REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
8.4° Constanța Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Klaus Iohannis, despre plecările în scandalul "azilelor groazei"

Klaus Iohannis, despre plecările în scandalul "azilelor groazei"

Andreea VREJOIU 17 iulie 2023 | 18:45 585

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat luni, că demisiile celor doi miniștri - Marius Budăi și Gabriela Firea - sunt suficiente pentru moment, în contextul în care au fost lansate acuzații și i s-a cerut demisia și adresa Ralucăi Turcan, care a condus ministerul Muncii în mandatul premierului Florin Cîțu și a avizat "azile ale groazei".

Klaus Iohannis, despre plecarile in scandalul 'azilelor groazei'

Klaus Iohannis a mai spus că este important să fie găsite toate persoanele care s-au făcut vinovate de grozăviile petrecute în aceste centre, iar în ceea ce le privește pe cele două ministre care vor prelua portofoliile de la Muncă și Familie, Simona Bucura-Oprescu și Natalia Intotero, probabil acestea vor depune miercuri jurământul.

"Acum cred că demisiile politice au fost suficiente pentru moment. Este importantă să fie găsite toate persoanele care efectiv s-au făcut vinovate de grozăviile care au fost descoperite. Pe de altă parte, acele două portofolii așteaptă noi titulari. Premierul m-a informat despre intenția de a propune două persoane și probabil miercuri vor depune jurământul", a declarat Klaus Iohannis, înainte de a participa la Summitul UE - CELAC.

Consiliul Politic Naţional al PSD s-a întrunit, luni, într-o şedinţă online în care a validat noile propuneri pentru ministerele Muncii și Familiei, după ce săptămâna trecută Marius Budăi și Gabriela Firea au demisionat.

Simona Bucura-Oprescu a fost propusă pentru ministerul Muncii, iar la ministerul Familiei, PSD a propus-o pe Natalia Intotero.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut aceste declarații înainte de reuniunea UE - CELAC, la care participă luni şi marţi. Este al treilea Summit Uniunea Europeană - Comunitatea Statelor Latino-Americane şi Caraibiene (UE - CELAC) care se desfășoară la la Bruxelles, primul de acest fel în ultimii opt ani. Reuniunrea are drept scop principal relansarea parteneriatului UE - CELAC, în contextul evoluţiilor geopolitice internaţionale complexe, influenţate inclusiv de războiul Rusiei împotriva Ucrainei, arată Administrația Prezidențială.

Parteneriatul reînnoit se va axa în mod prioritar pe conectivitate sustenabilă, sprijinirea tranziţiei verzi şi a digitalizării, creşterea rezilienţei lanţurilor valorice de pe cele două continente, reafirmarea importanţei multilateralismului, a principiilor Cartei ONU, a bunei guvernanţe şi a valorilor democratice.

Şeful statului susţine importanţa cooperării UE - CELAC pentru gestionarea noilor provocări globale, a crizelor complexe cu care se confruntă ambele regiuni, dar şi a noilor oportunităţi de dezvoltare care pot fi fructificate printr-o cooperare mai aprofundată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa trexit si k***t CEL MARE! HOHA Muyanos Iohannus KAP DA MAMUT)!!
0
0
Taiati pensiile speciale la magistrati si judecatori, reduceti salariile de 20.000 lei si pensionati-i la 65 de ani. Sunt niste profitori ordinari care judeca stramb si iti trantesc o sentinta prin care maresc nedreptatea facuta de institutiile statului. De asa dreptate sa aveti si voi parte toata viata. Dupa ce ca muncim noi ca sa va imbuibati voi, mai va bateti joc cu sentintele pe care ni la dati. Sunteti inamovibili nu ?
1
0
Au platit cu functia cei care au primit cartoful fierbinte. Aia care a incalzit cartoful nu plateste nimic. Asa e in politica romaneasca. Raluca Turcan are sustinerea PNL. Asta inseamna un singur lucru. Ori face o.ral de le intra cearsaful in cwr ori da din cwr la ambasade pana le deseneaza harti pe cearsaf.
1
0
Ar trebui sa isi dea el demisia pt conditiile de groaza din tara.
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468