REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Kevin Spacey va fi judecat începând de miercuri la Londra pentru acuzaţii de agresiune sexuală

Kevin Spacey va fi judecat începând de miercuri la Londra pentru acuzaţii de agresiune sexuală

A.F. 29 iunie 2023 | 00:00 336

Actorul american Kevin Spacey urmează să fie judecat începând de miercuri la Londra într-un proces în care starul hollywoodian este acuzat de mai multe agresiuni sexuale, din care cea mai veche ar data de la începutul anilor 2000, şi pe care artistul le-a negat, informează AFP.

Kevin Spacey va fi judecat incepand de miercuri la Londra pentru acuzatii de agresiune sexualaKevin Spacey

Kevin Spacey, în vârstă de 63 de ani, a pledat nevinovat la toate cele 12 capete de acuzare formulate împotriva lui şi care au fost dezvăluite în marja mişcării #MeToo, punând capăt carierei sale.

Actorul american, de două ori premiat cu Oscar pentru rolurile interpretate în filmele "American Beauty" şi "Usual Suspects", a fost anchetat mai întâi în vara anului trecut pentru patru agresiuni sexuale asupra a trei bărbaţi, ce ar fi fost comise între martie 2005 şi aprilie 2013, în perioada în care starul era directorul teatrului londonez Old Vic.

În noiembrie 2022, cercetările au fost extinse pentru a include o altă speţă, în care actorul este acuzat că a agresat sexual un bărbat între 2001 şi 2004, obligându-l "să se angajeze într-un raport sexual neconsimţit", potrivit biroului de presă al procuraturii britanice.

Niciuna dintre presupusele victime nu poate fi identificată de publicul general, în virtutea legislaţiei din Anglia.

Deja audiat în cadrul mai multor şedinţe preliminare, pentru care s-a deplasat în persoană sau la care a participat prin videoconferinţă, Kevin Spacey a pledat nevinovat pentru toate faptele care îi sunt reproşate.

După ce Parchetul din Regatul Unit a dat undă verde pentru demararea cercetărilor judiciare, actorul s-a declarat "dezamăgit" de acea decizie, dar şi-a anunţat intenţia de a se prezenta în faţa justiţiei britanice pentru "a-şi dovedi nevinovăţia".

Joi, el se va deplasa la Southwark Crown Court din sudul Londrei pentru a compărea în faţa unui judecător. Procesul artistului american ar trebui să dureze o lună.

Aceste acuzaţii au apărut în 2017 la începutul mişcării #MeToo, într-o perioadă în care Kevin Spacey se afla pe culmile gloriei şi interpreta rolul principal din serialul de mare succes "House of Cards", produs de Netflix. În urma acuzaţiilor, actorul american a fost concediat din distribuţia ultimului sezon al acestui serial TV.

Kevin Spacey, un actor devenit celebru după ce a interpretat anti-eroi sau personaje profund malefice, a dispărut apoi de pe micile şi marile ecrane după acele acuzaţii, care nu au fost formulate doar în Regatul Unit, deşi artistul nu a fost niciodată condamnat.

Acuzat de atingeri sexuale de actorul Anthony Rapp în Statele Unite, în timpul unei petreceri din 1986, Kevin Spacey a fost judecat şi găsit nevinovat în octombrie 2022 de un tribunal civil din New York.

Kevin Spacey a fost inculpat, de asemenea, pentru atentat la pudoare şi agresiune sexuală asupra unui tânăr de 18 ani într-un bar din Massachusetts, însă justiţia americană a renunţat la acele cercetări judiciare în iulie 2019, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468