REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Kelemen Hunor: Situaţia pentru Iohannis la NATO este destul de „naşpa“

Kelemen Hunor: Situaţia pentru Iohannis la NATO este destul de „naşpa“

A.F. 20 aprilie 2024 | 17:10 554

Preşedintele UDMR, fostul vicepremier Kelemen Hunor, este de părere că ar fi indicat ca la conducerea NATO să se afle o persoană din flancul estic al Alianţei, dar nu vede cum se poate ajunge să existe o susţinere pentru Klaus Iohannis.

Kelemen Hunor: Situatia pentru Iohannis la NATO este destul de „naspa“Kelemen Hunor

„Astăzi, competiţia pentru funcţia de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice, prima dată în istorie este o competiţie publică. Niciodată nu s-a întâmplat aşa ceva, dacă vă uitaţi cum au fost numiţi, nu e jobul care se scoate la concurs. Acuma, Iohannis a făcut să fie concurs deschis, cu ce rezultate, vom vedea”, a afirmat Kelemen Hunor, sâmbătă, la Prima Tv.

Acesta a fost întrebat şi despre şansele pe care le are, în opinia sa, Klaus Iohannis de a accede în această funcţie.

„Când americanii spun că îl susţin pe Rutte e foarte greu să ajungi în situaţia să spună americanii ”Dom-le, ne-am răzgândit”. Şi dacă se răzgândesc, nu ştiu dacă se răzgândesc în favoarea lui Iohannis. E greu de spus. Trebuie acolo unanimitate, nici măcar nu se votează, în flancul estic există reţineri serioase în ceea ce priveşte pe Rutte nu are Rutte majoritate, în sensul că în afară de 2-3 state, îl susţin doar pe el”, adaugă Kelemen.

Kelemen Hunor, este de părere că ar fi indicat ca la conducerea NATO să se afle o persoană din flancul estic al Alianţei, explicând că aceasta este zona „cea mai vulnerabilă şi cea mai sensibilă”. „Dar nu văd cum se poate ajunge să existe o susţinere din partea aliaţilor pentru Iohannis în acest moment. Nu exclud, pentru că nu putem exclude nimic, dar situaţia este destul de, cum se spune la noi, naşpa”, adaugă Kelemen.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ca sa fii sef nato, trebuie sa fii dintr-o tara dezvoltata economic si militar, ceea ce nu este cazul romaniei. mai trebuie ca persoana sa fii o voce recunoscuta, fara pete de dalmatian. de toate aceste atribute, iohanis este strain.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272