REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Klaus Iohannis explică modul în care rachetele rusești din Ucraina afectează direct și grav România

Klaus Iohannis explică modul în care rachetele rusești din Ucraina afectează direct și grav România

Cristina BĂRBUCEANU 24 noiembrie 2022 | 14:04 781

Președintele Klaus Iohannis a explicat că, în acest moment, România are o problemă foarte mare din cauza faptului că trimitem electricitate către Republica Moldova, dar interconectările dintre cele două țări trec prin Ucraina și astfel energia din România nu mai ajunge la destinație, din cauza bombardamentelor rusești.

”Interconectarea dintre România și Moldova: evident că noi ajutăm Moldova. Până în momentul de față am livrat tot ce ni s-a cerut, însă aceste sincope în alimentarea cu electricitate apar dintr-un motiv foarte clar. Interconectările dintre România și Republica Moldova sunt total insuficiente, acest domeniu nu a fost tratat serios ani de zile.

Chiar dacă România oferă electricitate Republicii Moldova, multe dintre interconectări trec prin Ucraina și este normal că sunt afectate. Lipsa interconecătărilor cu Moldova este o problemă reală. Știu că se lucrează, dar nu putem avea rezultate în câteva săptămâni.

În perspectivă, pe termen mediu și lung, noi vom putea ajuta mult mai mult Moldova, dacă vom avea interconectări.”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a fost întrebat și despre noile sancțiuni împotriva Rusiei, dar a explicat că în acest moment nu există nimic adoptat.

”Este nevoie de măsuri mult mai ferme împotriva Rusiei, se lucrează, dar deocamdată nu există claritate în privința măsurilor care vor fi luate. Pe măsură ce vom avea ceva cert, vom oferi și informații publice”, a spus Klaus Iohannis, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe ochii tai
1
0
onanis, tu tradatorule vanzator de tara afectezi cel mai grav Romania
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367