REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Kovesi: E un festival disperat al inculpaţilor; nu am nici un motiv să îmi dau demisia

Kovesi: E un festival disperat al inculpaţilor; nu am nici un motiv să îmi dau demisia

Replica API 15 februarie 2018 | 00:59 357

"Nu cred că acest atac e întâmplător. E un festival disperat al inculpaților. Aici nu e vorba despre Kovesi, sau despre procurorul șef al DNA. DNA nu e un om, e o instituție. Acest atac nu e despre Kovesi, ci despre procurorii care și-au făcut treaba, vizează umulirea statului și a cetățenilor. Pentru ce suntem atacați, pentru că ne-am făcut treaba? Justiția e supusă unui atac. Ne atacă inculpați, oameni care au bani, nu oameni cinstiți, oameni care doresc să decredibilizeze actul de justiție, să ducă în derizoriu faptele de corupție.Acest atac nu este despre Kovesi, ci despre procurorii care şi-au făcut treaba şi vizează îngenuncherea poporului român", a declarat procurorul şef Laura Codruţa Koveşi, într-o conferinţă de presă la instituţia pe care o reprezintă.

"Nu e vorba de Kovesi aici, e vorba de asaltul asupra justiției, de festivalul inculpaților care vor să umilească societatea, românii. Nu am nici un motiv să îmi dau demisia, am respectat legea în tot ce am făcut", a mai spus Kovesi.

Conferinţa a fost organizată ca urmare a înregistrărilor video prezentate de Vlad Cosma, fost deputat PSD, cu Mircea Negulescu, zis "Portocală". Kovesi spune că a cerut un raport de la DNA Ploiești și pe care l-a trimis și la procurorul general.

"Eu nu am avut o discuţie cu procurorul Negulescu. Am vorbit cu procurorul Onea despre înregistrări. Mi -a spus că nu poate să îmi spună dacă este vocea lui când a fost audiat un martor. Vom continua anchetele. Nu ne-am intimidat la nicio hărţuire sau presiune. Dacă rămân aceleaşi legi, procurorii îşi pot face treaba în continuare. Eu nu am cerut niciodată apărarea unui procuror ci a sistemului judiciar. Mi-a spus că nu este vocea lui, că e un colaj. Apoi şi-a dat demisia. Nu sunt de acord cu comportamentul urât al unui procuror. Ce vorbeşte un procuror în timpul liber nu am de unde să ştiu. Eu nu am primit nicio informare despre un asemenea comportament. Eu nu pot să dau ordine unui procuror să respecte codul deontologic. Am avut o discuţie şi i-am cerut să plece din DNA. Să nu comparăm ce înseamnă Onea cu ce înseamnă Negulescu. Nu pot să îi cer lui Onea să demisioneze pentru câteva pasaje. Inspecţia Judiciară a spus că Lucian Onea şi-a făcut treaba. DNA Nu înseamnă Negulescu. Eu nu am dovada că vreun procuror de la Ploieşti nu şi-a îndeplinit atribuţiile", a mai explicat Kovesi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Zi de zi, secunda de secunda. Sunt politicieni pt ca aia e "aria de acoperire" a DNA, idiotule. Mai citeste si tu, prostie intruchipata, care sunt atributiile DNA si ce anume investigheaza. Tu nu te intrebi deloc de ce la evaziuni de zeci de milioane de E nu ancheteaza asta, desi legal are instrumente? Boule
1
2
Dar cum dracu se face ca ,,penalii" astia pe care-i plangi tu,sunt doar politicieni din prima linie?Nu vad pe la usile DNA nici o cacareaza amarata ca tine!
2
1
agitatie mare vad printre postacii pesede .aveti ordin de la partid? sunt disperati sefii vostri ca ajung la puscarie ?
8
4
In manipularea Kodrutei: evident ca toti cei care tipa sunt aia catalogati de actionile ei drept "penali". Caci ei sunt in contact cu ce face tampita aia. E ca si cum tu stai la masa cu cineva care bea un ceai: el iti va spune "m-a fript", pentru ca el l-a dus la gura. Tu vei vedea doar ceasca si lichidul si poate ti se va parea ok. Idioti manipulati!
12
7
Dupa comentarii vad ca majoritate doreste sa fie furati in continuare.Atunci sa sugeram statului sa le faca acte din start infractorului dracnea pe complexul Belina si sa fie intrebat fiecare baronet ce-si doreste sa fure din zona lor.La ce dracu sa mai cheltuim bani si cu amarata asta de justitie care,in opinia unor zevzeci persecuta bietii oameni.Cine sunt asazisii persecutati dlor,nu vad nici on cetatean obisnuit pe acolo ci numai mafioti de tipul lui Dragnea,clanul Cozma,Mazare,Constantinescu si Udrea.Pe astia -i plangeti,spalatilor pe creier ce sunteti!
13
9
Sunteti un circ...de doi bani...mult prea ieftin !.
10
10
Ba, ai sa razi, cu exceptia a doua virgule imperative, omul nu pare sa nu fi fost la scoala. Dar, in contextul internetului, pot fi scuzate si alea. Ce nu pricepi tu: scoala te invata cum sa folosesti cuvintele, nicidecum nu iti da un set de cuvinte de folosit pe restul vietii. Si omul chiar are dreptate.
7
4
Lupta intre grei. Normal ca nu vrea sa dea puterea din mana. Sunt la fel si unii si ceilalti.
8
9
muie imbecililor care voteaza pcr in continuare
19
8
Ai cam facut-o de oaie Codruta. De ce nu ai iesit public a doua zi, de ce l-ai lasat pe Onea? Cred ca disperarea mai mare este a ta. Incep sa iasa scheletii de prin sifoniere. Si cine stie cati o sa mai iasa. Cica lupta anticoruptie. Mai rau ca mafia italiana.
15
17
Am avut toata admiratia ptr doamna Kovesi, dar mi-am schimbat parerea. Sa minti chiar in halul asta mi se pare cam deplasat. Am vazut o tara intreaga la televizor inregistrarile. Asa ceva chiar nu este permis. Si doamna Kovesi le ia apararea procurorilor infractori. Rusine
16
19
"Never let them see that they get to you". Intr-adevar, cei bogati ataca. Averi facute pe furt si minciuna. Acum se apropie "manuta" justitiei de ei si se vad impinsi sa- si foloseasca toate armele pentru a lovi DNA-ul. De ce nu ataca altceva?!. Cu ce ii deranjeaza DNA-ul? De ce nu se iau acestia de vreun oarecare de pe strada, si numai cei sus-pusi sunt vizati?
22
10
Nu am vazut in viata mea un discurs mai gaunos si mai penibil si o persoana care sa minta cu atata tupeu. Doamne, cine a ajuns sa conduca institutiile statului!...Romani, fugiti din tara asta cat mai e vreme!
16
21
Frumos limbaj ai.. Mai trebuie sa mergi un pic pe la scoala..
18
14
Eu va plimb dragi romani pana va vine rau.Gasca mea de golani va da la muie oricand.Eu sunt o mare javra...o javra internationala.
17
28

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108