REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Klaus Iohannis: Am decretat stare de urgență pentru 30 de zile pe întreg teritoriul României

Klaus Iohannis: Am decretat stare de urgență pentru 30 de zile pe întreg teritoriul României

Replica API 16 martie 2020 | 15:32 1808

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut declaraţii de presă după instaurarea stării de urgenţă.

"Vom trece cu bine prin această grea încercare dacă vom lua măsuri severe. Începând de astăzi se instituie starea de urgență pe întreg teritoriul României pentru o perioadă de 30 de zile. Pe perioade stării de urgență, dacă va fi nevoie se pot plafona preţurile la alimente, materiale sanitare sau la elemente de utilitate publică precum energie electrică, carburanți sau altele, în limita prețului mediu. Vreau să fie foarte clar: serviciile medicale pentru tratarea cazurilor de coronaviruis se acordă tuturor persoanelor aflate pe teritoriul României şi se suportă din bugetul Asigurărilor de Sănătate. Angajatorii şi angajaţii vor fi sprijiniţi prin derogări de la prevederile legale. Angajaţii şi familiilor acestora din sectoarele economice a căror activitate a fost suspendată vor beneficia de protecţie socială.

În sprijinul angajaţilor şi angajatorilor se introduce posibilitatea muncii la domiciliu sau în regim de telemuncă. Oamenii trebuie să ştie că nu mai e necesară la sediul instituţiilor pentru depuneri de cereri pentru acordarea prestaţiilor sociale, pot fi depuse pe cale electronică", a transmis Iohannis.

Acesta a transmis şi un mesaj medicilor şi personalului medical: "Au demonstrat profesionalism şi dedicare. Vă mulţumesc pentru eforturile făcute şi vă suntem recunoscători pentru munca depusă".

"Sunt hotărât să luăm cele mai drastice măsuri pentru protejarea vieţii cetăţenilor români. Respectaţi, dragi români, cu stricteţe, regulile, evitaţi orice deplasare,a veţi grijă de cei apropiaţi, de vârstnici şi de cei vulnerabili. Păstraţi distanţa socială", a mai spus preşedintele.

Printre măsurile adoptate în timpul stării de urgență se numără: suspendarea cursurilor în școli și sistem universitar și preuniversitar pe toată perioada stării de urgenţă. Pot fi plafonate prețurile la servicii, combustibil și medicamente

Decretul intră în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce cenzurati cititorii oprind comentariile la articole despre pnl-isti securisti cum este amiralul de 2 lei? De ce nu lasati oamenii sa scrie unde a fost si cu cine a luat contact? A fost la doua petreceri de 8 martie si a 8mpartit pupat sute de femei! partasa si corupta !
0
0
Mangla marca U.E egal Frectii.Se urmareste ciordeala en gros
1
0
Fix nimic.Strazile sunt pline, magazinele sunt aglomerate, iar angajatorii refuza sa dea pana si concedii de odihna . Intr un cuvand doar vorbe in vant.
2
0
1- f bine a facut presedintele. 2 - Replica lui rahat umflat- spagagiu notoriu T Nemitel, pe timpul lui Mihaiesi si Neagoe, esti un jeg de om. Dovada modul in care il pupati in cur pe Stroe, jigodia de la psd si raja. Pt o gramajoara de bani, slugile de la Replica, pupa i fund toate jigodiile psd,iar pe nesi titul de Chitac, pt ca constantenii il injura binemeritat, ati suspendat comentariile. Jeguri ce sunteti...
1
0
Felicitari domnule Iohanis. Asteptam sa luati masuri cat mai drastice. Vedeti ca speculantii sunt in floare.
2
6
Ce javrelor a-ti pierdut puterea si nu mai luati o gramada de bani stand? La munca mizeriilor. Asa e daca esti psd-ist prost nu esti in stare de nimik. Pana si la nevasta i-o pune pnl cu orgasm.
3
7
Ce sa spuna prostul asta, aveati asteptari? un dobitoc!
5
3
bla bla bla bla bla bla bleh bleh bla bla brrr brr bla bla hau hau miau miau bla bla ...intr-un cuvant esti prost facut gramada bai hitleristule...s-au esti asa de retard ca si covid 19 fuge de tine.
6
4
Sa i iua statea de irgenta in pula. Acum sunt la bar si vreau sa l intreb pe placanul alogen de ce nu a inatituit starea de urgenta cand s au ras padurile?
5
1
Ptr Nelu. Cu siguranta vei avea de asteptat. Vorbeste de parca are scarba.
6
2
Mutule nu ai spus in ce consta ,te futem in gura ,te infectam sau ca
11
3
ne a lamurit bustean, presedintele. un mesaj neclar, ca de obicei. Asteptam sa revina cu explicatii
20
3
Autobuzele sunt infecte opriti autobuzele. Folosoti alte mijloace de transport gen taxi sau masina particulara
11
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212