REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Keith Urban a susţinut un concert de tip drive-in în Nashville

Keith Urban a susţinut un concert de tip drive-in în Nashville

Replica API 18 mai 2020 | 00:00 751

Cântăreţul de muzică country Keith Urban a susţinut un spectacol live surpriză la un cinematograf drive-in din Nashville, un format în care ar putea fi susţinute în viitor concertele în epoca distanţării sociale, informează Reuters, citată de Agerpres.

Keith Urban

Sursa foto: Keith Urban/Facebook.com

Urban, care a urcat pe scenă însoţit de un singur alt muzician, a cântat joi seară la Stardust Drive-In, în apropiere de Nashville, pentru circa 200 de lucrători sanitari locali, ce au urmărit concertul din maşini.

Cel mai probabil, acesta a fost primul eveniment major de muzică live de acest gen din Statele Unite după anularea a sute de concerte şi turnee, precum şi ca urmare a închiderii spaţiilor publice de mari dimensiuni în martie din cauza pandemiei de COVID-19.

''A fost deosebit de distractiv'', declarat vineri Urban, care a fost desemnat artistul anului de Academy of Country Music în 2019, pentru emisiunea de televiziune ''Today''.

''Nu am ştiut la ce să ne aşteptăm. Dintr-un anumit punct de vedere, în ceea ce priveşte interpretarea, a fost ca un spectacol de test, astfel încât să ne dăm seama ce funcţionează şi ce nu funcţionează'', a adăugat acesta.

Urban a concertat timp de o oră în faţa unui auditoriu format din circa 125 de vehicule, spectatorii stând fie înăuntrul maşinilor, fie pe capotă, potrivit unei înregistrări video din timpul evenimentului. Cele 125 de maşini au reprezentat circa jumătate din capacitatea normală a cinematografului în aer liber, potrivit organizatorilor.

Urban a spus că, împreună cu colegul său de trupă Nathan Barlowe, la chitară şi clape, au cântat live, dar au folosit şi versiunile înregistrate ale melodiilor, ''un fel de karaoke'', după cum a mărturisit artistul.

În ultimele săptămâni, muzicieni din lumea întreagă au concertat online sau pe platformele de socializare, cântând sau interpretând din locuinţele proprii sau din studiourile amenajate acasă, în cadrul unor concerte virtuale. Spaţiile destinate concertele vor fi, se pare, printre ultimele care se vor redeschide din cauza restricţiilor impuse pentru păstrarea distanţării sociale.

DJ-ul newyorkez D-Nice, ale cărui concerte din timpul carantinei publicate pe Instagram au atras peste 100.000 de urmăritori, intenţionează organizarea unui show similar drive-in sâmbătă, pe hipodromul Gulfstream Park din sudul statului Florida. Din auditoriu vor face parte până la 200 de persoane aflate în linia întâi în lupta anti-COVID-19, care vor rămâne în vehicule pe durata concertul de o oră, transmis de asemenea în direct pe YouTube, au precizat vineri organizatorii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212