REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.5° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Kate del Castillo, nominalizată la trei premii pentru rolul din piesa „The Way She Spoke“

Kate del Castillo, nominalizată la trei premii pentru rolul din piesa „The Way She Spoke“

Replica API 9 mai 2020 | 00:00 1083

Kate del Castillo a devenit prima actriţă mexicană nominalizată la trei reputate premii teatrale la New York pentru interpretarea sa din piesa "The Way She Spoke", o operă dramatică ce prezintă uciderea sistematică a femeilor din Ciudad Juárez, oraş din nordul Mexicului, relatează vineri EFE, citată de Agerpres.

Kate del Castillo

Sursa foto: Kate del Castillo / Facebook

Kate del Castillo, în vârstă de 47 de ani, a fost nominalizată la premiile Drama Desk la categoria cea mai bună interpretare dramatică pentru "The Way She Spoke", piesă regizată de Jo Bonney şi scrisă de Isaac Gómez, prezentată la sala Minetta Lane, un teatru de pe Off-Broadway.

Aceste premii, care vor fi anunţate la 31 de mai, recompensează producţiile de pe Broadway, Off-Broadway şi Off-Off Broadway - ultimele două vizând piesele prezentate în afara reputatului circuit newyorkez - şi sunt votate de critici, ziarişti şi editori de specialitate.

Actriţa mexicană ar putea fi recompensată şi cu un premiu la categoria interpretare în cadrul Drama League Awards, premii înfiinţate în 1922 pentru a recompensa producţii şi interpretări prestigioase atât de pe Broadway cât şi din afara circuitului teatral newyorkez.

Drama League Awards se numără printre numeroasele evenimente care şi-au amânat ceremonia în contextul pandemiei de coronavirus, astfel încât nu se cunoaşte data la care vor fi decernate.

Cea de-a treia nominalizare de care se bucură Kate del Castillo este la premiul Lucille Lortel. Nominalizările la acest premiu, înfiinţat în 1986 şi care poartă numele actriţei şi producătoarei de teatru Lucille Lortel, au fost anunţate la data de 3 mai.

De la primul său rol, la vârsta de 9 ani, Kate del Castillo a jucat în peste 27 de filme, 11 piese de teatru şi nouă telenovele, dintre care s-au remarcat "La Reina del Sur", difuzată atât de Netflix cât şi de Telemundo.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272