REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Klaus Iohannis condamnă mobilizarea parțială dispusă de Vladimir Putin

Klaus Iohannis condamnă mobilizarea parțială dispusă de Vladimir Putin

Replica API 21 septembrie 2022 | 00:00 977

Președintele Klaus Iohannis a condamnat ferm, miercuri, în numele României, anunțul liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, privind „mobilizarea parțială” a rezerviștilor ruși pentru a putea participa la conflictul din Ucraina.

„România condamnă ferm anunțul președintelui Putin despre pașii pe care îi face Rusia spre noi escaladări în războiul ilegal împotriva Ucrainei. România reiterează apelul către Federația Rusă să oprească imediat agresiunea împotriva Ucrainei și să-și retragă toate forțele armate”, a scris Iohannis.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri dimineaţă o "mobilizare parţială" a rezerviştilor, deschizând calea pentru o escaladare majoră a războiului din Ucraina, în timp ce Moscova pierde teren pe câmpul de luptă. Liderul de la Kremlin a avertizat că Rusia este pregătită să utilizeze "toate mijloacele sale de apărare", inclusiv nucleare, pentru a "se apăra".

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că a luat act cu îngrijorare de declaraţiile preşedintelui rus Vladimir Putin - privind mobilizarea parţială a armatei Federaţiei Ruse şi organizarea unor aşa-zise referendumuri în regiunile ucrainene Donbas, Herson şi Zaporojie - şi a subliniat că România îşi va păstra atitudinea echilibrată şi va continua să analizeze cu calm alături de aliaţii din NATO evoluţia situaţiei din Ucraina, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
care trebuie sa crape stim cu totii dar nu esti tu in masura, bai dulapule, sa vorbesti despre nimic in tara asta!
0
0
Il doare-n plua pe Putin de poezia recitata de tine ! Tu vezi mai bine in mortzii ma-tii de milioanele de facturi ale romanilir umflate de Enel , schiorule !
4
1
Dulapul s a activat. Cel mai antiroman presedinte
2
0
Mobilization equals more dead Orcs
1
0
Cine paul mea sunteti voi sa condamnati ce face PUTIN ? Iar cititi ce v-a fost trimis de americanii pluii?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212