REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
14.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Kevin Spacey a fost dat în judecată pentru prezumtive abuzuri sexuale din anii 1980

Kevin Spacey a fost dat în judecată pentru prezumtive abuzuri sexuale din anii 1980

Replica API 11 septembrie 2020 | 00:00 1078

Mai multe documente depuse în cadrul unui proces iniţiat la Tribunalul Suprem din Manhattan, miercuri, dezvăluie că actorul Kevin Spacey, protagonistul serialului "House of Cards", căzut între timp în dizgraţie, l-a violat şi abuzat sexual de mai multe ori pe un adolescent de 14 ani, unul dintre elevii înscrişi la cursurile şcolii sale de actorie, în anul în care starul american şi-a început cariera în cinematografie, informează Reuters, citată de Agerpres.

Kevin Spacey

Începând din prima parte a anilor '80, Kevin Spacey l-ar fi violat şi abuzat sexual pe un băiat pe care îl învăţa actorie în Westchester County. Băiatul, numit doar cu iniţialele C.D. în documentele depuse la tribunal, susţine că abuzurile au început la doi ani după ce s-a înscris la cursul predat de Spacey, la vârsta de 12 ani.

"Kevin Spacey a fost un pedofil timp de mulţi ani. Comportamentul lui a rămas nesancţionat. Aşa cum s-a arătat foarte clar în plângerea depusă în instanţă, el este un pedofil care a abuzat sexual copii, inclusiv pe unii care aveau doar 14 ani. Astfel de lucruri nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată", a declarat avocatul Ben Rubinowitz pentru Daily News.

"Adevărul e că el i-a violat pe acei copii. Acei copii nu puteau să îşi dea consimţământul, ţinând cont de vârsta pe care o aveau", a adăugat avocatul.

Potrivit documentelor depuse în instanţă, Kevin Spacey, la vremea când juca pe Broadway în spectacolul "Precious Sons" din 1986, avea vârsta de 26 de ani şi l-a agresat sexual pe actorul minor Anthony Rapp, care avea pe atunci 14 ani, după o petrecere organizată în apartamentul său din East Side.

Kevin Spacey, care a apărut în acel an pentru prima dată pe marile ecrane în filmul "Heartburn", "l-a pipăit în mod intenţionat" pe actorul minor, apoi s-a aşezat deasupra lui, fapte care l-au făcut pe Anthony Rapp să fugă şi să se ascundă în baie, înainte de a pleca din apartamentul actorului.

Rapp şi C.D. au suferit traume psihologice îndelungate în urma acelui incident, se afirmă în documentele judiciare depuse miercuri la Tribunalul Suprem din Manhattan.

În octombrie 2017, Anthony Rapp, în vârstă de 48 de ani, a devenit primul dintr-o serie de peste 12 bărbaţi care l-au acuzat pe Kevin Spacey de abuzuri sexuale comise de-a lungul mai multor decenii.

Procesul demarat miercuri a fost posibil graţie unei legi - Child Victims Act - din statul New York, ce permite minorilor care au fost victime ale unor agresiuni sexuale să îşi dea în judecată agresorii până în august 2021 - în pofida statutului limitativ prevăzut în legislaţia ce prevede prescrierea faptelor, care au făcut ca astfel de acţiuni judiciare să fie până acum imposibil de realizat din punct de vedere legal.

Kevin Spacey a fost acuzat şi în alte două procese separate, însă nu a fost deocamdată condamnat. În ianuarie 2017, o prezentatoare de ştiri din Boston, Heather Unruh, a depus o plângere la Poliţia din Nantucket, în care afirma că starul american l-a pipăit pe fiul ei adolescent într-un bar, în iulie 2016.

În octombrie 2019, procurorii din Los Angeles au demarat o anchetă după ce Kevin Spacey a fost acuzat că ar fi abuzat sexual un maseur din Malibu.

Kevin Spacey, care a negat că s-ar fi angajat vreodată în acte sexuale neconsimţite, a evitat atenţia mass-media după ce acuzaţiile de abuzuri sexuale depuse împotriva lui au ajuns pe primele pagini ale ziarelor din lumea întreagă la sfârşitul anului 2018.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212