REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Kelemen Hunor, despre aderarea României la Schengen: În prima parte a anului clar nu se va face

Kelemen Hunor, despre aderarea României la Schengen: În prima parte a anului clar nu se va face

Andreea VREJOIU 16 martie 2023 | 00:00 524

Vicepremierul Kelemen Hunor nu dă nicio șansă României să adere la Spațiul Schengen în această primăvară. Liderul UDMR nu este prea optimist nici pentru a doua parte a anului.

Kelemen Hunor, despre aderarea Romaniei la Schengen: in prima parte a anului clar nu se va face

„În prima jumătate a anului 2023 nu se va face, e clar. Nu trebuie să ne amăgim și să ne mințim singuri. În a doua jumătate a anului, sub preşedinţia spaniolă, nu spun că nu trebuie să încercăm, trebuie să încercăm”, a declarat Kelemen Hunor, la B1TV.

Potrivit acestuia, țara noastră ar putea obţine ridicarea controalelor la graniţă mai întâi pentru transportul aerian şi apoi pentru cel terestru, dar nu înainte de 2024.

„S-ar putea să reuşim cu calea aeriană, pe aeroporturi, şi apoi pe terestru, dar nu înainte de 2024”, a afirmat el.

Președintele UDMR a menționat însă că discuțiile cu Austria, care a blocat aderarea României și Bulgariei, ar trebui continuate abia după alegerile din această țară.

„Eu cred că a fost o mișcare absolut imprevizibilă a colegilor din Austria, o decizie mizerabilă care nu a rezolvat problema cancelarului, că a pierdut alegerile și probabil va pierde în continuare. Nu a rezolvat problema, a creat o problemă pentru noi și a creat o nemulțumire absolut justificată din partea românilor la adresa guvernului austriac”, a mai adăugat Kelemen Hunor.

Aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen nu se află pe agenda Consiliului JAI din luna martie.

Pe 8 decembrie 2022, Austria a blocat aderarea României la Schengen, votând contra în Consiliul JAI de la Bruxelles, aducând drept argument criza migranților. Olanda a votat împotriva admiterii Bulgariei, care a fost însă cuplată cu România, cele două țări fiind evaluate împreună, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pana la urma UE nu este ce se clameaza ca ar fi. Nici politicienii romani nu sunt ce pretind ca ar fi. Gunoiul uman pute de ia nasurile cetatenilor si putoarea vine mereu de sus,din acea zona care ar trebui de fapt sa fie exemplul pozitiv.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102