are 112 cluburi şi încă 3 cereri de afiliere în derulare de acceptare", a afirmat el.

Suma de 780.000 de lei primită anul acesta de la Ministerul Tineretului şi Sportului, dublu faţă de 2018, a acoperit nevoile FRK WUKF din acest an. Liviu Crişan a dezvăluit faptul că federaţia pe care o conduce îşi propune organizarea la Bucureşti sau Cluj-Napoca a ediţiei din 2022 a Campionatelor Mondiale WUKF.

"Cred că am reuşit să ne organizam mult mai bine anul acesta, am schimbat treningurile de reprezentare cu cele alese de COSR şi de multe alte federaţii. Având în vedere costurile de participare mai ridicate din Danemarca (n.r. - la Campionatele Europene), bugetul suplimentar primit este gura de oxigen care ne dă posibilitatea să formăm un lot complet, cu mari şanse de ocupare a locului 1. Dacă vom fi susţinuţi, ne gândim la aducerea în Bucureşti sau la Cluj a Campionatelor Mondiale din 2022. Anul acesta, cea mai importanta competiţie o vom găzdui la Cluj, între 7 şi 8 decembrie, Cupa Campionilor Europeni, aflată la a 10-a ediţie", a precizat Liviu Crişan.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
WUKF o federatie nerecunoscuta de WKF sau EKF...si neinclusa in calificarile pentru Jocurile Olimpice...cu multi romani afiliati...dar zero in Europa si in lume
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212