REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Klaus Iohannis răspunde dur Austriei, după acuzațiile cancelarului: 'Nu dorim să se vorbească despre noi fără noi'

Klaus Iohannis răspunde dur Austriei, după acuzațiile cancelarului: 'Nu dorim să se vorbească despre noi fără noi'

Cristina BĂRBUCEANU 23 noiembrie 2022 | 16:07 2412

Președintele Klaus Iohannis a respins miercuri, în Letonia, acuzațiile cancelarului austriac care explică posibila opoziție a țării sale pentru aderarea României la Schengen prin prisma faptului că 75.000 de migranți ar fi traversat ilegal România, Bulgaria și Ungaria.

„Romania e pregatita de 11 ani sa devina parte a spatiului Schengen, acest lucru a fost demonstrat acum 11 ani cand expertii au facut verificari aprofundate. Oare dupa 11 ani Romania mai este pregatita? S-a dorit pe anumite sectoare inca o aprofundare a acestei verificari, care s-a facut saptamana trecuta, la care au participat experti din CE. Raportul este si de aceasta data foarte pozitiv, indeplinim toate cerintele pentru a fi parte a Schengen.

Intre timp au mai aparut politicieni, probleme pe are putem sa le inteleg, cu migratia, insa chiar daca le intelegem, trebuie sa clarificam si noi niste lucruri. Romania nu a fost, nu este si nu va fi o tara care permite migratia necontrolata. Am auzit si eu ca partea austriaca a venit cu niste date care dupa parerea nostra trebuie sa fie foarte atent verificate. Repet, prin Romania nu va exista un flux migratoriu necontrolat, noi stim de unde vin migrantii si pe unde trec si aceste lucruri vor fi explicate si partii austriace.

Cert este ca nu prin Romania si nu din Romania vin acesti migranti. Ruta balcanica este problematica, stim acest lucru, dar Romania nu este parte din ruta balcanică de migrație ilegală.

Nu dorim sa se vorbeasca despre noi fără noi”, a reacționat, miercuri, Klaus Iohannis, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pozitia si sustinetile lui johales sunt ca sarutul lui iuda sau lepadatea lui Petru de Hristos aparent sa para ca nu are amestec in ilegalitatile din Austria..putin fata de noul premier al Austriei..dar nucred ca Iohanes nu stie despre traficul de tigarete cu Ukraina si traficul platit din vamile romaniei care se negociaza pe surse din spate si intelegeri din priviri in vami...asa ca romania cum a fost guvernata administrata de politicul lui johales nu are cum sa primeasca accesul la europa...
0
0
Au venit reprezentantii QMV si l=au potolit pe presedinte.
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367