REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
8.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Klaus Iohannis a activat opțiunea NUCLEARĂ: RESPINGE numirea Olguței Vasilescu și a lui Mircea Drăghici

Klaus Iohannis a activat opțiunea NUCLEARĂ: RESPINGE numirea Olguței Vasilescu și a lui Mircea Drăghici

Replica API 5 ianuarie 2019 | 02:14 420

Președintele Klaus Iohannis a luat decizia de a-i respinge pe Lia Olguța Vasilescu la Dezvoltare și pe Mircea Drăghici la Transporturi. Astfel, Iohannis a activat opțiunea nucleară oferită de judecătorii Curții Constituționale și aruncă toate castanele fierbinți în curtea lui Liviu Dragnea.

Curtea Constituțională a explicat că președintele poate refuza și a doua sau a treia propunere a Guvernului, dacă nu întrunește condițiile de legalitate.

”Președintele poate exercita doar un control de legalitate asupra propunerii astfel formulate. Așadar, ori de câte ori nu sunt îndeplinite condițiile legale de numire a miniștrilor, conform art.2 din Legea nr.90/20011 , aici înțelegând și situația în care, în realitate, prin propunerea de numire se schimbă compoziția politică a Guvernului, Președintele României are competența de a refuza propunerea de numire în funcție ori de câte ori se impune. Acesta nu este limitat la a refuza o singură dată o atare propunere, astfel că, dacă nici a doua/ treia propunere nu îndeplinește condițiile legale, poate refuza numirea.”, arată judecătorii CCR.

Klaus Iohannis a anunțat că până la jumătatea săptămânii viitoare va anunța motivele de legalitate care au stat la baza refuzului pentru cei doi miniștrii propuși de PSD.

Din acel moment, toate castanele fierbinți sunt în mâna lui Liviu Dragnea. PSD trebuie să convoace o ședință a Comitetului Executiv, în urma căreia să vină cu noi propuneri de miniștrii. Prins între interesele de partid și războiul cu Iohannis, Liviu Dragnea va trebui să măsoare la milimetru noile propuneri, care trebuie să îndeplinească două condiții esențiale: să mulțumească greii PSD din teritoriu și să treacă testul de legalitate de la Cotroceni.

Având în vedere că vorbim despre Ministerul Dezvoltării Regionale, acolo unde regăsim ”borcanul cu miere” din care se distribuie liderilor din teritoriu, pentru Dragnea va fi greu să găsească un om care să satisfacă atât dorințele partidului, cât și exigențele lui Iohannis.

Intuind menghina în care vor fi puși de Klaus Iohannis, cei de la PSD au anunțat, prin vocea secretarului general, Codrin Ștefănescu un posibil plan de luptă. Premierul Viorica Dăncilă nu va nominaliza interimari la Transporturi și Dezvoltare, iar prin această strategie vor încerca să-l forțeze pe Iohannis să accepte al doilea rând de propuneri pentru aceste portofolii. În caz contrar, președintele va fi acuzat că sabotează mandatul României la șefia UE, acolo unde două domenii cheie nu vor avea reprezentare la întâlnirile cu omologii din Uniunea Europeană.

Jocul va fi unul extrem de complicat, cu multe ramificații și implicații de fiecare parte. Practic, va fi un război al nervilor, iar cel care va ceda primul pleacă cu stângul în anul prezidențial 2019, potrivit știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Uitati-va cine a ajuns sa conduca acum RO si noi stam ca prostii si ne uitam la ei in loc sa-i luam cu parul sa se ascunda singuri in puscarie de furia poporului! Toate corvetele lu DRACnea fac stiptiss in parlamentul RO si toti borfasii stransi ciorchine in jurul lui fac LEGI doar pentru HOTI. Mai avem si un IMN..si nu ne DETEPTAM DE LOC! Tot adormiti suntem si-i lasam pe toti golanii sa ne scuipe-n obraz! Ne uitam cum ne fura banii din Buget, cum ii impart HOTII intre ei si...TACEM. Pana cand!
1
0
Borfasii astia de-acum, dracnea si tariceanu, ca ei sunt actorii principali, ciordache este doar unealta lor,sa-si aduca aminte ca nici macar Dinu Patriciu sau S.O.Vantu cu toate televiziunile si trusturile lor de presa n-au reusit sa scape! Nici ei si nici alti HOTI ca ei nu vor scapa! Asta e LEGE.
4
1
eu pensionaru pupator de cur al profesorasului zarghit si al marinarului chior imi cer iertare si nu mai fac asa ceva Impreuna cu alias europeanu jur sa iau muie de la tot pesedistii si sa le ling cacatul in semn de respect pentru cei de la pesde alde .Asa sa ne ajute cel de sus !
1
4
normalitate inseamna ca acest guvern de analfabeti condusiu de dictatorul puscarias draknea sa guverneze ptr ceea ce au fost votati, sa-si anuleze pensiile speciale- toater- sa-si readuca salariile la nivel normal, sa dea inapoi tot ce au furat- asta inteleg eu normalitate. Daca dumitale ti se pare normala pensia lor de 17000 lei plus restul pensii salarii ce ajung si la 40000 lunar cu 1000 lei normala , atunci poti singur sa faci deosebirea, asta in cazul in care nu esti un fost lipitor de pancarde si viitor pensionar special
4
1
Suntem agresati zi de zi, ceas de ceas, numai de penali si HOTI care au ajuns sa faca LEGI numai in favoarea HOTILOR. Vedem cum au ajuns sa fure cu LEGEA ca sa nu pateasca nimic, nimic sa nu le poata fi luat, sa fie judecati si condamnati. Toate HOTIILE astora, noi si copii nostrii le vom plati toata viata, ca datorie publica. ASA NU SE MAI POATE! TREBE sa iesim, sa ne aparam tara si pe noi de aceste JEGURI PENALE exact cum au facut francezii acum. NOI suntem TARA, In NOI sta PUTEREA si trebe sa reactionam. EI, HOTII, sunt putini, vicleni si misei. JOS SI LA PUSCARIE CU EI.
5
0
Beshinele lu' tanti olgutza au devenit nucleare. Johanness activeaza optiunea cu bricheta la cwrul olgutzei.
5
3
era de asteptat aceasta decizie-- Romania nu este teleormanul puscariasului draknea si oamenii acestei tari sunt diferiti de curvele si matracucile puscariasului. Astia sunt disperati- pun numai nulitati infunctii cheie- vezi noua nulitatew de la ANAF. CCR, in speta pres dorneanu nu poate la infinit sa sustina aceasta haita de hoti
14
7
stie ca doar solicitarea de suspendare il face victima a sistemului si astfel mai are sanse sa ia un nou mandat, nu-l intereseaza tara cum nu l-a interesat nici pana acum, asta e jocul!
4
12
Plavanul a reactivat muistii.
6
14
PE Olga-Vasilescu,o ducem ,PE centura,numai acolo este buna,o sa aibe mare succes
13
6
acest titlu este tampit
5
0
pesedei !!! Sa-mi lingeti cacatul !!! Tot !!! Muie dragnea, muie pesede !!!
8
6
Dragi romani sugeti mi pula. Succesuri
4
8
antena3 e aici ,s-au activat pensionarii pesede si nea florea comunistoidul proaspat trezit din betie .ramane cum a stabilit placuta suedeza
14
8
Sasii traiesc pe teritoriul Romaniei de peste 600 de ani. Tu esti a 3-a generatie aici. Tu esti romanul lui kkt.
11
5
avand in vedere ca Cimpanzeii Activisti Hastag-PNL-EPRE nu stiu decat limbajul Pro-Muie urez pentru 2019 si 2020....MUIE MASIVA CU SPUMA VESNICA TUTUROR JAVRELOR ANTIROMANESTI HASTAG-PNL-EPRE impreuna cu Samsarul Nazist Teleghidat de case si copii Ciolhannis.
10
15
Eu nu sunt NAZIST,,Sunt de la SS.
6
11
Ba da! Pe Veorica!
11
2
in cazul asta daca nu are loc suspendarea sa i-si dea tot parlamentul demisia adica sunteti toti in fata lui nimicuri si curte constitutionala si toti asta o fost ales din intimplare
11
5
Daca se cramponeaza de geniul Romaniei Olguta ... Chiar nu mai are pesedeul si pe altii decat pe tanti Olga?
15
6
Esti prost. Nu intelegi nimic. Intoarce-te la pensia ta de cacat si numara-ti basinile pana crapi. Cu cat mai repede cu atat mai bine.
4
7
Cum dracu sa nu te jenezi sa spui cuiva ca esti roman?! Ce fel de tara esta asta ? Romania, cu un astfel de presh, mai are putin si cade de pe harta...
3
13
Cand Johannis incalca Constitutia nu inteleg de ce PSD motiveaza ca nu e oportuna politica suspendarea. Respectarea constitutiei nu-i obligatorie pt toata lumea.Suspendati-l daca a gresit .
9
17
Propuneti-o pe Sevil!
14
6
s-a pishat pe voi un profesorash comunist traficant de organe si ucigas de copii
8
25
Hai ma, suspendati-l , daca va tine ! Dar cum sunteti coorve , nu va tine! Hai ma!
19
5
alianta a crezut ca Romania este sat fara caini!
24
7

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212