REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Kevin Spacey a fost pus sub acuzare în Marea Britanie pentru agresiuni sexuale

Kevin Spacey a fost pus sub acuzare în Marea Britanie pentru agresiuni sexuale

Replica API 2 iunie 2022 | 22:56 1327

Actorul Kevin Spacey, laureat al premiului Oscar, a fost pus sub acuzare pentru o serie de agresiuni sexuale comise împotriva a trei bărbaţi, în urma unei investigaţii desfăşurate de poliţie la Londra, a anunţat joi Procuratura Coroanei britanice (Crown Prosecution Service - CPS), transmite Reuters.

Kevin Spacey

Conform poliţiei, presupusele infracţiuni au fost comise între martie 2005 şi aprilie 2013, patru dintre incidente producându-se la Londra şi un alt incident la Gloucestershire. În aceste incidente au fost implicaţi doi bărbaţi care au în prezent peste 30 de ani şi unul cu vârsta de peste 40 de ani, citează Agerpres.

"CPS a autorizat punerea sub acuzare împotriva lui Kevin Spacey, 62 de ani, pentru patru capete de acuzare pentru comiterea de agresiuni sexuale împotriva a trei bărbaţi", precizează în comunicat Rosemary Ainslie, şefa CPS Special Crime Division. "El mai este acuzat de întreţinerea de relaţii sexuale cu o persoană care nu şi-a dat consimţământul. Acuzaţiile au la bază dovezile adunate de Poliţia Metropolitană în investigaţia sa"

Kevin Spacey, odinioară unul dintre starurile de primă mărime de la Hollywood, aproape că a dispărut din viaţa publică de mai bine de 5 ani, după ce a fost acuzat de comiterea unor infracţiuni de natură sexuală.

În noiembrie 2017, teatrul londonez Old Vic anunţa că a primit 20 de plângeri de la 20 de bărbaţi care au intrat în contact cu Kevin Spacey în cadrul teatrului, în perioada 1995 - 2013, şi care se considerau victime ale unor agresiuni de natură sexuală comise de actor. În acest context, Spacey a pierdut rolul titular din serialul de succes "House of Cards" dar şi rolul din filmul "All the Money in the World".

Actorul în vârstă de 62 de ani, care a câştigat un Oscar pentru cea mai bună interpretare masculină cu rolul din "American Beauty" şi respectiv un Oscar pentru rol secundar cu "The Usual Suspects", a respins toate aceste acuzaţii.

Roberto Cavazos, un actor care a lucrat în cadrul teatrului Old Vic, unde Spacey a ocupat funcţia de regizor artistic în perioada 2004 - 2015, a declarat în 2017 că întâlnirile sale cu starul de la Hollywood din acea perioadă ar putea fi descrise drept hărţuire sexuală. Deocamdată nu se ştie dacă Cavazos este unul dintre cei trei bărbaţi care, conform acuzării, sunt considerate victime ale agresiunilor sexuale comise de lui Kevin Spacey.

De cealaltă parte a Atlanticului, Kevin Spacey este chemat în instanţă de actorul Anthony Rapp care-l acuză de violenţe sexuale şi fizice produse în anii '80, pe când Rapp avea doar 14 ani. Anul trecut un judecător din Manhattan a respins acţiunea intentată împotriva lui Spacey de un alt bărbat, pentru că acesta din urmă nu a dorit ca numele său să fie cunoscut public. În 2019 procurorii din Massachusetts au renunţat la un alt caz, în care Spacey era acuzat de violenţe sexuale comise în 2016 împotriva unui tânăr de 18 ani, într-un bar, după ce presupusa victimă a refuzat să depună mărturie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367