REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.9° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Kim Jong Un, în vizită oficială în Vietnam

Kim Jong Un, în vizită oficială în Vietnam

Replica API 2 martie 2019 | 00:00 305

Kim Jong Un

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a început vineri o vizită oficială în Vietnam, la trei zile după ce a sosit în această ţară din sud-estul Asiei pentru un summit cu Donald Trump fără rezultate concrete.

Însoţit de sora sa şi colaboratoare apropiată Kim Yo Jong, Kim Jong Un a fost primit de preşedintele ţării şi şef al Partidului Comunist din Vietnam, Nguyen Phu Trong.

Al treilea preşedinte din "dinastia domnitoare de la Phenian" a trecut zâmbitor prin faţa copiilor ce fluturau steaguri nord-coreene şi vietnameze în faţa palatului prezidenţial, o clădire de culoare muştar din perioada colonială franceză, înainte de a trece în revistă garda de onoare, notează France Presse.

Regimul mult timp izolat încearcă din ce în ce mai mult să se prezinte ca o ţară obişnuită. Această vizită în Vietnam este a patra în străinătate a lui Kim în mai puţin de 12 luni, după ce nu trecuse graniţa timp de şase ani după ce a ajuns la putere.

El a călătorit de patru ori în China pentru a se întâlni cu Xi Jinping, a trecut graniţa pe jos pentru un summit cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-in şi s-a dus la Singapore pentru prima sa întâlnire istorică cu Donald Trump.

Din raţiuni de protocol, aceste călătorii nu pot fi considerate vizite de stat. Kim Jong Un nu are rangul de şef de stat, în timp ce bunicul său Kim Ir-Sen a rămas preşedintele etern al Coreii de Nord în ciuda morţii sale în 1994, aminteşte AFP.

Oficial, Kim Jong Un este preşedintele Partidului Muncitoresc Coreean şi preşedinte al Comisiei pentru Afaceri de Stat. El este adesea numit "lider suprem".

O mulţime de oameni curioşi erau adunaţi pe trotuare pentru această primă vizită a unui lider nord-coreean după cea a lui Kim Ir Sen în 1964.

Dar nu toată lumea era entuziasmată. "Summitul a eşuat. Nu ştiu cât de mult a cheltuit Vietnamul, dar trebuie să fie destul", a declarat Tu Mai, în vârstă de 40 de ani, pentru AFP. "Nu-mi place nici Trump şi nici Kim".

Kim urmează să se întâlnească de asemenea cu prim-ministrul Nguyen Xuan Phuc şi cu preşedinta Adunării Naţionale, Nguyen Thi Kim Ngan. Înainte de a pleca sâmbăta, el urmează să depună o coroană de flori în faţa Mausoleului lui Ho Şi Min.

Kim Jong Un a sosit în Vietnam după o călătorie cu trenul de două zile şi jumătate prin China.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212