REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Klaus Iohannis a trimis în Parlament cererea de reexaminare a legii bugetului de stat pe 2019

Klaus Iohannis a trimis în Parlament cererea de reexaminare a legii bugetului de stat pe 2019

Replica API 9 martie 2019 | 00:30 502

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis vineri Perlamentului pentru reexaminare Legea bugetului de stat pe anul 2019, susţinând că este fundamentată pe o prognoză nerealistă, iar pe de altă parte, că nu asigură o reală funcţionare a unor instituţii publice cu rol esenţial în societate.

”Legea bugetului de stat pe anul 2019 a fost trimisă spre promulgare Preşedintelui României în data de 20 februarie 2019. În temeiul art. 146 lit. a) din Constituţie, în data de 22 februarie 2019, Preşedintele a sesizat Curtea Constituţională, iar în data de 6 martie 2019 instanţa constituţională a constatat că legea este constituţională. Separat de motivele de neconstituţionalitate, considerăm că Legea bugetului de stat pe anul 2019 se impune a fi reexaminată de către Parlament, întrucât alocarea resurselor bugetare este, pe de o parte, fundamentată pe o prognoză nerealistă, iar pe de altă parte, nu asigură o reală funcţionare a unor instituţii publice cu rol esenţial în societate. Mai mult, bugetul pentru anul 2019 afectează dezvoltarea comunităţilor locale şi realizarea unor investiţii strategice, în special segmentele programate de autostradă care ar trebui să contribuie direct la dezvoltarea societăţii. Totodată, această lege ar trebui reanalizată sub aspectul modului în care sunt alocate resursele în domeniile sănătăţii şi educaţiei, cu atât mai mult cu cât au crescut în mod semnificativ alocările destinate partidelor politice”, susţine şeful statului în cererea adresată Parlamentului.

Mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Scoateti PENSIILE SPECIALE din buget. Scoateti milioanele de euro facuti cadou partidelor politice din buget. Pentru fiecare leu cheltuit din bugetul tarii partidele sa aduca chitanta fiscala pe ce-au cheltuiy banii! Nu sa-si ia gipane, viloaie, vacante exotice si ce le mai trece lor prin cap din banii tuturor romanilor! Bugetul asta inseamna: bani adunati din impozite si taxe de la toti romanii. In concluzie acest buget este unul care ne saraceste si le umple burtile politicienilor si cozilor lor de topor.
1
0
americuta care zilrlele astea se retrage din afganistan si siria cu sute si mii de avioane lasa fraierii de romulani si inca allti fraieri,extind razbelul si asupra chinei,urmeaza rusia ,genghis han nu afost mongol el a fost tatar
0
0
renuntati la salariile inexplicabile si la pensiile speciale, dotati maternitatile cu acele incubatoare necesare, dadatoare de viata din lipsa carora mor bebelusii cu zile. Nu ptr asta ati fost voi votai, ci, in mintea voastra bolnava si drogta, ati fost votati ptr interesele voastre pesonale. Puscaria va v-a manca, depinde de timp
1
0
Spune ca alocatiile copiilor nu pot fi platite pentru ca presedintele a atacat la CCR legea asta mizerabila de buget prin care psd-ul mananca milioane de euro cu lopata. Daca ar fi vrut sa le mareasca copiilor alocatiile ar fi facut-o asa cum si-au marit ei salariile. BUGETUL tarii nu a fost aprobat pe 2019 dar...ai nostrii parlamentari si-au si votat si primesc incepand cu luna IANUARIE 2019 salarii cu 10 la suta mai mari! Inclusiv PENSIILE SPECIALE.
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212