REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Klaus Iohannis anunță o conferință a țărilor care vor să ajute Moldova

Klaus Iohannis anunță o conferință a țărilor care vor să ajute Moldova

Replica API 18 martie 2022 | 00:06 447

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi seara, după întâlnire omologul eston, că România și alte țări care doresc să ajute Republica Moldova vor organiza o „conferință a donorilor”. Iohannis a vorbit despre ajutorul pe care țara noastră îl acordă parcursului european al Moldovei, caracterizându-l ca „multifațetat”.

„Aseară am discutat pe larg această chestiune. România este hotărâtă să sprijine R. Moldova. Asta evident în multiple feluri și pe diferite paliere. Acum sprijinul este unul politic, spunem asta în toate formatele și explicăm partenerilor de ce credem că este bine așa. În plin tehnic avem deja grupuri de lucru care ajută Moldova să se pregătească de aderare. Este un proces foarte lung, foarte complicat, necesită multă muncă a unor specialiști și suntem dispuși să ajutăm Moldova. Sprijinul instituțional e ceva ce facem de mult. De ani de zile ajutăm R. Molodva să pună la punct un sistem administrativ, juridiciar și economic mai performant și vom continua cu aceste demersuri. Deci ajutorul nostru este multifațetat, dacă pot să mă exprim așa.

Iar în ceea ce privește refugiații, am instituit culoare pentru a aduce refugiați direct din Republica Moldova. Vom continua. Am discutat ieri despre felul în care vom constitui un culoar similiar sudic, în cazul unui flux de refugiați din zona Odesa. Oferim ajutor umanitar, ajutor pe linie financiară, oferim împrumuturi avantajoase și granturi. Cred că se poate face mai mult și pentru a face mai mult suntem în discuții aprofundate cu partenerii, cu aliații. La nivelul miniștrilor de externe se discută despre o conferință a donorilor, state care vor să doneze suplimentar bani pentru Republica Moldova”, a declarat Iohannis, potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272