REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
14.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Kelemen Hunor anunță CREȘTEREA pensiilor și a alocațiilor

Kelemen Hunor anunță CREȘTEREA pensiilor și a alocațiilor

Replica API 17 noiembrie 2021 | 23:36 974

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, susține că sistemul de alocații trebuie regândit. De asemenea, liderul maghiarilor sprijină creșterea pensiilor, însă a evitat să ofere un procent exact.

Kelemen Hunor

Kelemen Hunor: „În cadrul discuțiilor avute marți cu PNL și PSD pentru formarea unei mari coaliții, am vorbit despre politica fiscală, beneficiile sociale și regândirea sistemului de alocații pentru copii. Cu toții vrem creșterea pensiilor peste procentul prevăzut de lege, întrebarea este doar cu cât pot fi majorate. UDMR consideră că cel mai important este să protejăm pensionarii cu venituri mici și să majorăm pensiile lor în raport cu inflația sau cu puțin peste aceasta.

Sistemul de alocații pentru copii trebuie, de asemenea, regândit, la fel și politica de sprijin pentru familii trebuie reanalizată. Sistemul actual nu a dat rezultate, nu a rezolvat problemele demografice ale țării. Reiterăm faptul că UDMR dorește încurajarea natalității și sprijinirea familiilor prin scutiri de impozite și diverse facilități acordate de la bugetul de stat.

Le-am spus și colegilor din PNL și PSD că acum suntem în competiție cu timpul, că este nevoie urgentă de rectificare bugetară, bugetul pe anul viitor trebuie prezentat în Parlament, dar pentru aceasta este esențial ca țara să aibă un Guvern cu drepturi depline”, a precizat Hunor, scrie stiripesurse.ro.

Despre noul premier: „Nu am progresat deloc în privința persoanei premierului. Considerăm că soluția desemnării prin rotație este o opțiune viabilă, dar și celelalte două partide trebuie să fie de acord și să convină care anume va da primul premier. Subliniez, totodată, că un Guvern poate fi stabil și previzibil numai dacă premierul este și președintele partidului, dar și ceilalți doi președinți de partid ai coaliției trebuie să fie membri în Guvern, în calitate de viceprim-miniștri”, a concluzionat Kelemen Hunor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Are creierul mai greu pe o parte?
1
0
acum anunta si cu cit o sa creasca inflatia in urma pomenilor din bani dati izmene pe calator din imprumuturi!!!!
4
0
pana cand inflatia ajunge de doua trei ori maririle care sunt de pomana electorala !
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108