REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Klaus Iohannis, MESAJ despre importanța drepturilor OMULUI, în anul în care românii au fost AMENDAȚI cu sume uriașe

Klaus Iohannis, MESAJ despre importanța drepturilor OMULUI, în anul în care românii au fost AMENDAȚI cu sume uriașe

Replica API 11 decembrie 2020 | 22:56 1848

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis joi, 10 decembrie a.c., un mesaj cu prilejul Zilei Internaționale a Drepturilor Omului.

Piatră de temelie în evoluția protecției drepturilor fundamentale în lume, Declarația Universală a Drepturilor Omului ne reamintește astăzi atât de realizările umanității în apărarea unor cauze majore, cât și de restanțele care încă există, de nevoia reconectării voinței politice la acest deziderat, inclusiv prin mobilizarea resurselor și eforturilor în această direcție.

Cei peste 70 de ani care au trecut de la adoptarea acestui angajament global ne arată că e nevoie de un permanent efort pentru menținerea progreselor realizate. Victoriile obținute s-au realizat cu imense sacrificii din partea celor care au luptat împotriva discriminării și a abuzurilor, militând pentru implicarea statului în protejarea drepturilor, pentru acces la justiție, educație, sănătate sau oportunități de dezvoltare corespunzătoare. Datorăm un profund respect cetățenilor și entităților publice sau private angajate în lupta pentru apărarea drepturilor omului, cărora se cuvine să le mulțumim pentru efortul constant pe care îl depun în această direcție.

Ziua Internațională a Drepturilor Omului nu are doar o semnificație aniversară, ci este un prilej pentru ca fiecare dintre noi să reflecteze asupra rolului pe care îl poate avea în respectarea și protejarea drepturilor celui de lângă noi, în responsabilitatea pe care trebuie să o manifestăm față de semenii noștri.

România a făcut progrese importante în garantarea și apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor săi, instituțiile statului dovedind, poate în acest an mai mult ca niciodată, cât de important este ca acțiunile lor să rămână permanent subsumate interesului public.

Este nevoie ca, în viitor, acțiunea statului să consolideze această direcție prin asigurarea unor standarde înalte de protecție a drepturilor și libertăților constituționale, prin legi clare și mai ales printr-o punere în aplicare eficientă și responsabilă a lor, toate acestea având ca efect modernizarea reală a țării noastre.

Când drepturile unui cetățean sunt încălcate, drepturile tuturor celorlalți sunt afectate. Tocmai de aceea, respectul pentru drepturile fundamentale rămâne parte din crezul meu, ca Președinte al României și ca cetățean al acestei țări, și din angajamentul ferm pentru un stat în care pacea socială, demnitatea umană și libera dezvoltare a personalității umane sunt valori asumate la cel mai înalt nivel, scrie ştiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ca faceti cand va moare poporul pentru ca e prost ??? Ii fortezi sa traiasca si daca trebuie le dai si muie !!! Ca mortii nu mai folosesc la nimeni. Nici la neamurile lor !!! Da-v-as muie cu cacat !!!
1
0
Ne intoarcem cu cincizeci de ani in urma, daca nu scapam de asta.
9
2
kaklaus wiermer prostanis,l-ati,l-am votat,il aveti ,il avem...
10
2
degeaba mai comentati aici,atita timp cit pe ei ii doare'n pula si isi fac mendrele cum vor,netinind seama nici de constitutie ,nici de drepturi ,nici de nimic!aia isi pun masinile cu girofarurile pornite de parca cine stie ceare cacat!nenorociti!nu ajunge ca e ce e,sa mai amplifice si ei....capete seci!jeguri!
9
1
Demagogie pura! Sau,mai pe romaneste mancator de kkt.
13
2
Chiar nu este nevoie de un presedinte de tara ca sa citeasca niste lozinci . Vorbe in care nu crede,asta rosteste Iohannis,un tip rece si complet indiferent la suferintele si nevoile romanilor in general. Cuvinte fara empatie,parca scoase de un aparat cu difuzor vechi.Care drepturi? Poate drepturile abuzatorilor de a-si face de cap oricand vor ei.
14
1
mangle,Ne am saturat de textele tale obosite si fasite...la cacat cu tine!
14
2
ieri,ne-a citit sacaz mare despre corupti,coruptie si cat este el de cooperant cu hotz industrii si ceilalti participanti la devalizarea romaniei,azi despre drepturile originale de care beneficiem,maine ne va vorbii despre libidoul rapandulei si guvernul lui nou,nout
11
1
DICTATURA INTELIGENTA
14
1
inca un mesaj de pe prompter
15
2
Uite cum ne invata butoiul cu kkt de la cotroceni. Bai pula belita, mars in mortii ma-ti cu tot cu textele tale obosite. Vedete-as mort de craciun jigodie ce esit. MUIE PNL
14
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272