REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
6.4° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Klaus Iohannis și Volodimir Zelenski, declarații de presă comune la Cotroceni. Video

Klaus Iohannis și Volodimir Zelenski, declarații de presă comune la Cotroceni. Video

Andreea CONDURACHE 10 octombrie 2023 | 15:23 744

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, marţi, la Palatul Cotroceni pe omologul ucrainean, Volodimir Zelenski, cu prilejul vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România. Cei doi șefi de stat au semnat ridicarea relației dintre cele două țări la nivel de parteneriat strategic.

Klaus Iohannis si Volodimir Zelenski, declaratii de presa comune la Cotroceni. Video

În jurul orei 15:15, Președintele Klaus Iohannis și președintele Ucrainei Volodimir Zelenski susțin declarații de presă la Palatul Cotroceni.

„Această vizită are un caracter istoric pentru relația biletarală și transmite un mesaj puternic privind angajamentul nostru constructiv. Am decis azi împreună să începem concret procesul pentru a ridica relația biletarală la nivel de parteneriat strategic. Am semnat o declarație comună care evocă acest cadru principal de cooperare. Ne concentrăm pentru a ajuta Ucraina să câștige războiul dar avem datoria și responsabilitatea de a ne proiecta relația pe termen lung. Vom continua sprijinul, inclusiv cel militar, cât este necesar, până la victorie”, a declarat Klaus Iohannis.

Volodimir Zelenski a declarat că este bucuros să viziteze Bucureștiul, aceasta fiind „prima vizită de la începutul agresiunii ruse împotriva Ucrainei, împotriva libertății”. Liderul de la Kiev a mulțumit „întregii Românii pentru susținerea și ajutorul acordat Ucrainei și cetățenilor Ucrainei în această perioadă dificilă și dură”.

Discursul președintelui Zelenski:

„Sunt foarte bucuros să vizitez Bucureștiul. Vă mulțumesc domnule președinte, mulțumesc tuturor românilor pentru susținere și ajutor în această perioadă grea. Îmi aduc aminte cât de călduros au fost întâmpinați oamenii noștri. România ne-a ofrit sprijin militar și umanitar.

România a ales Ucraina în cel mai dificil moment al istoriei noastre. Am discutat despre securitate în regiunea Mării Negre. Am vorbit de infrastructură, despre deschiderea unor punte de trecere noi la granița comună. Am vorbit și despre minoritățile naționale.

În România vor fi antrenați piloții ucraineni și am discutat despre asta cu președintele României. Am discutat despre solicitările noastre militare. În România se cunoaște bine cât de periculos este terorismul rusesc, cât de periculoase sunt dronele și rachetele care atacă satele de lângă granița României.

Se înmulțesc porturile de pe Dunăre care asigură necesitățile de alimente pentru alte țări.

Va începe sa funcționeze un coridor pentru cereale prin Republica Moldova. Suntem convinși ca și Ucraina și Moldova vor deveni membre ale Uniunii Europene”, a declarat la Cotroceni președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

 

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
❤️ Fete fierbinți te așteaptă --- X18.FUN
0
0
Ca in 40 iar am ales tabăra greșita tot speram ca Ucraina va învinge slabe speranțe
2
0
Doua grseli ale istoriei: plavanis, vanzatorul de tara si piticul, mascariciul cersetor!
2
0
Mancati rahat cu 2 linguri, trolilor AURolaco-SOSocisti putinisti tradatori ! Rusine, ignorantilor! Si noi credeam despre ucraineni ca sunt la fel de SATANlSTl ORCI RUSI ca mai toti din fostul URSS, pana la inceperea acestui conflict in 2013/2014, agravat in 2022. Purul adevar e ca pana la 24 februarie 2022, cei mai multi spioni rusi, tradatori/"agenti rusi", putinisti separatisti putinisti erau in ORDINEA ASTA: Ucraina - Moldova - Romania. Uite ca dupa 24 februarie 2022, topul este exact invers. In UCRAINA nu mai exista aproape deloc "agenti rusi"(exceptand invadatorii), in Moldova au ramas tot atatia, mai ales daca luam in calcul si "transnistrienii", iar in ROMANIA exista acum cei mai multi "putinisti/agenti rusi" rusofoni tradatori de tara si de neam. DUBLU decat avea Ucraina inainte de 2014. Va vine sa credeti? Romania a carei pamanturi romanesti au fost invadate de 12 ori in istorie de orcii rusi, sa aiba"MILIOANE"de AURisto-SOSoci care il aplauda pe Putin "Z" si cer ROXIT 2024?
31
2
comediantul istet merge din tara n tara ca alfel ia ...papara ! a distrus o tara ,a omorat floarea ei de tineret sa l invinga pe putina din orgoliu si indemnat de altii care i doare la basc! vroia premiul pacii in focul razboiului ce putea fi ocolit!
9
31
Du-te acasa Zelinnski in SUA
10
31
Se vede caracterul isteric al lui "Joha-i-nis-tic" care a terminat dărâmarea Rromanicacai!!!! (Pupindosismul americanosilor se vede)!!!
9
32

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407