REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Klaus Iohannis a transmis un mesaj cetățenilor români de etnie maghiară

Klaus Iohannis a transmis un mesaj cetățenilor români de etnie maghiară

Maria ONICA 15 martie 2023 | 10:45 546

Președintele României, Klaus Iohannis, a adresat miercuri, 15 martie 2023, un mesaj cetățenilor români de etnie maghiară.

Klaus Iohannis a transmis un mesaj cetatenilor romani de etnie maghiara

Cu prilejul zilei în care maghiarii de pretutindeni îşi sărbătoresc apartenenţa la un spaţiu comun de identitate, cultură şi istorie, transmit cetăţenilor români de etnie maghiară cele mai calde urări de sănătate şi prosperitate. Această zi festivă îmi oferă ocazia de a sublinia încă o dată participarea semnificativă a maghiarilor din România la proiectele noastre comune, precum și contribuția lor importantă, alături de celelalte minorități naționale, la dezvoltarea societăţii româneşti și la consolidarea parcursului nostru european. Ca în fiecare an, 15 martie este un bun prilej pentru a face cunoscute valorile şi tradiţiile care au îmbogăţit cultura europeană. Secole de convieţuire ne-au făcut să înţelegem beneficiile coexistenţei şi ale dialogului intercultural. Cele trei decenii scurse de la Revoluţia din Decembrie 1989 demonstrează cum prin dialog, cunoaştere şi respect reciproc, cetăţenii români, indiferent de limba lor maternă, pot să construiască împreună o țară prosperă și demnă. Fie ca sărbătoarea de astăzi să vă dea încredere şi noi energii, să vă aducă lumină în suflete, bucurie şi speranţă în comunitate“, a transmis președintele Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat oficial din partea Administrației Prezidențiale.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bla,bla,bla. In primul rand nu prea a fost revolutie. Apoi,pana in 1989 etnicii mahiari dar si alte etnii,nu au avut probleme. Dupa ce securistii au preluat puterea in 1989,niste jivine au inceput sa bage strambe,zazanie,se destabilizeze populatia si sa creeze starea de dileala care sa faca mai usor de condus tara catre dezastrul de azi. Niste asa zisi demnitari ,asa zisi lideri,se ratoiesc intre ei pentru interese personale si duc etniile altfel fara probleme,la segregare morala,mentala,aduc ura gratuita in prim plan. Etnicii maghiari sunt priviti cu totii la fel de p***t cum merita numai sefii din UDMR,pupincuristi ai Ungariei in interes propriu,nu al etniei. Majoritarii urasc tot inclusiv pe ei insisi. Iohannis slobozeste clisee banale.
1
0
Pentru toti cetatenii romani de e***e maghiara. Daca nu va simtiti bine ca cetateni romani puteti renunta la aceasta cetatenie si apoi puteti pleca. In Romania limba oficiala e limba romana. Punct. Toti cetatenii romani trebuie sa stie sa scrie romaneste sa citeasca romaneste sa vorbeasca romaneste si sa inteleaga romaneste. Si sa fie pregatiti si sa apere teritoriul Romaniei chiar cu pretul vietii. Cetatenia romana iti da privilegii dar si si obligatii.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218