REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Klaus Iohannis continuă turul de forță la Cotroceni. Viorica Dăncilă își întoarce fața către baroni

Klaus Iohannis continuă turul de forță la Cotroceni. Viorica Dăncilă își întoarce fața către baroni

Replica API 14 octombrie 2019 | 00:00 251

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va avea iar consultări cu partidele parlamentare luni, într-o formulă mai restrânsă, în vederea formării unui nou Guvern. Șeful statului a precizat că va desemna, cel târziu marți, un prim-ministru, scrie stiripesurse.ro

„Consultările începute astăzi vor fi continuate luni, poate chiar și marți, într-o formulă mai restrânsă, pentru a clarifica foarte bine ce trebuie făcut și de ce trebuie făcut. Însă vreau să știe toată lumea că eu intenționez să fac repede o desemnare. Luni, cel târziu marți, voi desemna un prim-ministru care va veni în Parlament cu o propunere de guvern. În contextul desemnării, să fie foarte clar: nu voi desemna un personaj din PSD! Nu voi desemna pesediști pentru guvernare!”, a declarat Klaus Iohannis, vineri la Cotroceni, la finalul consultărilor cu partidele.

Șeful statului a adăugat că PNL este dispus să preia guvernarea. Ludovic Orban este propunerea de premier a liberalilor.

Președintele Iohannis a mai spus că celelalte formațiuni i-au transmis că vor sprijini, într-o formă sau altă, o nouă guvernare. Acesta a mai declarat că nu va desemna un prim-ministru de la PSD.

Klaus Iohannis a explicat că trebuie rapid instalat un nou guvern, iar discuția despre alegerile anticipate, sprijinite de USR, poate fi reluată după alegerile prezidențiale din luna noiembrie.

PSD nu a participat la consultările de vineri cu președintele României, acesta precizând că social-democrații au lipsit nemotivat, adică au chiulit.

Tot luni, Guvernul se reunește în ședință, începând cu ora 11.00.

Încrederea Cabinetului Dăncilă a fost retrasă, în urma adoptării moțiunii de cenzură în plenul reunit de joi al Parlamentului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand a fost vorba sa alegem intre Klaus si Viorel, multi am votat impotriva psd si nu neaparat impotriva lui Viorel. Intre doua rele, am ales raul mai mic. Nu? Acum avem cateva alternative. Unele bune, unele jalnice. Daca nu se voteaza cu cap, iar ajungem sa alegem in turul doi, raul mai mic. Daca este sa alegem intre Viorica si Klaus, ghici cine castiga. Poate gresesc dar cred ca noul presedinte o sa fie vechiul presedinte. Ca asa votam noi de 30 de ani. Adica prost si dupa aceea plangem prin piete si prin fata primariilor. Sictir be!
1
2
dresajul postacilor mu!stilor pesedei functioneaza perfect. Niciun pesedica nu mai poate judeca cu propriul creier ptr ca toti s-au transformat in niste zombi politici ai ciumei rosii. Cel mai bun exemplu este postacul: unu.
3
0
Inainte de a va da cu parerea studiati prerogativele presedintelui, guvernului, parlamentului. Habarnisti inculti si analfabeti scoliti in tainele prostiei meschine.
4
0
si de ce l-as vota mai postacule, ce a facut asa bun in primul mandat ca sa-l merite si pe al doilea?
5
5
Mare prostanac e presedintele asta.si fatalau prost pe deasupra.are ceva de fetita in el.cred ca plange cand se supara rau ca inca nu are partidul lui
5
6
tu esti prost ca nu l votezi?
6
5
Prosti sunt cei care te voteaza
5
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272