REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.7° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

La beție, și-a înjunghiat partenerul de afaceri cu un briceag

La beție, și-a înjunghiat partenerul de afaceri cu un briceag

Replica API 23 aprilie 2022 | 12:01 807

Nicușor Capată a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, acord ce a ajuns pe masa judecătorilor din cadrul Judecătoriei Hârșova. Pe 21 aprilie aceștia l-au admis astfel că bărbatul a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de lovire și alte violențe. Bărbatul este acuzat că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a aplicat persoanei vătămate o lovitură cu un briceag, în zona toracică anterioară stângă, cauzând o leziune care a necesitat 7-8 zile de îngrijiri medicale.

Potrivit rechizitoriului, victima a avut discuții în contradictoriu cu inculpatul din cauza vânzării unui motoscuter. Discuțiile au degenerat în îmbrânceli și expresii jignitoare. În momentul în care a vrut să plece acasă, victima a fost lovită din spate de inculpat, în zona toracelui, partea stângă zona inferioară, și ulterior a observat că a fost tăiat. Potrivit martorilor, cei doi s-au lovit reciproc cu pumnii, în centrul comunei, înainte de înjunghierea victimei. Potrivit declarațiilor inculpatului, între el și persoana vătămată s-a iscat un conflict legat de concubina persoanei vătămate Cei doi s-au împins și și-au adresat reciproc cuvinte jignitoare, iar la un moment dat, persoana vătămată a aruncat cu pietre în el, motiv pentru care au început să se lovească. Nicușor Capată a declarat faptul că avea asupra sa un briceag pe care îl folosea la ferma unde lucrează, pe care l-a scos din buzunar și l-a lovit pe persoana vătămată în zona coastelor, în partea stângă.

Instanța a apreciat că se impune reținerea vinovăției inculpatului, în forma intenţiei directe, în producerea unei leziuni traumatice, întrucât acesta pe fondul conflictului şi al consumului de băuturi alcoolice a urmărit vătămarea persoanei vătămate cu obiectul tăietor – înțepător pe care îl avea asupra lui. În cauză, temeiurile iniţiale ce au justificat restrângerea libertăţii inculpatului nu s-au modificat şi nici nu au încetat, ci dimpotrivă, s-au consolidat prin condamnarea, chiar în primă instanţă a inculpatului. De asemenea, se reţine că în cauză menţinerea măsurii preventive se justifică atât în scopul de a-l face pe inculpat să conştientizeze comportamentul antisocial, cât şi pentru asigurarea bunei desfăşurări a procesului şi pentru a-l împiedica să comită alte noi infracţiuni. Instanța a decis menținerea controlului judiciar a inculpatului până la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, dar nu mai mult de 60 de zile, calculate de la 21.04.2022, respectiv nu mai târziu de 19.06.2022.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272