REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Klaus Iohannis reacționează după decizia CCR pe Codurile Penale: „Solicit coaliției PSD-ALDE să abandoneze pretinsa reformă în domeniul penal“

Klaus Iohannis reacționează după decizia CCR pe Codurile Penale: „Solicit coaliției PSD-ALDE să abandoneze pretinsa reformă în domeniul penal“

Replica API 30 iulie 2019 | 02:02 360

Klaus Iohannis

Judecătorii CCR au admis luni sesizările de neconstituționalitate depuse de partidele de opoziție PNL-USR și de către președintele Klaus Iohannis asupra modificărilor aduse de Parlament Codului Penal și Codului de Procedură Penală. Klaus Iohannis a reacționat la decizia CCR.

"Modificările aduse Codurilor penale de către PSD-ALDE sunt nocive și contrare Constituției

Decizia pronunțată astăzi de către Curtea Constituțională, prin care s-a constatat neconstituționalitatea legilor de modificare și completare a Codului penal și a Codului de procedură penală, sancționează, pentru a doua oară, demersul legislativ al coaliției PSD-ALDE. Această soluție arată, o dată în plus, că modificările aduse legislației penale de către coaliția de guvernare sunt nocive și contrare Legii fundamentale.

Adoptate de Parlament în numai câteva săptămâni, fără nicio fundamentare sau consultare cu sistemul judiciar și societatea civilă, modificările asupra legislației penale au avut un singur scop: protejarea infractorilor în detrimentul persoanelor vătămate, elaborarea unui întreg set de proceduri menite să slăbească statul și să încurajeze fenomenul infracțional.

În acest context, în care cele două legi au fost invalidate succesiv de către Curtea Constituțională, solicit coaliției PSD-ALDE să abandoneze pretinsa reformă în domeniul penal. Cer, de asemenea, Parlamentului să respingă în totalitate modificările aduse legislației penale și să revină asupra schimbărilor toxice operate deja în legile justiției, care s-au dovedit adevărate atentate la adresa siguranței cetățeanului.

Adaptarea legislației la standardele statului de drept, inclusiv la jurisprudența Curții Constituționale, trebuie să se realizeze cu bună credință, transparent și în urma evaluării aprofundate a impactului intervențiilor legislative preconizate.

Atenționez majoritatea parlamentară PSD-ALDE că respectarea votului cetățenilor dat la referendumul din 26 mai este obligatorie. În acest sens, este imperativă transpunerea cât mai urgentă în legislație a prevederilor Acordului Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României. Am inițiat acest Acord tocmai pentru a consfinți voința suverană exprimată de cetățenii români la referendum, în susținerea statului de drept și împotriva afectării independenței sistemului judiciar. Chiar dacă PSD și ALDE au refuzat semnarea documentului, acesta nu poate fi ignorat, iar prevederile sale trebuie duse la îndeplinire de către întreaga clasă politică", transmite Klaus Iohannis.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mu..e psd!
1
0
ma - ta sa suga pula doar , fara futut ca mai pot aparea animale ca tine . Futu-ti gura ma - tii de intretinut de gura nevestei , du - te la munca baga-ti-ai pula in gura ma-tii de pestoaica !
0
3
Nu e mai bine ca Iohannis sa abandoneze scaunul pe care sta degeaba? PSD-ul o lalaie si uite ca respunderea magistratilor nu se aplica,colcaie institutiile de abuzatori si de neica nimeni,de tot soiul de nepriceputi.Ca Iohannis se ratoieste impotriva oricui nu tine cu el este firesc,tipul isi face campanie din prima saptamana dupa ce a fost ales din eroare presedinte.
1
3
Futuva-n gura sa va f-ut de psd-eii nenorociti! De doi ani de zile numai grija HOTILOR si puscariasilor ati avut-o si numai de ei v-ati ocupat! Ati facut praf justitia si statul de drept ca ne rad HOTII si criminalii in nas! Criminalul asta de la Caracal, care ucis cu bestialitate o tanara de numai 15 ani, o sa beneficieze si el de legile ticaloase ale lui tudorel toader si-o sa beneficieze si el de rescursul compensatoriu! Toate legile pe justirtie initiate de nicolicea, iordache, serban nicolae, puse in opera de sluga psd-ului tudorel toader toate ANULATE!
3
4
Din cauza incompetentei marilor juristi pesedisti vom ramane cu greselile actuale din codurile cu pricina. Ele trebuiesc corectate dar nu ca la nivel de mafiot, diletant in ale dreptului,.
3
1
dulapul din SIBIU VREA INCA UN MANDAT CALDUT
4
5
Incep sa apara pe rand monstrii la TV, mai intai monstrul psihopat iar acum monstrul nesimtirii Mutalaul - ieri zicea ca e profund indurerat iar azi aflam ca de 3 luni zacea in sertarul lui o petitie pentru fata disparuta iar el habar navea se ducea linistit in vacanta - asta e IOHANIS UN MONSTRU AL NESIMTIRII SI O RUSINE NATIONALA !!
4
4
SA ITI DAU MUIE NON STOP FASCISTULE SAMANRA DE LA DR MENGEL
4
5
KWI infractorul nr. 1 al tarii. cere iar demisia Guvernului cum a facut si dupa Colectiv.
8
4
V-ati intrebat cine sunt cei trei sefi mari de la STS si de unde provin? Ei bine, tori trei sunt din... SIBIU! Verificati, daca aveti vreo indoiala. Si-atunci, ne miram de ce adormitul din deal a tacut atatea zile? Il acuzau pe Dragnea ca si-a adus Teleormanul in Bucuresti... Cata ipocrizie! Cat mai putem suporta nesimtirea asta?! Suntem luati de prosti de unul ce se crede prea destept... E o rusine!
9
3
Porcul asta de Caine care are toata familia in Germania, sta in Romania doar pentru ca vrea binele la romani..Ce prost il mai poate crede pe spionul asta fascist ordinar?? Ca primar al Sibiului a recuperat toata averea fascistilor ramasa in Romania si nimeni nu zice nimic..Nimeni nu vede nimic. Bai romanilor, in ce lume traimmm, bai? Tara e condusa doar de spioni straini si ne vaitam in ce cacat fara de margini am ajuns..Achtung, Gestapoo!!
13
5
Sah mat pt ei asta,pai crapa Mazare Si ministru l ati nenoricit si pe Nea Moga cu aia tanara sefa de cabinet ca venise cu planu' si dvs le stricati joaca cu fostele
3
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272