REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
19.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

La benzinăriile Mol din Ungaria se poate alimenta o dată pe zi, la Lukoil există restricție pe cantitate

La benzinăriile Mol din Ungaria se poate alimenta o dată pe zi, la Lukoil există restricție pe cantitate

Replica API 9 august 2022 | 00:00 577

Cantitatea de combustibil cu care se poate alimenta în cadrul unei tranzacții este plafonată la toate stațiile de alimentare Lukoil din Ungaria. La pompele de joasă presiune se pot introduce în rezervor 20 de litri, iar la cele de înaltă presiune 150 de litri, a declarat pentru Világgazdaság proprietarul și operatorul rețelei, Normbenz Magyarország Kft.

Proprietarul a mai spus că analizează în mod constant posibilitatea de a suspenda funcționarea unor unități.

Întrebat cât de mult ar trebui să fie majorat prețul oficial de 480 HUF pe litru pentru ca rețeaua să ajungă la echilibru pentru distribuția de benzină și motorină, reprezentantul companiei a precizat că, întrucât prețul de achiziție intern și prețul de consum sunt identice, toate costurile de exploatare sunt suportate de Normbenz Magyarország Kft. care operează stațiile de alimentare. Calcularea exactă a acestui lucru este problematică, deoarece prețul serviciilor de utilități este în continuă creștere.

La stațiile Mol nu se poate alimenta decât o singură dată pe zi la prețul maxim de 480 HUF. Un vehicul poate alimenta la Mol la prețul oficial plafonat o singură dată pe zi, indiferent de cantitate.

Sistemul recunoaște numărul de înmatriculare și informează angajații stației dacă cineva a alimentat deja o dată în ziua respectivă și nu permite alimentarea la același preț a doua oară. A doua alimentare nu va mai fi supusă unui plafon de preț, ci trebuie plătit prețul pieței.

Din cauza prețului plafonat, companiile acuză că nu mai pot aduce carburanți decât dacă ies în pierdere, ceea ce generează penurie. Nu se întâmplă doar în zonele rurale, ci s-a întâmplat și la Budapesta, săptămâna aceasta s-a întâmplat și la marile lanțuri (Shell, Mol, OMV) de pe un anumit traseu să nu se mai poată realimenta la niciunul dintre ele, relatează presa maghiară, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272