Klaus Iohannis a închiriat din nou un avion de la compania luxemburgheză Global Jet
Klaus Iohannis a închiriat din nou un avion de la compania luxemburgheză Global Jet
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestPreședintele Klaus Iohannis merge în vizită oficială în Emiratele Arabe Unite cu un avion închiriat de la compania luxemburgheză Global Jet.
Klaus Iohannis va merge în vizita oficială în Emiratele Arabe Unite cu un avion închiriat de la compania Global Jet, aceeași companie care l-a dus pe președinte și în Japonia, potrivit romaniatv.net.
Conform informațiilor de pe pagina de Facebook a BoardingPass, avionul de lux care îl transportă pe Klaus Iohannis este Gulfstream G550, care are o capacitate de 13 pasageri. La dus, zborul va fi efectuat, cu siguranță, fără escală.


În perioada 18 – 21 martie 2023, președintele României v-a efectua o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, la invitația omologului arab, Alteța Sa Șeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan. Obiectivul vizitei este de aprofundare a dialogului politico – diplomatic dintre cele două țări.
„Dezvoltarea relațiilor României cu statele regiunii Golfului reprezintă un obiectiv important al politicii externe a ţării noastre, având în vedere tradiția solidă a relațiilor bilaterale, impactul evoluțiilor globale actuale asupra intereselor strategice ale ambelor părţi, dar şi o serie de obiective pragmatice privind dezvoltarea în comun a unor proiecte sectoriale cu state din această regiune”, a transmis Administrația Prezidențială prin intermediul unui comunicat de presă.
Cât a costat vizita în Japonia
Pe 8 martie, Klaus Iohannis a fost în vizită la împăratul Japoniei cu un avion închiriat, care a costat 350.000 de euro. Președintele a plecat de la Sibiu cu o cursă charter. De 10 ani, România nu mai are avion oficial pentru șefii de stat.
Politicienii sunt de acord că o astfel de aeronavă este necesară, dar Administrația Prezidențială continuă să încheie contracte de închiriere pentru deplasările externe.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.