REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Kitul de supraviețuire pentru cazuri ușoare de coronavirus: Ce trebuie să avem în casă

Kitul de supraviețuire pentru cazuri ușoare de coronavirus: Ce trebuie să avem în casă

Replica API 26 aprilie 2020 | 11:30 5958

Ne convine sau nu, va trebui să ne obișnuim cu acest virus ca făcând parte din viață noastră de zi cu zi. 80 la sută dintre cazurile de îmbolnăvire prezintă variante mai ușoare ale bolii, astfel că ar trebui să fim pregătiți oricând pentru a face față acasă bolii noi sau un membru al familiei, anunță stiri.tvr.ro.

La ora actuală, capacitățile ATI din România sunt ocupate la nivel de puțin peste 15 la sută, ceea ce este bine pentru sistemul sanitar.

Pentru a proteja în continuare sistemul, trebuie să ne obișnuim că în cazurile ușoare pacienții vor rămâne acasă și vor trebui respectate anumite reguli. Important în această situație este a avea la îndemână un kit de supravieturie pentru COVID-19, atunci când este tratabil fără spitalizare.

Discuția pe acesta tema a fost deschisă de jurnaliștii americani de la Wall Street Journal, care au contactat medici specialiști din mai multe țări. Ideile inițiale au fost completate și adaptate de către jurnaliștii din fiecare țară, în funcție de evoluțiile la zi din teren și zona de cercetare.

Regula de baza este că pacientul să fie izolat și să aibă camera lui, de preferat - dacă există posibilitatea- și o camera de baie în care să aibă acces doar el.

Până se vor lămuri părerile medicilor - care în ultimele zile spun că virusul nu s-ar transmite totuși prin suprafețe - vom considera mai sigură varianta inițială, prin care trebuie să evităm contactele cu suprafețele comune în cazul unui bolnav de COVID-19 în casă.

Bolnavul trebuie izolat într-o cameră, este necesar să poarte mască și mănuși când iese din cameră pentru a merge doar la baie. Atenție la dezinfectarea clantelor și a traseului până la baie. Masa o va primi în cameră de la un membru al familiei, echipat cu mănuși, masca și ochelari sau vizor transparent. Mănușile se aruncă după folosire, iar măștile este de preferat să fie de tip nk95 - cu protecție sporită - și care pot fi folosite mai mult timp, nu o singură dată.

Pentru baie :

-ceilalți membri ai familiei își retrag lucrurile din baie și vin cu ele doar când este nevoie : prosoape, periuțe de dinți șamd

- bolnavul folosește doar WC-ul și chiuveta, iar acestea se dezinfectează de fiecare dată

- pentru bolnav, în loc de prosoape clasice se recomandă folosirea prosoapelor de hârtie care se vor arunca după folosire

- bolnavul va avea în camera șervețele uscate pentru strănut și tușe și umede pentru a mai putea șterge suprafețele

- săpun pe cât posibil antibacterian

- detergent pentru rufe și vase cu variante de clor adăugat

- pastile cloramina pentru dezinfectarea suprafețelor

-dezinfectatnt pentru mâini și suprafețe

- peria de unghii este importantă în acesta perioada, curățarea fiind necesară cât mai des

Pentru masă, bolnavul va folosi tacâmuri și farfurii separate sau de preferat de unică folosință; ceilalți membrii ai familiei își vor păstra separat tacamurile și veselă în acesta perioada

Pentru medicamentele de bază și echipamente medicale – în afară desigur de ce recomandă medicul de familie care asigura primul filtru al pacienților ce pot stă la domiciliu sau necesită internare – este bine să avem în casă:

- Sirop/dropsuri pentru căile respiratorii

- Paracetamol sau alt medicament similar (antibioticul nu prea are efect în acest caz)

- Termometru

- Antitermice

- Eventual un oximetru care poate măsură nivelul de oxigen în sânge

- Tensiometru, mai ales pentru cei care suferă de afecțiuni cardiace

- Vitamina C cu eliberare treptată sau suplimente alimentare pentru creșterea imunității pe baza de vitamina C, zinc , selenium, magneziu; pentru suplimente este bine să consultăm medicul curant, pentru că o imunitate în exces generează o reacție neadecvată a organismului față de Covid-19

Pentru bolnav și cei din jurul lui este foarte importantă hidratarea – să nu uităm de cei minimum doi litri de apă pe zi - și aportul de proteine care ajută organismul în acesta perioada.

Tratamentul la domiciliu îl va stabili medicul, dar este bine să fim pregătiți, mai ales dacă locuim singuri și nu vom mai avea timp să mergem în oraș pentru a compune kitul de supraviețuire, conform stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai sistem imunitar ok nu patesti nimic daca nu pa pa!
2
1
o femeie , sau in cazul lui Nae , un alt poponar
0
0
Vitamina C solubila si seleniu sunt foarte bune pentru orice virus.
1
0
cu masca pe moaca si manusi in maini poti folosi prezervative cu miros de banane?.
4
2
Nu va baga nimeni mana-n buzunar.Vreti chit luati,nu vreti nu luati.Produsele respective mai anesteziaza si nu mori in chinuri!
5
0
Foarte bun articolul. Eu deja aveam kitul dar uitasem de oximetru baga mi as pula sa mi bag. Era cat pe ce sa o imbulinez.
10
3
un 380W pe clanta de la usa pentru executarea de salturi in peretele de pe scara in caz ca le vin idei TOTALITAR-COMUNISTE celor de la OMS in caz ca incearca vreo vaccinare dupa "auzitele" lor de pe la pedofilii Gates si echipa de NEOMARXISTI CANIBALI
12
4
..FRECTIE LA PICIORUL DE....CAUCIUC...vrajeala de adormit pisicii...
8
2
Ia mergi amu la farmacie si cere paracetamol ! Primesti placuta suedeza,la fel ca si pentru mastile alea smechere bune numai pentru alesii neamului. Oximetrele si tensiometrele iar nu se gasesc asa,pe toate gardurile si multi nu stiu si nu pot intelege sa le foloseasca si sa interpreteze ce anume reprezinta ce arata instrumentele alea,pentru ca sunt prosti si cultura lor se limiteaza la You tube si feisbuci,ori etichete de pe sticle cu bautura. De igiena,iar e nasol,multi romani considerand din tata in fiu ca sapunul e un moft,o fita si in loc de un sapun si pasta de dinti e mai bun alcoolul
13
1
Foarte folositor articolul, insa ati uitat sa adaugati si tamaie la kitul de supravietuire
24
3
Mai taie din ele, da-le dreaaaaaacu! Pai cati bani costa toate astea...
13
4
Un articol folositor si cu informatii pertinente scris fara sa panicheze.
20
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272