REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Kira Hagi, în rolul prinţesei Alice Cantacuzino, în cel mai nou film despre viața lui George Enescu!

Kira Hagi, în rolul prinţesei Alice Cantacuzino, în cel mai nou film despre viața lui George Enescu!

Replica API 24 septembrie 2022 | 00:00 1202

Nu prea îi place să vorbească despre ceea ce face, ci îi place să vorbească prin ceea ce face. Kira Hagi (26 de ani) poartă un nume uriaş pentru iubitorii de fotbal, dar se luptă din răsputeri să facă astfel încât acest nume să fie unul important şi pentru lumea artistică. Ieri, artista a anunţat că lucrează la un nou film, aşa că reporterii au vorbit cu ea şi cu colegii de pe platourile de filmare, pentru a afla mai multe amănunte.

Kira Hagi şi Andrei Morariu, la filmări. FOTO: Mihail Oprescu

Kira Hagi construieşte cărămidă cu cărămidă cariera de actriţă, mult visată din copilărie. Fata „Regelui” Gică Hagi a anunţat că recent a încheiat filmările pentru un nou lungmetraj.

„Tocmai s-au încheiat filmările pentru filmul «Enescu - Geniul şi Prinţesa», este un film despre viaţa şi iubirile compozitorului. După Martha Bibescu, am descoperit şi investigat cu această ocazie o (altă) femeie emblematică a perioadei interbelice.

Ce vreau să vă spun este că am fost extrem de onorată să o portretizez pe prinţesa Alice Cantacuzino, scriitoare, dramaturg şi sportivă de performanţă, dar şi corespondent de război, în Al Doilea Război Mondial. Urmăriţi pagina oficială a filmului pentru mai multe detalii. Eu una abia aştept premiera!”, a scris actriţa Kira Hagi, pe reţelele sociale.

„Momentan nu vorbesc despre film, a fost doar un teaser, e singurul meu proiect pe care îl promovez. La anul, la premieră voi spune mai multe. Din păcate nu pot spune mai multe, pentru că personajul meu dă destul de multe informaţii despre poveste”, a adăugat Kira.

Gică și Marilena Hagi, Kira și Ianis

La 26 de ani, Kira joacă în al treilea film de lungmetraj

După succesele înregistrate cu filmul de debut al lui Toma Enache, „Nu sunt faimos, dar sunt aromân” (2013) şi „Între chin şi amin” (2019), acesta a explicat de ce a ales ca noul film să fie inspirat de George Enescu.

Deşi în România există un festival ce poartă numele celebrului compozitor, Toma Enache a considerat că se ştiu prea puţine despre această personalitate.

„Am această bucurie unică, să pot onora memoria lui George Enescu cu un film artistic care să aducă în faţa spectatorilor povestea lui extraordinară de viaţă. O poveste fascinantă despre creaţie şi iubire a unui geniu plin de bunătate şi generozitate”, a spus regizorul, scrie Click!

Toma Enache, care semnează şi scenariul filmului, s-a documentat timp de doi ani, pentru a afla cât mai multe despre povestea de dragoste dintre Enescu şi Prinţesa Maria (Maruca) Cantacuzino şi a felului în care aceasta din urmă i-a inspirat creaţia marelui muzician român.

Mircea Dragoman joacă rolul lui George Enescu. FOTO: Mihail Oprescu

În film, personajele principale, George Enescu şi Maruca Cantacuzino, sunt interpretate de actorii Mircea Dragoman şi Theodora Sandu. Cei doi au fost selectaţi în urma unui casting la care au participat sute de actori.

Din distribuţie mai fac parte şi remarcabilii actori Constantin Codrescu, Cezara Dafinescu, Manuela Hărăbor, Adrian Titieni, Cristian Sofron, dar şi Kira Hagi, cu care regizorul este la a doua colaborare. Costumele protagoniştilor au fost realizate de maestrul Stefano Nicolao (Atelierul Nicolao din Veneţia).

Atelierul Nicolao a realizat costume pentru numeroase filme, trei dintre acestea primind nominalizări la Oscar. Bijuteriile şi accesoriile din perioada interbelică, folosite în film, fac parte din colecţia deţinută de Iulia Gorneanu.

Reporterii Click! au mai aflat că filmările pentru „Enescu - Geniul şi Prinţesa” au început la sfârşitul lunii iulie şi au avut loc, în mare parte, în locuri emblematice din România, sugestive pentru viaţa celor doi protagonişti - de la Ploieşti, Tecuci, Iaşi şi Bucureşti, la Paris şi Londra.

Cea mai mare parte a lor s-a desfăşurat însă în Iaşi, prin bunăvoinţa domnului Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Naţional din Iaşi, în interioare ce reproduc atmosfera mondenă a anilor 1910-1930.

Fiica lui Hagi a studiat actoria în America

Kira s-a născut la 27 martie 1996, în Barcelona (Spania). A absolvit Academia de Film din New York, secţia Actorie, şi a debutat în scurtmetrajul „Bucureşti, te iubesc!” (2014). Joacă şi teatru, dar cel mai mult iubeşte filmul, scrie click.ro.

Atunci când avea 12 ani, tatăl ei, Gică Hagi, a întrebat-o ce carieră îşi doreşte să îmbrăţişeze, pentru a şti cum să o ajute să evolueze. Ea a cerut două săptămâni timp de gândire, apoi a spus: vreau să fiu actriţă.

„Tata a fost destul de surprins, dar fericit că vreau să mă dedic unei meserii. Eu am vrut să plec în America de la 14 ani, să trăiesc visul american. Nu voiam să mă întorc. Mi-am dorit foarte mult să lucrez în cinematografie şi acolo industria este uriaşă. Dar odată ce am ajuns acolo am realizat că nu doresc să trăiesc visul american, ci visul meu. Nu am putut sta departe de ţara mea, de ai mei, de cultura mea”, a povestit Kira, pentru Antena 3.

Până acum a mai jucat în alte două filme regizate de români, „Între chin şi amin”, fiind cel de debut, în 2019, în regia lui Toma Enache, apoi „Neidentificat”, în 2020, în regia lui Bogdan George Apetri.

Este foarte pasionată de cinematografie şi, deşi a studiat şi peste hotare, îşi doreşte să creeze şi în România. Anul trecut a lansat şi un concurs de scenaristică, pe care îl coordonează, pe site-ul ohda.ro.

Cezara Dafinescu o interpretează pe Carmen Silva

„Cu Toma am o colaborare și o prietenie veche. Am jucat şi într-o piesă de-a lui, și în filmul lui «Între chin și amin». In noul film, «Enescu - Geniul și Prințesa», sunt Carmen Silva, un rol mic. Și din superstiție am făcut acest film, e un aport sentimental, am fost alături de echipă. Pot spune că a fost un rol simbolic pentru mine. Sper să fie bine. Când Toma face un film, îl face cu tot sufletul, cu echipa lui dragă. Cum eu o interpretez pe Carmen Silva, am jucat cu toți ceilalţi actori, pentru că se întâmplă multe scene în salonul meu.”, a povestit, în exclusivitate pentru Click!, îndrăgită actrița Cezara Dafinescu (74 de ani).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614