REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Klaus Iohannis: Numai împreună putem garanta securitatea euroatlantică și pacea românilor! Video

Klaus Iohannis: Numai împreună putem garanta securitatea euroatlantică și pacea românilor! Video

Replica API 7 martie 2022 | 19:26 1557

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, au efectuat duminică, 6 martie a.c., alături de Președintele României, Klaus Iohannis, și ministrul apărării franceze, Florence Parly, o vizită în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Nicolae Ciucă, Klaus Iohannis și Florence Parly

Totodată, au fost prezenți şi ministrul Apărării, Vasile Dîncu, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu.

Vizita are loc în contextul în care Franța a trimis 500 de militari în România. Militarii francezi fac parte dintr-o unitate din Forța de Reacție Rapidă (NRF) a NATO, trimisă în România.

Din această unitate NRF, condusă de Franța, fac parte și 300 de militari belgieni. Polonia a anunțat și ea că va trimite militari pentru unitatea NRF din România.

Update ora 13:00

Președintele României, Klaus Iohannis, alături de Prim-ministrul Ciucă și ministrul francez al Apărării, Florence Parly, au ajuns la Baza Aeriană 57 de la Mihail Kogălniceanu, acolo unde au susținut o declarație de presă.

Klaus Iohannis și Florence Parly

Klaus Iohannis a transmis condoleanțe familiilor celor decedați în accidentele aviatice de la Cogealac. De asemenea, a fost ținut și un moment de reculegere. ”Această vizită are loc în clipe grele și dureroase. În urmă cu 4 zile, aviația noastră a fost greu încercată și a pierdut 8 militari. Transmit și pe această cale condoleanțe familiilor militarilor și întregul meu respect pentru tot ceea ce au făcut până acum în cariera lor”, a spus Iohannis.

Iohannis: ,,Poporul român vă este recunoscător!”

,,Poporul român vă este recunoscător. Bine ați venit în România, le-a transmis Președintele militarilor sosiți în România. Agresiunea militară declanșată de Federația Rusă împotriva Ucrainei afectează securitatea europeană. Comunitatea internațională a răspuns rapid, au fost luate măsuri pentru ajutorarea Ucrainei, au fost implantate pachete de sancțiuni foarte dure la adresa Rusiei și a Belarusului. (...) „Numai împreună putem garanta securitatea euroatlantică și pacea cetățenilor noștri. Bine ați venit în România!” le-a transmis Iohannis aliaților NATO în mai multe limbi: română, engleză, franceză, germană și italiană.

Ciucă: Alianța va lua toate deciziile necesare pentru a apăra statele membre

"Condamnăm invazia pe scară largă a Ucrainei. Deplângem pierderea tragică de vieți omenești și distrugerea cauzată de invazia Rusiei. Alianța va lua toate deciziile necesare pentru a apară statele membre" a spus Nicolae Ciucă.

Atât NATO, cât și Uniunea Europeană, au demonstrat solidaritate cu poporul ucrainean și Guvernul său. Din cauza acțiunilor Rusiei, toți membrii Alianței au fost de acord să activeze planurile de apărare ale NATO pentru a proteja alianță. E prima data când aceste forțe sunt desfășurare în context de apărare colectivă" a mai spus Ciucă.

,,Le mulțumesc militarilor prezenți, români, americani, belgieni, francezi, olandezi, precum și tuturor militarilor aliați. Doamna ministru, vă rog să primiți mulțumirile României pentru decizia Franței de a fi alături de România în aceste momente dificile.Celor 500 de militari francezi li se vor alătura alți 300 de militari belgieni”, a conchis Nicolae Ciucă.

Florence Parly

Ministrul francez al Apărării, Florence Parly, a oferit o declarație în limba română:,,E o onoare să fiu aici, chiar dacă aș fi preferat să fie în alte circumstanțe. Doresc să transmit condoleanțe pentru cei 8 militari români decedați în misiune. Făceau parte din aceasta bază în care ne aflam astăzi. Din 24 februarie încoace, avem război în Europa. În urmă cu câteva săptămâni era inimaginabil. Iată că astăzi e război. Pentru acest război singurul responsabil e Putin. A încălcat toate angajamentele, a ales violenta și forța”, a mai spus ministrul francez.

Update ora 14:40

Declarațiile de presă au fost finalizare. În continuare, oficialii discută cu militarii sosiți în Baza Aeriană 57 de la Mihail Kogălniceanu.

Vă reamintim că, pe 1 martie a..c., alţi 235 de militari francezi şi mijloace tehnice, din cadrul Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy, conduşi de colonelul Vincent Minguet, au sosit în Baza 57 Aeriană "Mihail Kogălniceanu".

Astfel alăturându-se celor 40 de militari deja ajunşi în ultimele zile în România, informa Ministerul Apărării Naţionale.

Nicolae Ciucă și Florence Parly

În total, 500 de militari francezi şi 300 belgieni, parte a componentei terestre a Forţei de Răspuns a NATO, se vor alătura militarilor români în cadrul măsurilor dispuse pentru consolidarea Flancului estic al Alianţei.

Video:

M.P., M.O., A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272