REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
18.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Klaus Iohannis - Sportivii profesionişti vor putea să înceapă cantonamentele după 15 mai

Klaus Iohannis - Sportivii profesionişti vor putea să înceapă cantonamentele după 15 mai

Replica API 5 mai 2020 | 00:00 1016

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni că sportivii de performanţă vor putea reîncepe cantonamentele începând cu 15 mai, dar doar "în condiţii foarte speciale", precizând totodată că nu vor reîncepe competiţiile sportive decât "după o perioadă suficient de lungă de pregătire".

"Este încă un aspect destul de important pe care l-aş menţiona pe scurt, care se referă la sportivi. Sportivii de performanţă vor putea, în condiţii foarte speciale, care vor fi detaliate de specialişti, să înceapă cantonamentele, dar nu vor începe competiţiile sportive decât după o perioadă suficient de lungă de pregătire - deci, atenţie, pentru sportivii de performanţă. Bazele sportive nu se redeschid pentru amatori - atenţie, ca să nu fim greşit înţeleşi. Deci, cantonamentele, dar numai în condiţii speciale, pentru profesionişti", a declarat Iohannis.

În ceea ce priveşte sportul amator, preşedintele a afirmat că acesta va fi permis doar individual, rămânând în vigoare şi după 15 mai interdicţia întâlnirilor între mai mult de trei persoane.

"Este posibil să se iasă, de exemplu, pentru sport individual, pentru mers cu bicicleta în afara localităţii sau altele. Deci, sporturile individuale vor fi permise - atenţie, individuale! Rămâne restricţia că sunt interzise întâlnirile cu mai mult de trei persoane. Asta se aplică, evident, şi atunci când mergem să facem mişcare în aer liber", a mai spus Klaus Iohannis.

Niciunul dintre loturile naţionale şi olimpice ale României nu au mai efectuat pregătiri centralizate de la jumătatea lunii martie, când Ministerul Tineretului şi Sportului a trimis o adresă către toate centrele sportive naţionale prin care cerea sportivilor să evacueze bazele în contextul pandemiei de coronavirus, conform agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
io am inceput deja la coniac-canoe, halbere si sticlism.Hik
2
0
apucati-va de sport de performanta daca vreti sa iesiti din casa,sau deveniti informatori pt secu dar din pacate toate posturile au fost ocupate de pilosi,.oferta prea mica pt cererea atat de mare
2
0
Sportivi incep sa miste iar noi trebuie sa stam in casa ca asta ni le fura!!!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212