REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Kendrick Lamar ia chipul mai multor vedete afro-americane într-o nouă piesă

Kendrick Lamar ia chipul mai multor vedete afro-americane într-o nouă piesă

Replica API 11 mai 2022 | 00:00 686

Cu doar câteva zile înainte de un nou album îndelung aşteptat, celebrul rapper californian Kendrick Lamar a lansat o nouă piesă, în al cărei videoclip chipul său se transformă în cel al unor figuri afro-americane cunoscute, printre care unele controversate, precum O.J. Simpson, informează AFP.

Kendrick Lamar

Sursa foto: Kendrick Lamar / captura YouTube

"The Heart Part 5" este a cincea dintr-o serie de piese pe care Lamar, cunoscut drept singurul rapper câştigător al unui Pulitzer, a început să le lanseze în 2010.

Pe o mostră din melodia "I Want You" a lui Marvin Gaye, acest rapper originar din Compton, o suburbie săracă a Los Angeles-ului, evocă teme sociale care îi sunt dragi, cum ar fi rasismul şi sărăcia.

El face aceasta "împrumutând" mai multe feţe, în timp ce videoclipul începe cu cuvintele "Eu sunt. Noi toţi", cu intenţia clară de a prelua poveştile controversate ale acestor vedete.

El se transformă mai întâi în O.J. Simpson, fostul star a fotbalului american acuzat şi apoi achitat de dublă crimă în anii '90, după un proces care a stârnit tensiuni rasiale în ţară, citează Agerpres.

Apoi ia figura rapperului Kanye West, devenit om de afaceri, dar şi a actorului Will Smith, aflat în centrul unei controverse de când l-a pălmuit pe comediantul Chris Rock pe scena Oscarurilor, sau a legendei baschetului Kobe Bryant, care a murit în mod tragic într-un accident de elicopter la începutul anului 2020.

De asemenea, apar actorul Jussie Smollett, condamnat în martie la închisoare pentru înscenarea unui atac rasist şi homofob despre care a pretins că i-a fost victimă, precum şi rapperul californian Nipsey Hussle, împuşcat mortal în 2019.

Piesa a ajuns pe platformele de streaming duminică seară, în contextul în care noul său album, "Mr Morale & The Big Steppers", va fi lansat vineri, la cinci ani de la ultimul său opus, "DAMN", care i-a adus un premiu Pulitzer la categoria muzică, o premieră pentru un artist hip-hop.

În vârstă de 34 de ani, Kendrick Lamar a câştigat deja 14 Grammy-uri (premiile industriei muzicale americane) şi este considerat unul dintre cei mai mari rapperi din toate timpurile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272