REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
18.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

La ANR, femeia de serviciu și casierii iau spor pentru siguranța navigației!

La ANR, femeia de serviciu și casierii iau spor pentru siguranța navigației!

Mirela PASCAL 20 octombrie 2023 | 00:00 16514

Zeci de mii de lei pe lună și alte sporuri nesimțite, printre care și unul de consemn la domiciliu, iau angajații de la Autoritatea Navală Română, condusă de Cosmin Dumitrache. Așa arată datele oficiale ale instituției de stat, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor. De aceste sporuri nu se va atinge coaliția și premierul Marcel Ciolacu, cu măsurile sale fiscale menite să echilibreze deficitul bugetar. O femeie de serviciu, de exemplu, de la ANR ajunge să câștige până la 5.000 de lei, iar un conducător de șalupă ia aproape 500 de lei în plus doar ca să stea acasă, sigur, fiind la dispoziția angajatorului oricând și la orice oră.

La ANR, femeia de serviciu si casierii iau spor pentru siguranta navigatiei!Sediul Autorității Navale Române (stânga) și Cosmin Dumitrache, șeful ANR (dreapta)

Despre salariile de la ANR s-a tot vorbit, de-a lungul timpului, așa cum s-a vorbit și despre faptul că s-au acordat bani angajaților în mod ilegal. Și nu am spus-o noi, ci chiar Curtea de Conturi, prin 2018, în urma unui control. De exemplu, trei ani la rând la ANR au fost efectuate plăți nelegale, reprezentând drepturi de natură salarială (servicii turistice, de tratament și odihnă, inclusiv transportul pe perioada concediului de odihnă; ajutoare pentru boli grave și incurabile, urgențe medico-chirurgicale), ajutoare suplimentare și adaosuri bănești (sume acordate la naștere, deces salariat, deces persoane – soț, soție, copil, părinți și socri) acordate salariaților cu încălcarea prevederilor legale privind salarizarea personalului din fonduri publice. De asemenea, s-au acordat așa-zise drepturi salariale persoanelor detașate de la entități private, angajate nelegal, cu încălcarea restricțiilor bugetare impuse instituțiilor publice.

Un alt exemplu de sifonare a banilor publici au fost cheltuieli cu combustibilul autoturismului și cu salariul conducătorului auto pus la dispoziția Ministerului Transporturilor. De-a lungul timpului, Curtea de Conturi a depistat nereguli şi în ceea ce priveşte contravaloarea asigurărilor voluntare de viață și de sănătate pentru salariați, cu încălcarea prevederilor legale privind salarizarea personalului din fonduri publice.

În fine, şefii ANR au băgat adânc mâna în bugetul instituţiei prin cheltuieli de cazare și transport neefectuate, ca urmare a neparticipării personalului la cursurile de pregătire profesională conform graficului prestabilit. Lăsând la o parte aceste aspecte, despre care nu știm să se fi remediat sau să se fi stopat, angajații ANR beneficiază de sporuri de-a dreptul nesimțite, ajungând să câștige, la final de lună, mai bine de 10.000 de lei. Un șef serviciu are norocul de a avea leafa cât a directorului general, aproape, dacă îi calculăm toate sporurile încasate.

Șoferii de la ANR iau bani să stea acasă!

Un casier câștigă un salariu de 5162 lei, dar și un spor de aproape 400 de lei pentru condiții vătămătoare sau periculoase. Culmea, mai bifează spor pentru siguranța navigației de 791 lei. Oare ies pe mare să încaseze bani?!

La ANR, femeia de serviciu si casierii iau spor pentru siguranta navigatiei!

De altfel, toți angajații ANR iau sporuri pentru siguranța navigației, inclusiv femeia de serviciu care, pe lângă salariul de 4358, și sporul de condiții vătămătoare de muncă (?!), iau și spor pentru siguranța navigației de 237 de lei, ajungând în final să câștigă undeva la 500 de lei pe lună. Cât un inspector de specialitate, cu studii superioare...

Și, nu am spus tot! Șoferii de la ANR iau bani să stea acasă. Da, ați auzit bine! Pe lângă salariul de 4626 lei, și sporul de condiții vătămătoare de 157 lei, dar și cel al siguranței navigației, de 314 lei,  mai iau un spor de consemn la domiciliu de aproape 500 de lei.

La ANR, femeia de serviciu si casierii iau spor pentru siguranta navigatiei!
Persoanele care beneficiază de sporul de consemn la domiciliu de 15% sunt oricând pregătite să răspundă la solicitările angajatorilor pentru începerea activității. Acesta poate ajunge și până la 25%, însă valoarea procentuală este stabilită prin contractul colectiv de muncă sau contractul individual de muncă sau prin Regulamentul Intern. Angajații care primesc spor de consemn la domiciliu trebuie să fie oricând acasă și pregătiți tot timpul pentru a pleca la serviciu. Ei nu pot părăsi localitatea fără a notifica angajatorul în prealabil și fără așteptarea acordului acestuia, singură excepție fiind urgențele de sănătate și familie. Pe lângă asta, angajatul trebuie să aibă telefonul tot timpul deschis si încărcat. În schimbul acestei disponibilități permanente, se încasează un anumit procent în plus din salariu.

Și conducătorii de șalupe sunt plătiți să stea acasă și intervină doar dacă bubuie vreo bombă pe mare

Și conducătorii de șalupe iau spor de consemn la domiciliu, cel mai mare e de 438 de lei, cel mic e de 338 lei. Altfel zis, trebuie să stea acasă și să intervină în caz că bubuie vreo bombă pe mare.

La ANR, femeia de serviciu si casierii iau spor pentru siguranta navigatiei!

Ce leafă au directorii!

Director General, de exemplu, Cosmin Dumitrache, are un salariu de 10.880 lei, la care se adaugă sporul de condiții vătămătoare sau periculoase în valoare de 920 lei și sporul pentru siguranța navigației, în valoare de 1841 lei.

La ANR, femeia de serviciu si casierii iau spor pentru siguranta navigatiei!Cosmin Dumitrache, șeful ANR

Directorul General Adjunct are leafa de 10.002 lei, sporul de condiții vătămătoare de 1.000 lei și spor pentru siguranța navigației de 2.000 de lei, în timp ce directorul economic ia salariu de 10.002 lei, spor condiții vătămătoare de 1.000 lei, spor pentru siguranța navigației de 2.000, și încă un spor pentru că are activitate de control financiar preventiv, încasat în baza art.15 Legea 153/2017, care este în valoare de 1.000 lei.

La ANR, femeia de serviciu si casierii iau spor pentru siguranta navigatiei!

Că sporurile în sistemul public au apărut precum ... pensiile speciale, nu mai este o noutate. Cine s-a descurcat să prindă un moment prielnic și a fost aproape de decident a obținut un spor. Problema este că nimeni nu face nimic pentru a stopa acest fenomen, deși el a fost semnalat inclusiv de foștii șefi care s-au perindat pe la ministerul Muncii. Toți au văzut, au vorbit, dar n-au luat nicio măsură. Până se va găsi cineva binevoitor să le sufle sporurile nesimțite de sub nasul bugetarilor, vor continua să le încaseze... iată, și dacă stau acasă!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce se întâmplă în această instituție este strigător la cer....jalee. din păcate au protecție de sus si niciodată nu vor fi verificați....sau controlați . Bravo lor
1
0
Spaga pe zi la ANR, Marpol, PSC ajunge si la 1000-1500 euro/zi...ce vorbiti voi acolo de salarii....sunt bani de braduleti odorizanti :))))
1
0
Doar unul ca CLC Timofei Gheorghe ar putea curata ANR-ul de likele
8
2
Paai dacă nu da cu mopul bine și vine vacarul de director și se împiedică nu se duce deacu anr?
7
0
Jegoșii de la sindicat și conducerea iau prema că au semnat contractul colectiv de munca
6
0
CARE E FAZA CU DIRECTORUL MEU ?
4
0
Pensionat, nu musca moarta cum vrei tu. In zare ma uit cu mandrie si curaj intotdeauna in fata, nu dupa postas.Sunt si dorm linistit si impacat. Tu, Directorul MEU ? Tot cu invidia si cu frica ?Te uiti in spate peste umar, verifici peretii de microfoane, Directorul MEU ? Doar noi stim de ce te numesc asa, sa nu uiti.
18
1
Spalatul podelei se face cu apa!! Dacă amețesc și se impiedica de mop sau matura nu este nevoie de spor de navigație????!!!????
3
0
Bine ca nu poarta ceas de 30000 eur ca jurnalistii
4
1
GrigoreSCU nu poate sta linistit la pensie pana cand nu baga batul prin gard ca de obicei. Are cateva comantarii pe aici bine tintite.
15
1
Pe tine te mai baga in seama fostii stapani, unde dadeai in primire de cand erai in Institut? Ai pensie speciala acum? Iti platesc serviciile curentul? Ce mai te dadeai ofiter acoperit? Nu vreau sa scriu cu ce. Praduiai pe toata lumea la toata lumea. Il asigurai pe un ss de loialitatea ta in timp ce respectivul avea in fata o informare scrisa de tine.
3
1
Ne mai bagam si noi in seama, ca in rest nu ne mai baga nimeni. O tinem ca surda pe mormant cu m***i. De ce? Ca s-a lepadat de mine. Cand eram scula platea M mese, sprituri si cate alea cu doua maini. Si ce-mi placea! Acum ma uit in zare dupa postas... O tin si eu cu tiranul, cu baronul, cu permisele... Ce sa fac? E greu sa fii musca moarta. Noroc ca il mai am pe Ionel si mai suflam in tucal, sa mai pritocim dejectiile.
3
0
Avem in ANR si un Ayatollah ? Tare ! Aluia mai bine i se spune TIRANUL.
27
2
Fostul tău superior, Ayatollahul de la zonala Giurgiu te mai bagă in seama ?
47
2
O sa falimentati statul ca in Grecia, stand la birou. A iesit cu batai, au murit oameni pe acolo
3
0
Au auzit si americanii cum se dau permisele de barca la ANR Giurgiu ?
24
2
Permise de condus barca sa nu uiti sa le dai.
35
3
Băi ,aveți grijă mare ,copiii lui Trump au vânat vulpi și fazani la mine în Parohie !
0
0
Ghiba si Olea si acum isi ling ranile dupa ,,prietenia,, cu acel director de zonala.
60
2
Tov Cazacu Ion de la AB CREWING sa ne spuna cum a ajuns din sef de echipaj mediocru mare comandant de nava fara sa mearga o zi pe mare ca ofiter. Cit ati dat spaga tov. Cazacu sa terminati facultatea ca IQ - ul dvs este spre zero?
13
0
Atentie la ce spuneti de Oligarh ca si-a activat trolii si misuna pe aici.
51
2
Cei mulți nu sunt nemulțumiți doar de salariu ci si de lipsa de implicare in apărarea intereselor angajaților a actualei conduceri, a șefilor direcți si indirecți, a directorilor de zonale acei baroni numiți pe viața, cat si a sindicatului.
23
1
Ai dreptate ! De ce trebuie sa vina intr-o autoritate de stat in domeniu cum este ANR oameni proveniti din navigatie cu experienta in domeniu. Mai bine sa vina zugravi, faiantari, padurari si altii care au stat cat mai departe de apa, fie dulce ori sarata. Nu iti mai bate capul cu astfel de probleme ca esti foarte departe de a le intelege.
48
4
REPLICA PREZENTATI O SITUATIE TOTAL DIFERITA DE REALITATE. CA DE OBICEI. DOAR CEI IMPLICATI IN DIF.ACTIVITATI CA INSPECTII, INMATRICULARI, BREVETE, PERMISE SI CURSURI PENTRU PERMISE DE BARCA ,...,...,...,UNDE NU PICA CI CURGE SI CURGE, ACESTIA TAC IAR RESTUL SUNT TOTAL NEMULTUMITI DE SALARIUL NET. DA, NET !
30
2
In astfel de situatii de obicei femeia de serviciu e de la SRI
21
0
vom vota aur sa va dea afara pe toti
15
4
D-LE MINISTRU GRINDEANU ,CAT MAI SUPORTI p******a DUMITRACHE ,NUMAI CAND TE UITI LA EL ITI VINE SA-I DAI PALME CU PICIORUL ! p***t,INGANFAT ,MEDIOCRU IN ALE MESERIEI ,RECOMANDAT DE FAMIGLIA" P.N.L.! TINUT DE COMANESCU SI DE IONUT RUSU IN BRATE ...!
9
2
Terminați cu vrăjeala asta cu navigația in ANR,aici pui in aplicare politica Ministerului,faci siguranța,controale,inspecții,nu navigi efectiv pe puntea de comandă și nu operezi nave,nu încarci nu descarci ! Ce treaba are sula cu prefectura? Mai ales ca exista un ordin făcut de Brânză &Co și alți babalaci care îți interzice să navigi atat timp cat ești angajatul Autoritatii ! Moșii și au luat brevetele în sistem și căpitanii,la uscat, ambarcați pe navele din port și apoi,pt ca nici un om tânăr să poată avansa,au impus condiții ilegale de a poseda brevet ! Este o vrăjeala la care actuala conducere văd ca nu a mai pus botul din moment ce au numit directori fără brevet sau cu brevet operațional!
11
28
sunt ,,comandanti,, sefi de capitanii si capitani superiori in ANR care nu au navigat deloc
62
3
e adevarat ca Cornel Pulbere a navigat doar pe Dunare pe o barca?
29
1
Nu inteleg de ce se mira astia pe la teveuri ca patru milioane de romani,in oc sa lucreze in tara,o fac in strainatate. Pai pe langa mistoul si sictirul cu care sunt tratati de angajatori,salariile sunt de fapt bani de supravietuire,nu pentru un trai decent. Preturile produselor si serviciilor sunt ca afara si ,ca si afara ,includ salariile angajatilor. Adica afara sunt salarii normale,la noi diferenta se duce in alte parti. Si dupa ani de munca,ajungi pensionar sarac,umilit. Pai nu e mai bine sa muncesti afara?
6
1
În operativ nu se poate angaja însă gabbori ieșiți la pensie vad ca se pot aduce
14
1
Vad ca George Popa a umplut ANR ul de g****i pensionari! Asta ne trebuia, în operativ nu se poate angaja dar milițieni ieșiți la pensie vad ca se pot aduce
13
1
Am pus la misto, in amintirea lui Liviu. Eu de fapt sunt un viermisor ros de ura si invidie. Toti stapanii ce i-am avut m-au renegat. Acum nu mai am nimic de facut decat sa iau r... in gura si sa dau dupa ei. Dupa fostii colegi de la Herastrau care m-au rejectat. Dupa toata lumea. Nimeni nu da doi bani pe mine si toti ma evita. Aruncatul cu rahat e singura bucurie ce o mai am. In rest sunt un rebut al sistemului.
5
0
Și-A ANGAJAT NORA LA ADMINISTRATIV FĂRĂ CRITERII ÎNCĂLCÂND CONDIȚIILE DE ANGAJARE! ZICE A CA ACOLO SE MUNCEA 30 LA SUTA SI DE ACEEA SI A ADUS NORA SA CREASCĂ PROCENTUL LA SUTA LA SUTA
9
2
AI BLAT LA SPM SI LA ȘANTIERE SA SCOȚI INSPECȚIILE SI SUPRAVEGHEREA SA FAVORIZEZI AGENȚII PRIVAȚI! SCOATE LE FRAIERE CA O SA TE DUCI LA PUȘCĂRIE! SA VEDEM CINE SEMNEAZĂ ORDINUL???
8
0
Din pacate, multe persoane imbratiseaza o meserie nu din dorinta de a o profesa pt ca asta si-au dorit sa faca, ei isi doresc acea meserie pt ca "produce". Vedem medici din spitale, magistrati, oameni din administratie ca Dumitru Buzatu gen "eram pe drojdie" si multi altii unde salariu nu inseamna mare lucru. Adica oricat de mare ar avea salariu, nimic nu se compara cu satisfactia de a "primi". Cam asa este si la ANR. Oricat le-ai mari salariu nu este destul. Dar nu la toate functiile. La astia operativii. Adica PSC, tancuri, poluare, ofiterii de capitanie. Ce este mai baieti, nu mai merg $pagile si v-ati adus aminte ca aveti si salariu? Si este mic? Vai, vai, aoleu, tragedie mare. Pai mai 0rdinaril0r, spagari brevetati ce sunteti, daca considerati ca aveti salariu mic plecati. Dar unde sa va duceti saraciilor, ca nu va primeste nimeni! Tot in fata macelariei este mai bine. S-a umplut ANR-ul de jig0dii , perwersi, sireti si vikleni. O adunatura de operativi care se cred speciali. Mars.
24
2
La aeroport toate koorvele iau spor . Barcaru o mai fote pe Nusa ?
4
0
Da popescule vrem ca femeia de servici sa ia 500 de lei pt ca munceste 2ore .
1
4
Si eu mi-am tocit coatele pe bancile facultătii si iau sporul " asteaptă" si salariu de asigurat social pt ca noi prostii nu avem talente ascunse ca femeile de servici - telefonul fara fir .....să avem sporuri si salarii duble
5
0
Am ajuns acasa si am citit articolul. Tu,cel care te ascunzi dupa diminutivul hell,un frustrat,fara viitor si impliniri,vad ca îi duci grija lui Pilat. Spre stiinta,desi ar trebui sa te ignor, dl. Pilat Al.,e un om realizat,utilat cu tot ce i trebuie unui barbat,nu duce lipsa de nimic,cu familie,copil etc.si multe cunostinte in domeniu. De asemenea,este omul care a aratat cu degetul spre cei care l au neindreptatit si s a razboit cu ei.Stii ca nu l poti egala si asta te framanta si te determina sa l musti de unde ti place mai mult...Fii om,nu o gorila urlatoare,obosita si trista!
3
4
Iepurasii care au fisat pentru posturi calde ar trebuii sa faceti avansuri sa va recuperati fisele ca vine vremea sa se arunce cartile pe fata. Unii iepurasi au inceput deja sa bocaneasca ca vor fisele inapoi. Grija mare Lupii mei ca deja se lucreaza la informatii. Ochi albastrii cu cascheta dai odata drumul la flanseta!
8
0
Noapte buna prostul tatii. Gata da telefonul si dute la cupcare ca maine te duci la fotbal
2
0
Branza , Serbanescu si altii ar trebui sa se simta mandrii ce sistem putred au lasat si ce oameni au angajat pe naspa fara nici macar o scoala a vietii ce sa mai spunem de experienta Navala de calificari etc. Rusine.In afara de cativa care sunt din greseala angajati pe bune restul sunt numai scursuri puturoase mancatori de rahat. De sesizat sa sesizat cine trebuie doar sa apese butonul e panica mare.
13
1
No coment !
1
1
Lasati-l pe flamandul ala de D-trache , uitați-va la Calintaru&gasa ei, cum au transformat Anr in birt de poarta 1. I-a făcut directori pe toți neaveniții. In afara de bani din proiecte, băutură și petreceri, mai stie altceva?!
16
1
Tot înainte, Tovarăși!
1
2
salariul este brut, dar cat vreti sa ia femeia de serviciu, 500 lei lunar? credeti ca aceasta nu trebuiere numerata cu un salariu decent?
3
7
Mitocanul ala retardat, Pilat, mai face umbra prin institutie?
12
2
WOW ! IN HERASTRAU ESTE UN PONTON DE LUX AL ANR ? PARCA DOAR PERSONALUL ESTE DE LUX SAU SPECIALI DUPA CUM SUNT CUNOSCUTI.
68
3
Dar va rog sa vedeti si ce program au 9-15:30 cu pauza la 12 , vineri pana la 12 , Intrati pe Google program ANR este acelasi afisat si pe usa
14
9
Idem cei de la brevete, permise de barci școala plus examenul. Industria permiselor de barca știință bine.
73
4
Vedeți cum permutati personalul, cum și la ce servicii din subordine sa va păstrați scaunele! Sa vezi acum suceli și telefoane! Vine DNA Bucuresti
15
1
Comentariu' este "ptr Razvan" ,cel de la 20 de minute in urma,nu cel de 39 de minute in urma,care are perfects dreptate!
7
3
Ptr Razvan - ba vita ,daca nu muncesc in tara si nu sint platit de statul roman,de ce mortii mati sa platesc impozit?!esti timpit.!sau invidios?pleaca si tu pe mare sa vezi cum e,si dupa aia vorbeste.....idiotule...
19
6
Voi vorbiti de salarii ANR. Inspectorii ANR, marpol, gas free si cei de la tura, isi scot un salariu pe saptamana aproape din spagi de la nave.
17
1
Te referi cumva la marinarii care nu platesc impozite in Romania, asa cum plateste tot poporul care munceste pe aici ?
13
4
Avem si doctori in ANR. Nu se pune, ca si ei au spor de doctorat ? In ce domenii nu contează, doctori sa fie.
66
4
In general, grilele de salarizare prezinta salariul brut din care se retine undeva la 42% impozit si rezulta salariul net sau banii pe care ii incasezi efectiv la o norma de 40 ore lunar. Fata de cele prezentate, articolul este dendentios incercand sa puna intr-o lumina negativa un lucru care nu prezinta realitatea. Articol la comanda, lipsa profesionalism sau rautate!?
18
6
Acesta este și motivul pentru care navigatorii au ajuns sa plătească sume exorbitante pt orice operațiune desfășurată.
14
1
Cum Dumitrache face și inspecții PSC și p***a și la UMC în afara atribuțiilor de director general? Cum au înmatriculat Alezzi Yacht? Cum recuperează banii acelora pe care i-a dat afara legal, spune el! Pai dacă i-a dat afara legal însemna că salariile lor reprezinta prejudiciu și trebuie recuperat! Sa vina băieții cu valize negre sa le mufeze telefoanele sa nu aibe timp fizic sa le arunce în mare!
16
1
Despre cei cu funcții de specialiști sau cu mai noua functie de Căpitan Superior, cei cu funcții de conducere pe la căpitanii care se dau mari Comandanti dar au doar un certificat de capacitate ori nu au navigat deloc ?
80
3
Acesta este STATUL PARALEL! PILE + CUNOSTINTE / CUMETRII + RELATII = CORUPTIE! Nu mai este de facut nimic! Statul o sa mearga taras-grapis, pana cand se va dezintegra! Totul este ciclic! La un moment dat, va face implozie sau explozie! Si se va da reset! New Game! Poate cu o noua republica! Cu un dictator! Care sa faca ordine si disciplina, in aceasta JUNGLA ! Probabil ca nu deosebim prea mult de Romania anilor 40'. Comunismul in '48 a venit ca o '"manusa", intr-un stat iesit foarte sifonat dupa razboi, plin de saracie , un popor si o tara eminamente agrara, cu analfabeti, orfani si saracie lucie in aproape toata tara!
20
1
Ba oligofrenilor, in orice tara cat de cat civilizata 2000 de euro castiga un oligofren exact ca voi. Cat timp vreti sa ne mai tineti cu salarii de sclavi?
13
6
Pai daca navigheaza de la o scula la alta ..
10
1
CORECT ! Situația mai dramatica la zonale unde baronii locali au puteri absolute. Angajări, promovări cu dedicatie pentru lingăii ai amante.
71
3
V-am făcut fraierilor! V am trimis acasă cum a vrut pwoola mea și acum aștept decizia instantei sa va primesc înapoi
10
0
Cel care a scris 6 comentarii mai jos sigur este oligarhul de la Giurgiu brevete, carnete, meci!
27
10
A fost luat de persoane fără pregătire și care nu au nicio treaba cu sistemul, în afara de câțiva!
27
0
Pai și ce? Nu este asa sau cum? Multe se fac dar de țin la blat în ANR precum amenzi, acte de înmatriculare, angajări ilegale mai ales cine își aduce rude, prieteni și cunoscuți?
18
2
Daca nu iti convine poti sa pleci. 12 cu 24 si 12 cu 48 cam ce salariu ai vrea sa ai? De puturos normal. Nu va mai plangeti atat. Voi ati luat decizia asta sa lucrati acolo nu va bagat o nimeni pe gat. Mai faceti si figuri la programul asta. Asta este valoarea voastra.
12
15
Pt. Articolul asta comandat de nu stiu ce dobitoci dornici de denigrare...nu stiu de unde scoateti voi salariile astea dar eu ți-l donez pe al meu...să ti-l pui pe piept ziaristul informat la lui peste prajit ! P une mana si te informeaza corect !
15
10
ar trebui facute publice contractele primariei si radetului cu replica. sa vedem si noi care este valoarea contractelor. cati bani castiga presa incomoda din banii publici. si cati bani au primit de la buget in timpul pandemiei. fara sa faca nimic.
20
2
Ma bucur sincer ca idi0tul care a scris articolul, a reusit sa "dea in vileag" salariile MIZERABILE de la ANR. Poate asa se mai destupa la minte - desi ma indoiesc - si alti idi0ti utili, aia care grohaie pe la toate colturile despre "salariile nesimtite ale bugetarilor, sporuri si tichete de vacanta", de parca 100 si ceva de lei/luna, echivalentul tichetelor de vacanta, ar fi vreo mare scula. Sau ar fi, dupa mintea unora ca Ciolacu.
7
16
Dacă tot sunteți presă liberă și prezentați informații nepărtinitor și fără a induce în eroare, menționați că salariile exemplificate în articol sunt brute. Și arătați cât câștigă un inspector de specialitate cu studii superioare, multe specializări și cursuri, care face ture de noapte. Au un salariu de toată rușinea, având în vedere condițiile cu adevărat periculoase.
18
4
Domne s-a umplut ANR ul de lucratori din politie, Directorul Popa Dorel fost politist a angajat o gramada de fosti colegi politisti pensionari. Nu se mai cheama ANR ci IPJ . Dorel este tot timpul plecat in delegatie, cind il cauti nu il gasesti. Conform declaratiei de avere venitul lunar este in jur de 25000 de lei - pensie, salariu de director ANR, sariu de profesor UMC si salariu de profesor Spiru Haret, cind mai are timp sa se odihneasca acest om saracutul.
23
0
Astea numiti voi salarii mari, interesati-va ce salarii au cei de la RAJDP, exemplu, sefii de serviciu, consilierii, minim 7000 maxim 9000, asa ca stati liniustiti cu ANR-ul vostru.
13
3
Adevăratele salarii și drepturi sunt mult sub ce se scrie... Un inspector 2 are un salariu de 4000 de lei în mână, un inspector 1A cu peste 20 ani de muncă abia ajunge la 5000 de lei...Grilele sunt mincinoase, iar alte beneficii nici nu există... Fake news!!!
23
4
Aceia sunt parte din Enclava Giurgiu, a Oligarhului.
67
3
Aici trebuie sa între serios DNA ul ca să ii verifice. Asa nu mai merge!
13
10
Nu înțeleg de ce vi se par salariile astea "fabuloase" ? O cafea a ajuns 18 lei în portul Tomis iar o supa 35 ... și directorul are 12000 ron nici măcar 2500 de euro ... hai sa fim Onești si sa nu judecam după influentele negative ....
20
15
Stii ce-mi spunea un pacalici din asta ?? 500 de euro sunt doar spaga luata la un singur control mai serios la nave !!???
15
4
Mafia de la anr . Nu o combate nimeni
17
4
Habar n-am daca cifrele sunt corecte 100% dar ce va spun acum este total adevarat. Doar o mana de oameni suntem cei operativi in ANR si capitanii si avem salarii mizerabile. Capitan cu brevet de comandant are 3800-3900 lei, nu au absolut niciun spor de stat acasa ( nici nu stiam ca jegurile de sefi au astfel de sporuri pe langa faptul ca incaseaza spagi la greu si au masini de serviciu la cheremul lor ), sunt o groaza de indivizi si individe care plimba 3 hartii prin birouri pe niste bani pe care nu-i merita doar ca sunt rude cu actuali si fosti sefi precum nevasta lui Metzey si altii. Salariile celor din operativ care fac bani pt ce incaseaza ANR sunt mizerabile, nu am primit la angajare nici măcar uniforme. D-nule Grindeanu, Mandrescu, taiati de la putorile care nu fac nimic si sefi care oricum din spagile ce le impart cu voi cei de la Bucuresti si dați inspectorilor si capitanilor de port pt ca ei controleaza si inspecteaza navele si vreti sa nu puna botul la spaga. Sindicat praf
18
2
Salariile publicate în acest articol sunt brute. Salariul net, cel efectiv primit de către angajați sunt la jumatate.
25
9
Cum se mai sifonează banii publici ? Birou cu Sef Soguranta Navigației in Portul Herastrau. Cheltuieli cu pontonul de lux din același parc, in situația in care au un sediu aproape gol in București si lista poate continua.
88
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212