REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Klaus Iohannis, mesaj și pentru urechile noului Guvern

Klaus Iohannis, mesaj și pentru urechile noului Guvern

Replica API 10 decembrie 2020 | 21:17 2108

Președintele Klaus Iohannis a trasmis un mesaj de ”Ziua Internațională Anticorupție” și acesta poate fi considerat unul pentru urechile noului Guvern, asta pentru că Iohannis vorbește despre corupție, nepotism și abuz de putere.

”Ziua Internațională Anticorupție, instituită prin Convenția Națiunilor Unite împotriva Corupției, reprezintă un prilej de a ne reaminti că eforturile noastre, ale tuturor, pentru o societate mai bună, în care integritatea este asumată la orice nivel, trebuie să continue într-un mod susținut.

Corupția este un fenomen complex, adânc înrădăcinat în practicile celor care urmăresc folosirea puterii publice în interes personal sau de grup. Într-un sens larg, corupția nu vizează doar luarea și darea de mită. Mituirea, nepotismul, abuzul de putere sunt toate forme ale acestui flagel care erodează, de fapt, dezvoltarea unei societăți.

Fie că vorbim despre corupție politică, financiară, administrativă sau academică, corupția din sistemul sanitar sau din educație, este absolut fundamental pentru sănătatea statului și a societății ca acest fenomen să fie combătut cu fermitate de instituțiile responsabile. Dimensiunea sancționatorie trebuie să fie, într-adevăr, de natură să descurajeze aceste comportamente nocive care fac mult rău societății și îi frânează progresul.

În același timp, fără un efort preventiv sistemic, axat pe construirea unei culturi a integrității, combaterea faptelor de corupție nu va fi suficientă. Sistemul de educație formează viitori cetățeni, iar asumarea unor valori comportamentale și interiorizarea lor se realizează încă din primele etape ale dezvoltării tinerilor. Este, așadar, nevoie să se discute mai mult despre valori și despre moralitate în școli, într-un mod practic, interactiv.

Progresele societății românești din ultimii ani în ceea ce privește lupta anticorupție sunt vizibile, dar efortul instituțiilor în această direcție trebuie să fie unul continuu și susținut, respectând întru totul principiul potrivit căruia nimeni nu este mai presus de lege. Este nevoie deopotrivă și de o atitudine fără echivoc a cetățenilor față de actele de corupție, care să se traducă prin toleranță zero față de cei care recurg la asemenea acte.

Profund atașat valorilor democratice și principiului statului de drept, am acționat și voi acționa în continuare pentru o construcție legislativă și instituțională care să se constituie într-un catalizator al unei Românii dezvoltate, construite pe integritate, onestitate și bun-simț.”, scrie Klaus Iohannis, potrivit ştiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai bine vorbeste plavanule cum ai reusit din munca cinstita si din meditatii sa iti cumperi 6 case. Nu cumva ai vandut si ceva copiii in afara ? Plavan mincinos ce esti tu. Sper sa nu iti termini mandatul si sa ajungi la parnaie pentru toate faptele tale si ale primei doamne.
1
0
johanel este cel mai corect si cinstit !!! la averea care o are cred si eu !!!
1
0
Desi nu imi place foarte tare Iohannis aici are perfecta dreptate!!! MORALA si MORALITATE nu sunt simple vorbe azvarlite in vant!!! O societate fara MORALA si fara un COMPORTAMENT INTEGRU ESTE PANDITA DE MARI PERICOLE si PRIMEJDII!!!
1
1
Asta vorbeste de funie in casa spanzuratului.
2
1
toate astea sunt mangle,frectii,gogosi,iordane sa inghita gugulanii
7
1
ar fi sa pariez pe ceva - mai degraba castig premiul cel mare la 6 din 49 decat prinde asta finalul de mandat.
10
1
nu o da de gard cu americani si cu Ciuca daca faci asta pentru alegatori esti cel mai prost presedinte care l-a avut Rominia pina acum
13
3
,, hot de case vinzator de copii ,, propaganda psd inca mai e vie in capetele seci De 65 % voturi nu v-a amintiti ? i-ati taiat mai toate atributiile si pirghiile de conducere si acum ce sa vezi ? nu-i bun de nimic ! jigodii psd !
7
11
Hotul de case - n-o spun eu, a stabilit-o o instanta!- lupul moralist... Trista tara!
17
2
bai muie pe tine nu te vezi?
15
2
Si cum ar putea presedintele lupta cu , coruptia.. Voi i-ati taiat din atributii.. Ati mai si macelarit legile justitiei...
5
16
putin,foarte putin,la cata coruptie si hotie este ar trebui mai multe zile ,macar cat numarul sarbatorilor cu cruce rosie,dar ce sa ceri daca marele gangav de abia a agonisit sase casute plus ca va beneficia de castel de protocol tot restul vietii
14
3
Plictisitor ca reclamele la tigai si plapumi. Nimic nou,nimic pentru romani. Bla,bla,bla.
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212